הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סט אפ של CGBP זהה לסט אפ של בנץ' פרס רגיל?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
כשאני עושה CGBP הסט אפ שלי צריך להיות כמו בבנץ' רגיל או משהו צריך להיות שונה בו?

מה כן היית מציע לשנות?
אתן את עצמי כדוגמה (אני מבין שיש מקרים שונים), אבל לדוגמה אני מקשית לא מעט בלחיצה תחרותית ויוצר טווח תנועה יותר קטן מאשר סתם לשכב על הספה עם קשת מינימלית.
לכן כשאני לוחץ באחיזה צרה כתרגיל עזר אני מעדיף לעבוד עם טווח תנועה גדול יותר, כי אין לי צורך להרים כמה שיותר ולקצר את הטווח תנועה.
כדי להבין את נקודת המבט שלך, אפשר להבין למה אתה דווקא כן ממליץ להכנס עם אותו הסטאפ של לחיצה תחרותית? (באמת מתעניין)

בעזהי"ת

הקשתת גיו יכולה לשרת שתי מטרות: הראשונה יצירת חיבור יעיל בין הקרקע ובין הידיים הלוחצות, וכמו שנהוג לומר: אתה נשען על הספסל בעת הבנץ' פרס, לא שוכב עליו. השנייה היא קיצור מניפולטיבי של טווח התנועה. מתוך סגנון דברי מובן מה אני חושב על המטרה השנייה הזו, וברוח הפדרציה של ה-StrengthLifting, אך לעומת זאת החיבור היעיל הוא בהחלט דבר מה שראוי לתרגל שוב ושוב - ואני נמצא בנקודה הזו עם אופיר ובהחלט בעד לשלב אותו ככל האפשר (אמנם לפעמים, ולמשל בעת לחיצת דד-סטארט בנץ' פרס, גובה המעמדים בכלוב הספציפי שלך לא מאפשר הקשתה, ואז אין ברירה אלא לוותר עליה, אבל זה מקרה נקודתי).

בעזהי"ת

הקשתת גיו יכולה לשרת שתי מטרות: הראשונה יצירת חיבור יעיל בין הקרקע ובין הידיים הלוחצות, וכמו שנהוג לומר: אתה נשען על הספסל בעת הבנץ' פרס, לא שוכב עליו. השנייה היא קיצור מניפולטיבי של טווח התנועה. מתוך סגנון דברי מובן מה אני חושב על המטרה השנייה הזו, וברוח הפדרציה של ה-StrengthLifting, אך לעומת זאת החיבור היעיל הוא בהחלט דבר מה שראוי לתרגל שוב ושוב - ואני נמצא בנקודה הזו עם אופיר ובהחלט בעד לשלב אותו ככל האפשר (אמנם לפעמים, ולמשל בעת לחיצת דד-סטארט בנץ' פרס, גובה המעמדים בכלוב הספציפי שלך לא מאפשר הקשתה, ואז אין ברירה אלא לוותר עליה, אבל זה מקרה נקודתי).
וחוץ מתרגול נוסף של הסטאפ הזהה בלחיצה עם אחיזה צרה שיאפשר לסטאפ יותר יעיל בלחיצה התחרותית, לפי דעתך יש עוד יתרון להקשתת גו בלחיצה הצרה?

בעזהי"ת

וחוץ מתרגול נוסף של הסטאפ הזהה בלחיצה עם אחיזה צרה שיאפשר לסטאפ יותר יעיל בלחיצה התחרותית, לפי דעתך יש עוד יתרון להקשתת גו בלחיצה הצרה?

יתכן ובעתיד אדע יותר, אבל כרגע איני רואה יתרון נוסף. מה שכן, זהו יתרון משמעותי ביותר בעיני. טכניקה עילאית מגיעה בעקבות תרגול סיזיפי ממושך שנים, לא כלאחר יד.

אני מנחה לבצע קשת בגב מהסיבות הבאות:

1. הכתף נמצאת במנח טוב יותר, שתורם למניעת צביטות ותפיסות בכתף: במנח הזה נמנעת תנועה קדימה של עצם הזרוע, תנועה שיכולה לגרום לפציעות.

2. כמו שאליהו @TheTzadik הסביר, היציבות שלנו באיזור הגב העליון גדלה, מה שמוסיף הן לבטיחות והן לבטחון העצמי וכך ניתן לעבוד עם משקל גבוה יותר.

3. ניתן לגייס בצורה טובה יותר את הרחב הגבי, מה שמוסיף ליציבות המוט למגדיל את מספר השרירים הפעילים.

4. אכן, טווח התנועה קטן וזה נחמד. אני לא מחפש קשת מוגזמת, שתביא לטווח תנועה שנמדד עם מיקרומטר, כך שהצמצום בטווח התנועה לא משמעותי מבחינת המשקל.

מסכים עם אליהו ואלון.

תחתית התנועה בקלוז גריפ הוא לא החוליה החלשה, אלא הנעילה.

הקשתה (בעיקר של הגב העליון) תורמת לבריאות כתף ומונעת פציעות.

בנוסף רצוי לא להתרחק יותר מדי מהתרגיל המקורי כדי לאבד אפקטיביות.

אני אישית שאני מבצע את התרגיל באוף סיזן שומר על אותה קשת בגב עליון אבל לא מקפיד על קצות האצבעות וקשת בגב תחתון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית