הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אימונים בחדר כושר ופגיעה בייצור הטסטוסטרון, מה עוד עשוי להיפגם?

Meir_D

משתמש מתחיל
15
2
נק' מוניטין:
2
15
2
שוטטתי קצת באתר (ואפילו נעצרתי בגין שוטטות כי לא הייתי מחובר). ונתקלתי בהרבה יותר מ 2-3 דיונים שעסקו במחסור בטסטוסטרון בהם ביקשו מתאמנים מידע על זריקות ושאר טיפולים להעלאת רמת הטסטוסטרון כי הוא ירד ואינו מספיק לדרישות הגוף.

האמת היא שהייתי בטוח שאימון במכון כושר ייטיב איתי ויעזור לי להביא את הגוף שלי למצב מיטבי (פחות או יותר) של כושר גופני, ישפר את חילוף החומרים (שדווקא עובד אצלי יותר מדי טוב), את זרימת הדם ואפילו את העמידה\הליכה\תנועתיות ובכלל, לשפר את החוזק במעט.

הדבר האחרון שחשבתי עליו הוא שיכולות להיות לכך גם השלכות שליליות.
הטסטוסטרון שלי יקר לי, וקיוויתי שהרמה שלו אף תעלה בזכות האירובי הזה. אך על ירידה, ממש לא חשבתי.

כמה ירידה עשויה להיות בטסטוסטרון? איזה עוד השפעות שליליות עשויות להיות לאימון?

אני לא חושב שהדיונים ממחסור טסטוסטרון קשורים למה שאתה מייחס לאימון בחדר כושר.
כמעט תמיד הסיבה היא בריאותית ולכך יש צורך בטיפול מרופא, בנוסף פקטור חשוב הוא גיל, עם הגיל יצור הטסט בגוף יורד ואנשים יכולים לשים פחות שריר על עצמם ביותר זמן.
אין שום סיבה שמאימון(שהוא לא אימון יתר) תהיה ירידה משמעותית בטסט, אם כבר לפי מחקרים יש עליה קטנה(ממש קטנה ברמה של זניחה) מאימון בתרגילים מורכבים כחצי שעה אחריהם(לא משהו שהייתי בונה עליו לצורך בניית עוד שריר)

כל עוד אתה מתאמן נכון ולא נפצע ולא מגיע לאימון יתר אני לא רואה שום השפעה שלילית לאימון בחדר כושר.

בחיים שלי לא שמעתי על פגיעה בטסטוסטרון בעקבות אימוני כושר מכל סוג שהוא, אשמח אם תפנה אותנו למחקר שמוכיח את הטענה הדי הזויה הזאת אני חייב לומר.

בחיים שלי לא שמעתי על פגיעה בטסטוסטרון בעקבות אימוני כושר מכל סוג שהוא, אשמח אם תפנה אותנו למחקר שמוכיח את הטענה הדי הזויה הזאת אני חייב לומר.
לפי התגובה שלך רמת טסט אצלך בסדר, אבל הוא לא טען שזה המצב. הבחור פשוט חושש לרמות טסט שלו שזה בסדר גמור. פשוט חשש שלו לא במקום

• פותח/ת השרשור
אני לא טוען דבר, אז אי אפשר להגיד שאני מעלה טענה כלשהי, בטח לא הזויה.
אין לי מחקר. כמו שכתבתי, החשש עלה אצלי לאחר שנתקלתי בכמה דיונים פה בהם אנשים חיפשו דרכים להגביר טסטוסטרון.
נשמע לי תמוה מעט שהנושא הזה עולה פה כ"כ הרבה בדיונים. כל כך הרבה מתאמנים צריכים להגביר את רמות הטסטוסטרון שלהם כשהם צעירים? למה? הם חולים? לא יכול להיות שכ"כ הרבה מהמתאמנים סובלים סתם כך ממחסור בטסטוסטרון.
חפשו בגוגל את הביטוי הבא כמות שהוא: site:lbs.co.il טסטוסטרון
החיפוש הזה יחזיר תוצאות עם המילה טסטוסטרון מהאתר הזה בלבד.
אני הופתעתי לגלות שיש 1380 תוצאות למילה טסטוסטרון רק כאן באתר הזה. שיטוט בהן מעלה שרובם ככולם עוסקים בחיפוש הדרך להגביר את רמות הטסטוסטרון שלהם. וזה גורם לי לתהות, למה?

וכן, אני בהחלט חושש לרמות הטסטוסטרון שלי עכשיו. אני יודע שהן תקינות אבל אני חושש שהן ירדו כי אני מתחיל להתאמן.

מקווה שעכשיו הדברים שמהווים בסיס לחשש שלי יותר ברורים.

אין לי מחקר. כמו שכתבתי, החשש עלה אצלי לאחר שנתקלתי בכמה דיונים פה בהם אנשים חיפשו דרכים להגביר טסטוסטרון.
נשמע לי תמוה מעט שהנושא הזה עולה פה כ"כ הרבה בדיונים. כל כך הרבה מתאמנים צריכים להגביר את רמות הטסטוסטרון שלהם כשהם צעירים? למה? הם חולים? לא יכול להיות שכ"כ הרבה מהמתאמנים סובלים סתם כך ממחסור בטסטוסטרון.
אני הופתעתי לגלות שיש 1380 תוצאות למילה טסטוסטרון רק כאן באתר הזה. שיטוט בהן מעלה שרובם ככולם עוסקים בחיפוש הדרך להגביר את רמות הטסטוסטרון שלהם. וזה גורם לי לתהות, למה?

וכן, אני בהחלט חושש לרמות הטסטוסטרון שלי עכשיו. אני יודע שהן תקינות אבל אני חושש שהן ירדו כי אני מתחיל להתאמן.

באתר lbs יש פורום סטרואידים ששם מילה טסטוסטרון מוזכרת אלפי פעמים במטרה לעלות רמת טסט באופן מלאכותי על מנת לגרום לגידול מסת שריר.
אין לך מה לדאוג שאימונים יורידו לך רמת טסט, ישיבה מול מחשב רוב היום, אכילה לא נכונה ולחצים יומ-יומיים כן יכולים לגרום לירידה.

כי טסטוסטרון הוא סטרואיד אנאבולי טבעי שקיים אצל כולנו במינון מסוים ותפקידו העיקרי הוא גידול במסת השריר ועיבוי העצמות, צריכה מוגברת שלו מאפשרת הישגים שמתאמן טבעי לא מסוגל להשיג ומכאן המרדף אחריו, לא כי "בורח" להם טסטוסטרון בין סט לסט.

כי טסטוסטרון הוא סטרואיד אנאבולי טבעי שקיים אצל כולנו במינון מסוים ותפקידו העיקרי הוא גידול במסת השריר ועיבוי העצמות, צריכה מוגברת שלו מאפשרת הישגים שמתאמן טבעי לא מסוגל להשיג ומכאן המרדף אחריו, לא כי "בורח" להם טסטוסטרון בין סט לסט.
סטרואיד אנבולי בלבד?
זה גם במקרה הורמון שהגוף שלך מייצר.

סטרואיד אנבולי בלבד?
זה גם במקרה הורמון שהגוף שלך מייצר.

לא חשבתי אחרת (גם כתבתי את זה במילים אחרות), אבל הוא מוזכר כאן בעיקר בהקשר הזה ובגלל זה ציינתי את זה בפניו.

• פותח/ת השרשור
תודה על ההסברים. אבל דבר אחד לא ברור לי עדיין.
ברוב הדיונים (קראתי כ"כ הרבה, כבר לא זוכר איזה), היו ממש תלונות על רמות נמוכות של טסטוסטרון, עד כדי הצורך לבקר אצל רופא למטרת בירור.
לפי התשובות שלכם, הייתי מצפה לראות דיונים על תוספת טסטוסטרון לרמה תקינה ולא תלונות (רבות יש לציין, לא נראה לי מקרי) על חוסר בטסטוסטרון.
וזה מדליק אצלי נורה אדומה... כ"כ הרבה דיונים על מחסור בטסטוסטרון בפורום העוסק בכושר? זה לא צירוף מקרים.

מה שאני אומר בעצם הוא שיש הבדל בין הוספת טסטוסטרון למי שמתאמן כדי לבנות עוד שריר כמו שאתם כותבים, לבין מחסור גורף בטסטוסטרון.
אני מתחיל היום להתאמן. שיפור הכושר ומעט כח. אין לי כוונה לבנות שרירים מנופחים או להשמין. ועדיין, אני מודאג.

• פותח/ת השרשור
זו ממש לא הכוונה שלי, אני בהחלט אתאמן רק חשוב לי להיות מודע להשלכות אפשריות.

אני חושב שיש לך פה איזה כשל לוגי חמור.
זה שחיפושים על טסטוסטרון בגוגל הובילו אותך לפורום שקשור לאימונים ובפורום הזה היו דיונים על ירידה בטסטוסטרון לא אומר שטסטוסטרון נפגש בעקבות אימונים.
אימונים בתאוריה מעודדים הפרשת טסטוסטרון (לא ברמה שתהפוך אותך לשוורצנגר בלי טסטוסטרון ממקור חיצוני).
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שתפגע בהפרשה של טסטוסטרון או תשפיע על התופעות של הטסטוסטרון היא אימון יתר, וזה לא מצב שקל להגיע אליו.

כ"כ הרבה דיונים על מחסור בטסטוסטרון בפורום העוסק בכושר? זה לא צירוף מקרים.
נראה לי שאותם אנשים עם חוסר בטסטוסטרון מראש שואלים כאן מתוך הנחה שיש סיכוי גבוה שיקבלו תשובה בפורום של אימונים וכושר, לא בגלל שהאימונים גרמו להם לזה.

Back
למעלה תחתית