הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתת פעילות ליתר פעילות של בלוטת התריס

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
לילה טוב,
אני מטופל באלטרוקסין 250 מ"ג ליום כבר תקופה ארוכה עקב תת פעילות של בלוטת התריס (TSH=15-20)
היום בבוקר עשיתי בדיקת דם והופתעתי לגלות שהTSH יצא 0.15! דבר המצביע על יתר פעילות של הבלוטה..

מכיוון שהאנדוקרינולוג שלי לא יהיה זמין בתקופה הקרובה רציתי לדעת אם מישהו כאן יוכל לעזור לי..
1) מה המצב שלי אומר נכון לעכשיו? שהבלוטה עובדת בהיפר כרגע עקב מינון יתר של ההורמון?
2) מה זה אומר מבחינת חילוף החומרים שלי? יכול להיות שהוא הגביר את עצמו עקב השינוי מתת פעילות ליתר פעילות?

לילה טוב 😃

• פותח/ת השרשור
בשעה טובה, לא? 😃

אתה חושב שזה קשור יותר לתזונה מאשר לאלטרוקסין? כי אני עדיין לא עולה במשקל כל כך.

אני לא יודע למה יש לך בעיות בבלוטת התריס אבל אם זה היה מהתזונה אז תהיה בטוח שסידרת את זה במובן כזה או אחר ולכן :

א. או שהמינון של הכדורים גבוה מידי בשבילך
ב. או שאתה לא צריך אותם יותר
ג. תפנה לרופא בדחיפות גם אם זה לא לרופא שלך כי אתה יכול לגרום נזק

בהצלחה.

בתור אחד שמטופל גם כן באלטרוקסין 125 מק"ג(המינון הוא במיקרו גרמים לא מילי גרמים), אז אני יכול להגיד לך שהתוצאות משתנות מפעם לפעם וכדי להיות בטוחים בודאות צריך לעשות 2 בדיקות בבוקר בלי לקחת את הכדורים לפני על מנת לראות את התפקוד האמיתי של הבלוטה ללא האלטרוקסין.

בנוגע לתוצאה שלך היא מעידה על "יתר פעילות" אמנם לא רצינית כי הטווח התחתון זה 0.35, ולכן הייתי ממליץ לך לבצע שוב בדיקת דם כדי לראות האם התוצאה הזו היא אכן נכונה ואם כן אז תוריד את המינון של הכדור.

חוץ מזה האם יש לך סימפטומים של יתר פעילות?

-דופק גבוה
-הזעה מרובה
-אי סבילות לחום
-רעד
-אי שקט/חרדה

אם כן אז כנראה שאתה באמת ביתר פעילות.

עוד שאלה, האם עשית פעם בדיקה לנוגדי הבלוטה ובייחוד לTPO כדי לבדוק השימוטו?

• פותח/ת השרשור
כל השנים (כ-10 שנים) הייתה לי תת פעילות של הבלוטה עם נוגדנים שליליים וסימפטומים של עייפות, תשישות ורגישות עזה לקור.

רק בבדיקה האחרונה אחרי תקופה שלקחתי את האלטרוקסין בצורה מסודרת התגלה לי שזה נהפך לפתע ליתר פעילות ללא כל שינוי פיזיולוגי.

תלך לרופא, אף אחד כאן לא יכול לענות לך כי:

א. אף אחד כאן לא רופא
ב. אף אחד כאן לא מוסמך לענות לך גם אם הוא רופא
ג. אף אחד לא מכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך, המינונים שלך, מה אתה לוקח בנוסף, מה לקחת בעבר וכו'.

אני יודע, רק עניתי לרועי על השאלות שלו..

הייתי שמח להמשיך ולנסות לעזור לך, אבל כמו שמשה אמר אני לא רופא וגם אם הייתי רופא עדיין אני לא מוסמך להמליץ לך.
בכל מקרה, גש לרופא המטפל בך/אנדוקרינולוג ואז תקבל תשובה ברורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית