הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת תעו"נ?

אני דיי שוקל ברצינות ללכת ללמוד את המקצוע
מישהו יכול לתת חוו"ד ולפרט קצת עליו מעבר למה שיש באינטרנט?
רופין נחשב יחסית למקום טוב ללמוד?
(הנתונים שלי מבחינת בגרויות ופסיכו' דיי גרועים.. אז האופציות שלי דיי מצומצמות)

יא מצחיק דבר איתי אני שנה ב' תעונ ברופין.
תשאל כל מה שאתה צריך.
(חברה שלי לומדת פיזותרפיה אז אני אדע לענות מעט גם על זה)

• פותח/ת השרשור
יא מצחיק דבר איתי אני שנה ב' תעונ ברופין.
תשאל כל מה שאתה צריך.
(חברה שלי לומדת פיזותרפיה אז אני אדע לענות מעט גם על זה)
זכרתי שאמרת שאתה לומד משהו ניהול לא הייתי בטוח אם זה זה 🙄
נראה אותך במכון השבוע

מחזק שוב את מה שחנן כתב לך.
ואוסיף- כל התפקידים שציינת מצטמצמים עוברים למערכות ניהול אוטומטיות ומצטמצמים העמדות לאנשים. בנוסף כל מה שהוא בחברות כמו שציינת זה לרוב פרוטקציות, לא סומכים על זה ובטח שלא הולכים ללמוד משהו 4 שנים כי יש סיכוי לקבל את התקן הבודד שיש בכל חברה כזו.
מעבר לזה אני מאמין שהשאיפה של כל אדם צריכה להיות ללמוד משהו שיאפשר לו להגיע לעצמאות כלכלית. כלומר שיעזור לו ליצור משהו שיכניס לו כסף מבלי תלות במעביד. אין לך את זה בהנדסת תעשייה וניהול. במדעי המחשב ושאר ההנדסות אתה לומד כלים פרקטיים ליצור.
מעבר לזה אם עוד לא השתכנעת העתיד הוא טכנולוגי בכל תחום.
בן כמה אתה ומה אתה עושה בחיים ?

בן כמה אתה ומה אתה עושה בחיים ?
מסיים הנדסת חשמל ומדעי המחשב באונ' ת"א. עובד כסטודנט באחת החברות הגדולות.
ושוב יש יוצאי דופן אני מכיר גם מהנדסי תעשייה וניהול שהתברגו בתפקידים מטורפים. הרוב עושים הסבה, ולא רק בתעשייה וניהול. כל הנדסה שהיא בסופו של דבר כולם כותבים קוד. אז כבר יש עדיפות בעלי תואר ריאלי. ותעשייה וניהול זה אחלה תואר שלא תטעה. פשוט יש דברים יותר פרקטיים ללמוד.

ושוב יש יוצאי דופן אני מכיר גם מהנדסי תעשייה וניהול שהתברגו בתפקידים מטורפים. הרוב עושים הסבה, ולא רק בתעשייה וניהול. כל הנדסה שהיא בסופו של דבר כולם כותבים קוד. אז כבר יש עדיפות בעלי תואר ריאלי. ותעשייה וניהול זה אחלה תואר שלא תטעה. פשוט יש דברים יותר פרקטיים ללמוד.
תקשיב זה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד
המקביל של זה בטכניון הוא הנדסת נחשבים נכון?
ויש לי עוד כמה שאלות לשלוח לך פה או בפרטי?
תודה מראש

תקשיב זה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד
המקביל של זה בטכניון הוא הנדסת נחשבים נכון?
ויש לי עוד כמה שאלות לשלוח לך פה או בפרטי?
תודה מראש
יכול בפרטי.
ובערך, אין לזה בדיוק מקביל בטכניון כי זה מין תואר משולב חשמל ומדעי המחשב.
בטכניון יש לך שתי פקולטות חשמל ומדעי המחשב ובשניהם יש מסלולים כמעט זהים אבל בסוף אתה בוחר תחום עיסוק ואז אתה מכריע מה אתה מתמקצע כביכול- אלקטרוניקה\חשמל או תוכנה והתעודה היא מהפקולטה אליה אתה שייך.
בת"א (ויש גם מקביל בבן גוריון הבנתי) לומדים את שני התחומים וזה נחשב כמעט תואר כפול מקבלים תעודה משתי הפקולטות.

בהצלחה בעולם האמיתי:P:

@iliadim אני לא טוען שהנדסת תו'נ זה לא מקצוע טוב אלא שב 2018 אני לא חושב שזאת בחירת קריירה טובה או פחות טובה מלימודי תוכנה.

@iliadim אני לא טוען שהנדסת תו'נ זה לא מקצוע טוב אלא שב 2018 אני לא חושב שזאת בחירת קריירה טובה או פחות טובה מלימודי תוכנה.
@iliadim אני מסכים עם חנן, אולי אני יחסית צעיר אליכם (31) אבל ב 2 מקומות העבודה שלי ובכלל מההיכרות שלי עם עולם ההייטק אני יכול להגיד שאנשים שסיימו תו'נ תמיד עבדו בתפקידים שהשכר שלהם היה משמעותית יותר נמוך משלי אפילו שלהם היה לרוב יותר ניסיון, בנוסף לרוב התפקידים האלו הרבה יותר משעמים.

לפותח האשכול אם קשה לך אם דברים ריאליים לא חושב שיש סיבה ללכת ללמוד את זה. אתה תסבול כנראה יהיה לך קשה בלימודים וגם אחרי זה בלמצוא עבודה או בכלל להישאר בעבודה.
אם יש לך נגיד שנה להשקיעה מהזמן שלך ואתה חושב שלא הצלחתה במקצועות האלו בגלל עצלנות וכו', תנסה ללכת לעשות מכינה או השלמת בגוריות ותראה איך זה הולך לך.

אם זה לא ילך טוב או שאתה יודע שזה פשוט משעמם אותך תלך ללמוד או לעסוק במשהו שאתה יותר מתחבר. לעבוד במשהו שאתה לא אוהב לדעתי זה טעות. גם אם בשכר יותר גבוהה. כי בסוף אתה תסבול בעבודה ויהיו כנראה לזה השלכות על החיים הפרטיים.

בהצלחה בעולם האמיתי:P:
לא יודע מה זה העולם האמיתי שאתה מדבר עליו אני די מעודכן במה שהולך בתעשייה. חברים שכבר סיימו וכו'. יש תפקידים טובים בודדים אבל הרוב מקלפים קלמנטינות בשכר אבל לא מתקרבים למשכורות של שאר ההייטק.
מזכיר לי שאבא שלי תמיד אומר "תלמד זרם חזק זה הכי טוב" שבפועל יש מהנדסי חשמל בודדים בחברת חשמל שהגיעו בפרוטקציה ועובדים בזה.
מעבר לזה חנן אמר משהו נכון- למי שמסוגל לעשות תואר הנדסי מוטב ללמוד משהו אחר ריאלי יותר. ולמי שיעבור הנדסה תעשיה וניהול בשיניים אז עדיף שבכלל לא יתקרב לתחום כי אופציות התעסוקה שלו יהיו מצומצמות.

נערך לאחרונה:
לא יודע מה זה העולם האמיתי שאתה מדבר עליו אני די מעודכן במה שהולך בתעשייה. חברים שכבר סיימו וכו'. יש תפקידים טובים בודדים אבל הרוב מקלפים קלמנטינות בשכר אבל לא מתקרבים למשכורות של שאר ההייטק.
מזכיר לי שאבא שלי תמיד אומר "תלמד זרם חזק זה הכי טוב" שבפועל יש מהנדסי חשמל בודדים בחברת חשמל שהגיעו בפרוטקציה ועובדים בזה.

לא כלכך ברור איזה הנדסות אתה מכליל כ"לא פרקטיות".

לא כלכך ברור איזה הנדסות אתה מכליל כ"לא פרקטיות".
בעיקרון בסוף כולם כותבים קוד. אז עדיף כמה שיותר ללמוד דברים כמו חשמל, ביו רפואית, מכונות שיש בהם יותר חשיבה מתמטית אנליטית. אגב תעשייה וניהול בתל אביב היום היא הנדסה יחסית פרקטית יש שם הרבה קורסים במערכות מידע או מסלול "סייבר" כמו שהם קוראים לזה. אבל המצב לא זהה בכל המקומות ולכן בכללי התואר לא פרקטי.

חנן, לאורך כל הדיון לא טענתי שתעשיה וניהול זה יותר טוב או עדיף. אמרת שזה איבד רלוונטיות , אז הבאתי דוגמאות לתפקידים שכן צריך הם את התואר.
לאורך כל הדיון לא נגעתי בנושא השכר כי מובן שבהייטק משכורות הם גבוהות יותר. אבל אחזור פעם נוספת , לא כולם יגיעו להיות מתכנתים או למו״פ. למי שלא טוב בלימודים להיות מהנדס אלקטרוניקה או מכונות , להיות מהנדס תעשיה וניהול זה אחלה פתרון.
ראינו כבר מספר קריסות של הייטק, תעשיה רגילה לא נפגע מכך כמו שההייטק נפגע.

חנן, לאורך כל הדיון לא טענתי שתעשיה וניהול זה יותר טוב או עדיף. אמרת שזה איבד רלוונטיות , אז הבאתי דוגמאות לתפקידים שכן צריך הם את התואר.
לאורך כל הדיון לא נגעתי בנושא השכר כי מובן שבהייטק משכורות הם גבוהות יותר. אבל אחזור פעם נוספת , לא כולם יגיעו להיות מתכנתים או למו״פ. למי שלא טוב בלימודים להיות מהנדס אלקטרוניקה או מכונות , להיות מהנדס תעשיה וניהול זה אחלה פתרון.
ראינו כבר מספר קריסות של הייטק, תעשיה רגילה לא נפגע מכך כמו שההייטק נפגע.
גם בתעשיה הרגילה היתרונות של מהנדסי התו'נ הולכים ופוחתים. יש לכך כמה גורמים:
1. כניסת טכנולוגיה, לדוגמא שיבוץ משמרות, הפקת דוחות כולל ניתוח היו משימות ידניות שהפכו כמעט אוטומטיות ומבוצעות ע'י הצד העסקי
2. שיפור ההון האנושי בתעשיה אם פעם היו פועלים 'פשוטים' היום גם פועלי היצור הם מלומדים ומייתרים במידה רבה את ניהול התפעול ע'י גורם חיצוני
3. מורכבות רצפת הייצור, אם בעבר היה 'קל' לזהות כשלים תפעוליים היום מפעל כמו טבע, אינטל, תע'א כ'כ מורכב שנדרש ידע מאוד עמוק ומקצועי בשביל להבין.
4. התעשיה הרגילה בארץ מצטמצמת משנה לשנה לטובת ייצור בארצות זרות.

אני דיי שוקל ברצינות ללכת ללמוד את המקצוע
מישהו יכול לתת חוו"ד ולפרט קצת עליו מעבר למה שיש באינטרנט?
רופין נחשב יחסית למקום טוב ללמוד?
(הנתונים שלי מבחינת בגרויות ופסיכו' דיי גרועים.. אז האופציות שלי דיי מצומצמות)

אם זו הגישה שאתה מביא איתך ללימודי הנדסה, אני יכול להבטיח לך שגם אם תתקבל לא תצליח להחזיק את הלימודים

גם בתעשיה הרגילה היתרונות של מהנדסי התו'נ הולכים ופוחתים. יש לכך כמה גורמים:
1. כניסת טכנולוגיה, לדוגמא שיבוץ משמרות, הפקת דוחות כולל ניתוח היו משימות ידניות שהפכו כמעט אוטומטיות ומבוצעות ע'י הצד העסקי
2. שיפור ההון האנושי בתעשיה אם פעם היו פועלים 'פשוטים' היום גם פועלי היצור הם מלומדים ומייתרים במידה רבה את ניהול התפעול ע'י גורם חיצוני
3. מורכבות רצפת הייצור, אם בעבר היה 'קל' לזהות כשלים תפעוליים היום מפעל כמו טבע, אינטל, תע'א כ'כ מורכב שנדרש ידע מאוד עמוק ומקצועי בשביל להבין.
4. התעשיה הרגילה בארץ מצטמצמת משנה לשנה לטובת ייצור בארצות זרות.
חנן
אתה מוזמן לבוא למפעלים כגון - פלקסטרוניקס, rh, usr, סנמינה וכו׳ ולראות שטעית בכל הסעיפים ( אקדים תשובה לשאלה , אלו קבלני משנה הרכבה אלקטרו- מכאנית גדולים בארץ אם אלפי עובדים ומגוון טכנולוגיות).

אני חייב לכתוב משהו ששואלים אותי הרבה בפרטי פה ובכללי תמיד. אז שיהיה לטובת הדורות הבאים:
למי ששוקל ללמוד הנדסה מדעי המחשב ודומיהם- לא נכנסים לתואר, גם אם מתקבלים, לפני שהשלמתם 5 מתמטיקה ואם זה הנדסה אז גם פיזיקה. הסיכויים להצליח בלי זה מאוד נמוכים. זה מאסט ואם זה ניראה לכם קשה מדי אתם לא יודעים בכלל מה מחכה לכם. תשקיעו את הזמן לא רק בשביל הקבלה.
אי אפשר להשלים תוך כדי וכל מה שיגידו לכם שהמרצה מכסה את זה בשבועיים הראשונים זה נסגר ב"איזה סבבה זה 5 יח' יאללה ממשיכים".
חנן
אתה מוזמן לבוא למפעלים כגון - פלקסטרוניקס, rh, usr, סנמינה וכו׳ ולראות שטעית בכל הסעיפים ( אקדים תשובה לשאלה , אלו קבלני משנה הרכבה אלקטרו- מכאנית גדולים בארץ אם אלפי עובדים ומגוון טכנולוגיות).
אתה יודע מה יכול להיות ואתה צודק והתעשייה הזו לא מתה. אני בכל אופן לא הייתי שואף ללמוד 4 שנים ולעבוד מראש בטווחי שכר מוגבלים ולא בהייטק. ובטח לא בונה על זה שאני אתברג בתפקיד טוב כמו איילדים מפורום אלביאס

אני חייב לכתוב משהו ששואלים אותי הרבה בפרטי פה ובכללי תמיד. אז שיהיה לטובת הדורות הבאים:
למי ששוקל ללמוד הנדסה מדעי המחשב ודומיהם- לא נכנסים לתואר, גם אם מתקבלים, לפני שהשלמתם 5 מתמטיקה ואם זה הנדסה אז גם פיזיקה. הסיכויים להצליח בלי זה מאוד נמוכים. זה מאסט ואם זה ניראה לכם קשה מדי אתם לא יודעים בכלל מה מחכה לכם. תשקיעו את הזמן לא רק בשביל הקבלה.
אי אפשר להשלים תוך כדי וכל מה שיגידו לכם שהמרצה מכסה את זה בשבועיים הראשונים זה נסגר ב"איזה סבבה זה 5 יח' יאללה ממשיכים".

אתה יודע מה יכול להיות ואתה צודק והתעשייה הזו לא מתה. אני בכל אופן לא הייתי שואף ללמוד 4 שנים ולעבוד מראש בטווחי שכר מוגבלים ולא בהייטק. ובטח לא בונה על זה שאני אתברג בתפקיד טוב כמו איילדים מפורום אלביאס
בפעם מי יודע כמה, לא לכולם יש מקום בהייטק. לך אולי יש, לפותח פוסט רוב הסיכויים אין.

בהשלמה אתה מתכוון לשליטה מלאה בכל החומר במקצוע?

בפעם מי יודע כמה, לא לכולם יש מקום בהייטק. לך אולי יש, לפותח פוסט רוב הסיכויים אין.
לכל מי שילמד במקום טוב, והוא בעל יחסי אנוש טובים וראש על כתפיים יש מקום בהייטק.

בהשלמה אתה מתכוון לשליטה מלאה בכל החומר במקצוע?
הבנה מלאה של כל החומר ויכולת להגיע לשליטה מלאה תוך יומיים- למען אלה שעבר זמן מאז שעשו.
מחוסר זמן לפני תחילת הלימודים הייתי לוקח צ'אנס ורק לומד וכבר במהלך השנה תתקל בחומר בכל מיני צורות אבל בשום אופן לא לבנות על זה שילמדו אותך תחומר זה לא אפשרי ולא אפשרי להגיע להבנה תוך כדי סמסטר לחוץ.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית