הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנוגע למאזן קלורי

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני כרגע בחיטוב אוכל תפריט של 1100~ קלוריות ומתוכן 95~ גרם חלבון עכשיו אם למשל באיזה יום יצא שאכלתי איזה משהו משמין למשל יצא לי לאכול איזה מנה שווארמה או אפילו סתם שניצל שגם זה לוקח לי הרבה קלוריות לעומת החזה עוף שאני אוכל
עכשיו במקרה כזה אם למשל הגעתי לכמות קלוריות היומית שלי אבל עדיין חסר לי איזה 35~ גרם חלבון מה אני צריך לעשות? לאכול עוד איזה 2 ביצים עם קוטג' כדי להגיע לכמות חלבון היומית ולחרוג מהגבול הקלורי או שלא לאכול ולהישאר בגבול הקלורי אבל עם פחות חלבון ממה שאני צריך?

אתה לא צריך שאני אענה לך התשובה ברור
תשאיר את הצ׳יטים לימים של הצ׳יטים
מה שיותר מפריע לי זה שכנראה יש לך חרא של תפריט כי אני לא מאמין שאתה שוקל פחות מ50 קג
ואם אתה לא שוקל פחות מ50 קג אין סיבה שתגיע לערכים הנמוכים האלו

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך שאני אענה לך התשובה ברור
תשאיר את הצ׳יטים לימים של הצ׳יטים
מה שיותר מפריע לי זה שכנראה יש לך חרא של תפריט כי אני לא מאמין שאתה שוקל פחות מ50 קג
ואם אתה לא שוקל פחות מ50 קג אין סיבה שתגיע לערכים הנמוכים האלו
אני 163 שוקל 62 הrmr שלי זה 1800 למרות שבפועל זה הרבה הרבה פחות גם בגלל גנטיקה וגם בגלל שהוא ירד בגלל שאני בחיטוב והוא כנראה בסביבות ה1400 ככה שאני לדעתי בגרעון של איזה 300 שזה ממש לא הרבה,בנוגע לחלבון זה 1.5 כפול המשקל גוף שזה 95 אם אני אכניס עוד חלבון זה פשוט יביא אותי כנראה לניטרלי
ובנוגע לשאלה אני יודע שציט זה לימי ציט אבל אני גם ביום רגיל לא תמיד יש לי חזה עוף ואני צריך לאכול שניצל למשל ואז אני מגיע לגבול הקלוריות אבל לא לחלבון אז מה לעשות?

אתה סתם מסבך את עצמך יותר מידי
תעלה על משקל תחשב את ה BMR שלך תחסיר 400-500 קלוריות
ותבנה תפריט מסודר חלבון כפול 1.8-2.2
שומן כפול מינימום 0.8 והשאר פחממה
אתה נסחף יותר מידי מ1800 ל 1400 סתם כי אתה החלטת שהגנטיקה שלך לא טובה
אולי יש אמת במה שאתה אומר והגנטיקה באמת לא הכי טובה אבל כל עוד לא נבדקת
או שראית את זה על עצמך במשך תקופה וכשאני אומר את זה אני מתכון אחרי שבנית לעצמך תפריט ואתה מקפיד
לעמוד בו בלי לסטות ולדפוק שווארמות ולחרוג מההקצבה הקלורית שלך.
אז אל תאשים את הגנטיקה שלך מנת שווארמה עם צי'פס וקולה זה כבר מעל ה 1100 קלוריות
וזה לא הדבר היחיד שאכלת כל היום אני מניח.

אז עזוב כמו שאמרו לכל דבר המקום שלו קח לך חודש שלם שבו אתה מקפיד על תפריט חדש שאתה בונה
לפי העקרונות שרשומים לך וכל סוף שבוע או תחילת שבוע על הבוקר אחרי פיפי לפני אוכל תשקל ותרשום את ההתקדמות שלך
אם השינוי קטן מדי תוריד 100 קלוריות שבוע אחרי עוד קצת עד שאתה רואה ירידה של בערך חצי קילו לשבוע

ואם חסר לך חלבון תתסף באבקת חלבון אבל רק אם באמת אתה לא מגיע לכמות מספקת של חלבון מאוכל.

אתה במספר ממש נמוך ואני לא מאמין שאתה באמת זקוק לזה בגלל גנטיקה.
השאלה שלך לא כל כך משנה לטווח קצר, יום שלא תגיע לערכי חלבון לא ישרוף לך את כל השריר, מה שכן אם זה קורה כמה פעמים בשבוע זה כבר יותר מסוכן, אבל בתאוריה אתה לא צריך להשלים את החלבון אם אתה כבר מעל הכמות קל' שלך

• פותח/ת השרשור
אתה סתם מסבך את עצמך יותר מידי
תעלה על משקל תחשב את ה BMR שלך תחסיר 400-500 קלוריות
ותבנה תפריט מסודר חלבון כפול 1.8-2.2
שומן כפול מינימום 0.8 והשאר פחממה
אתה נסחף יותר מידי מ1800 ל 1400 סתם כי אתה החלטת שהגנטיקה שלך לא טובה
אולי יש אמת במה שאתה אומר והגנטיקה באמת לא הכי טובה אבל כל עוד לא נבדקת
או שראית את זה על עצמך במשך תקופה וכשאני אומר את זה אני מתכון אחרי שבנית לעצמך תפריט ואתה מקפיד
לעמוד בו בלי לסטות ולדפוק שווארמות ולחרוג מההקצבה הקלורית שלך.
אז אל תאשים את הגנטיקה שלך מנת שווארמה עם צי'פס וקולה זה כבר מעל ה 1100 קלוריות
וזה לא הדבר היחיד שאכלת כל היום אני מניח.

אז עזוב כמו שאמרו לכל דבר המקום שלו קח לך חודש שלם שבו אתה מקפיד על תפריט חדש שאתה בונה
לפי העקרונות שרשומים לך וכל סוף שבוע או תחילת שבוע על הבוקר אחרי פיפי לפני אוכל תשקל ותרשום את ההתקדמות שלך
אם השינוי קטן מדי תוריד 100 קלוריות שבוע אחרי עוד קצת עד שאתה רואה ירידה של בערך חצי קילו לשבוע

ואם חסר לך חלבון תתסף באבקת חלבון אבל רק אם באמת אתה לא מגיע לכמות מספקת של חלבון מאוכל.
אני לא כמו שאתה חושב שאני אוכל ציטים סתם
אני שלושה וחצי חודשים על תפריט מסודר עם אורז וחזה עוף וחלבון כפול 1.5 ואני באמת אומר לך שאני לא נסחף עם ה1400 אני רואה את זה על עצמי במשך תקופה שאני תקוע על 62 קילו למרות שאני אוכל תפריט מסודר של 1100~ קלריות בלי לדפוק שווארמות עכשיו שאתה אומר להוריד כל פעם עוד 100 קלוריות אני כבר לא יכול אין לי מאיפה להוריד מה שאני אוכל זה בערך 150 גרם אורז 300 גרם חזה עוף חצי גביע קוטג ו2 ביצים עכשיו אני יכול פשוט להוריד את האורז אבל אז אני כבר אהיה על ממש דל פחמימה (אני כרגע על איזה 60 גרם פחמימה רק) והבנתי שזה לא מתאים למישהו עם אחוז שומן כמו שלי 23%.. ומהשאר אני לא יכול להוריד כי אז לא יהיה לי חלבון מספיק..
ועכשיו בנוגע לשאלה שלי,יש ימים שאין לי חזה עוף אלא למשל שניצל רק וזה לא הרבה אבל כן קורה (אני גם מתגייס עוד חודש ושם בכלל אין לי מושג איך אני אסתדר) אז עכשיו בימים שאכלתי שניצל אני מגיע מהפחמימות של השניצל לגבול הקלורי והחלבון עדיין חסר לי אז מה אני עושה במצב כזה? אוכל חלבון וחורג מהגבול או פשוט נשאר בגבול אבל בלי מספיק חלבון?

הבעיה שלך נראת לי דיי ברורה איך שאני מסתכל על זה
הבעיה שלך היא שאתה מתנזר משומן ואני לא רואה שום ירקות במה שאתה אוכל
אם אתה לא מכניס שומן הגוף לא ישחרר שומן הרבה אנשים לא מוכנים להפנים את זה
כמו שאמרתי תסדר את התפריט שלך ותתחשב בחלבון שומן ואז כל מה שנשאר פחמימה
בלי לשכוח ירקות
לגבי הימים שאתה אוכל שניצל אתה פשוט מקצץ מכמות הפחמימות האחרות שאתה אוכל כדי לפנות מקום לעוד חלבון
כל עוד לא הגעת לכמות החלבון היומית.

• פותח/ת השרשור
הבעיה שלך נראת לי דיי ברורה איך שאני מסתכל על זה
הבעיה שלך היא שאתה מתנזר משומן ואני לא רואה שום ירקות במה שאתה אוכל
אם אתה לא מכניס שומן הגוף לא ישחרר שומן הרבה אנשים לא מוכנים להפנים את זה
כמו שאמרתי תסדר את התפריט שלך ותתחשב בחלבון שומן ואז כל מה שנשאר פחמימה
בלי לשכוח ירקות
לגבי הימים שאתה אוכל שניצל אתה פשוט מקצץ מכמות הפחמימות האחרות שאתה אוכל כדי לפנות מקום לעוד חלבון
כל עוד לא הגעת לכמות החלבון היומית.
1.אני כן אוכל סלט פשוט זה כמעט בלי קלוריות לא חשבתי שצריך לכתוב את זה
2.אבל אני לא אמור להרזות אם פשוט אוכל פחות קלוריות ממה שאני צריך? כאילו בלי שינוי אם זה 20 אחוז שומן או אפס אחוז שומן? מה אתה ממליץ לי להוסיף כשומן?
3.הקטע למשל ששניצל ממש הורס לי משמעותי כי הוא גם פי 2 יותר קלוריות וגם חצי מהחלבון שיש בחזה ונראלי שאז אני אשכרה לא אוכל לאכול שום אורז ויהיה רעב מת

- תכתוב הכל תחשיב הכל תעקוב אחרי הכל רק ככה באמת תדע את קצב ההתקדמות ותוכל להבין איפה טעית
מה עשית לא טוב ואיפה נפלת עם הזמן אתה תתרגל ותדע לעשות את כל זה מבלי לעקוב בקפידה.
קנה משקל מזון אם אין לך זה יעזור לך המון.

- הגוף שלך מקבל החלטות ככה:

התנזרות משומן = שמירה על שומן
אכילת שומן = שריפת שומן

שומן הכרחי להרבה תהליכים בגוף וזה שהוא לא בתפריט שלך זאת בעיה גדולה מאוד.
תאכל שומן כמו: אגוזי מלך/פקאן/שקדים/שמן זית/שמן קנולה/שמן קוקוס/קפסולות אומגה 3/בשר/דגים/גבינות.

אתה תרד במשקל אם אתה בגרעון קלורי זה נכון אבל אל תתבלבל בין לרדת במשקל לבין לרדת באחוזי שומן (לשרוף שומן).

ואם השניצל לא מתאים כי הוא משבש לך את הערכיים פשוט תחליף אותו במשהו אחר.

• פותח/ת השרשור
- תכתוב הכל תחשיב הכל תעקוב אחרי הכל רק ככה באמת תדע את קצב ההתקדמות ותוכל להבין איפה טעית
מה עשית לא טוב ואיפה נפלת עם הזמן אתה תתרגל ותדע לעשות את כל זה מבלי לעקוב בקפידה.
קנה משקל מזון אם אין לך זה יעזור לך המון.

- הגוף שלך מקבל החלטות ככה:

התנזרות משומן = שמירה על שומן
אכילת שומן = שריפת שומן

שומן הכרחי להרבה תהליכים בגוף וזה שהוא לא בתפריט שלך זאת בעיה גדולה מאוד.
תאכל שומן כמו: אגוזי מלך/פקאן/שקדים/שמן זית/שמן קנולה/שמן קוקוס/קפסולות אומגה 3/בשר/דגים/גבינות.

אתה תרד במשקל אם אתה בגרעון קלורי זה נכון אבל אל תתבלבל בין לרדת במשקל לבין לרדת באחוזי שומן (לשרוף שומן).

ואם השניצל לא מתאים כי הוא משבש לך את הערכיים פשוט תחליף אותו במשהו אחר.
סבבה הבנתי
רק בנוגע לשומן אם אבל אני אוכל בגרעון קלורי ומתאמן ואוכל מספיק חלבון אני אמור לרדת באחוזי שומן זה הקריטריונים היחידים שקראתי עליהם ולא ראיתי שכתוב ששומן עוזר לשמור על השריר אז הנחתי שכל עוד אני מתאמן ואוכל מספיק חלבון ובגרעון אין הבדל אם השאר יהיה שומן או פחמימה
וגם יש לי 30 גרם שומן בערך בתפריט הזה כמה אני צריך?

שומן לא עוזר לשמור על שריר אמרתי שהוא הכרחי להרבה תהליכים אחרים חשובים בגוף
כל עוד אתה במאזן שליל אתה יכול לשים שומן בלי לפחד ההמלצה היא מינימום 0.8 כפול משקל גוף
והמלצה אישית שלי צא קצת מהקופסא של שריר ושומן ותקרא קצת על ויטמינים מינרלים על תהליכים שהגוף עובר
תתעניין קצת בפאן הבריאותי זה ישלים לך הרבה יידע שיעזור לך בכל תהליך.

• פותח/ת השרשור
שומן לא עוזר לשמור על שריר אמרתי שהוא הכרחי להרבה תהליכים אחרים חשובים בגוף
כל עוד אתה במאזן שליל אתה יכול לשים שומן בלי לפחד ההמלצה היא מינימום 0.8 כפול משקל גוף
והמלצה אישית שלי צא קצת מהקופסא של שריר ושומן ותקרא קצת על ויטמינים מינרלים על תהליכים שהגוף עובר
תתעניין קצת בפאן הבריאותי זה ישלים לך הרבה יידע שיעזור לך בכל תהליך.
טוב תראה אני קראתי פה אבל במאמרים והכל ואמרו שצריך בין 25-30 אחוז שומן מהקלוריות ולי כרגע בתפריט יש 38 גרם שומן שזה יוצא 342 קלוריות וזה באמת שליש מהתפריט שלי שהוא 1100~ אז לא הבנתי למה אתה אומר שאין לי מספיק שומן
אם אני אעשה כמו שאמרת לי 0.8 גפול משקל גוף שזה 62 יוצא 50 ואם אני אוסיף עוד 12 גרם שומן שזה 110 קלוריות אני אצטרך אשכרה להוריד כמעט את כל האורז ולאכול משהו כמו 50 גרם אורז ביום וזה לא באמת ריאלי,בנוסף גם אני אהיה על משהו כמו 15 גרם פחמימות שזה ממש ממש דל פחמימה ולא טוב..

אתה מתאמן? עושה ארובי? אלה קלוריות שאתה שורף וצריך להשלים אחרי זה
עדיף לצרוך סתם דוגמא 1500 קלוריות ולשרוף 400 מאימון ואירובי וככה להגיע ל1100
מאשר לצרוך רק 1100 קלוריות.

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן?
4 פעמים בשבוע AB יכול להעלות את התכנית אימונים אם יעזור במשהו וקראתי על זה באתר קילוגרם וכתבו שאין הבדל אם אני אוכל 1100 קלוריות או 1500 ושורף 500

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית