סרטון דדליפט בדיקת טכניקה

דגש מס' 1 : לא לצלם מהזווית הזו.
הסט אפ שלך קצת מוזר לטעמי אבל אם זה עובד לך...
נראה בסדר, אולי אפשר להתחיל עם הזרועות רפויות יותר

blbazor,
אין לך Setup נכון וכתוצאה מכך אתה מרים רק עם הגב ולא נעזר ברגלים. מעבר לכך, הידיים שלך מכופפות ולכן הדרך לקרע בביספס קרובה. ה- Hyperextension מיותר לגמרי ויכול להוביל לפציעה בגב.

אני מציע לך לקרוא היטב את המאמר למטה:
ניתוח מעמיק של הדדליפט - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

ולצפות מספר פעמים בוידאו עד שתבין את כל השלבים:

אין לך Setup נכון וכתוצאה מכך אתה מרים רק עם הגב ולא נעזר ברגלים

אז אתה טוען שהגב תחתון שלו הרים 145 קילו? כי זה השריר היחיד בגב שעובד בתרגיל (בצורה שהיא לא סטטית) וכרגע טענת שרק הגב הרים את המשקל.
ומה לא נכון בסטאפ שלו? קצת קשה לראות מהזווית הזאת אבל חוץ ממרפקים לא נעולים אני לא רואה כאן בעיה.

• פותח/ת השרשור
עד שהערתם לא שמתי לב בכלל על המרפקים שהם בכיפוף.
ziv_r למרות שהם בכיפוף בתכלס בראש אני לא מנסה להרים באמצעות הבייספס,אני מניח שזה עדיין לא אידאלי אנסה לעבוד על זה.
תודה.

דרך אגב יכול להיות שבגלל שהזרועות יחסית קצרות אז הסט אפ שלי כזה?

blbazor,
אסור שהמרפקים יהיו מכופפים, הסיכון לקריעת הבייספס גבוה בצורה הזו. שים לב לוידאו למטה:

זוהי הזדמנות טובה לעבור לאחיזה רגילה ולא משולבת.

אין קשר לאורך הזרועות\רגלים, אנשים גבוהים ונמוכים ממך נכנסים ל- Setup בצורה טובה, אז אתה לא צריך לוותר לעצמך. שים לב להערה הקודמת שלי שהתעלמת ממנה, פושטי הירך חייבים להיות מתוחים טרם ההרמה, זה חלק מה- Setup, אצלך הם במצב מנוחה טרם ההרמה.

עד שהערתם לא שמתי לב בכלל על המרפקים שהם בכיפוף.
ziv_r למרות שהם בכיפוף בתכלס בראש אני לא מנסה להרים באמצעות הבייספס,אני מניח שזה עדיין לא אידאלי אנסה לעבוד על זה.
תודה.

דרך אגב יכול להיות שבגלל שהזרועות יחסית קצרות אז הסט אפ שלי כזה?
לא קשור לאורך הזרועות, הן לא כל כך קצרות, הבעיה שאתה גם מכופף מרפקים שזה מקצר לך את המרחק מהמוט וגורם לך לפצות בישבן מורם ופחות מתח וגם אתה משוך שכמות לאחור במקום להוציא חזה

המרפקים בכיפוף, הכף רגל צריכה להיות מכוונת לכיוון חוץ, וכך אתה תוכל להוציא את הברכיים החוצה ולתת מקום לבטן שלך. מהזווית הזו זה גם נראה שאתה קצת מקריס אותן.
*לא מחייב* אבל תנסה אולי להשתמש בהוק גריפ זה העדפה שלי (אי סימטריה, קריעת בייספ, תנועה ישרה בלי להזיז את המוט).
מקווה שעזרתי.
הייתי ממליץ לך ללכת לראות את הסרטון של Alan Thrall או Mark Rippetoe לגבי הדדליפט.
עוד דבר, אני ממליץ לך לעשות סטאפ מחדש כל חזרה, פשוט לוודא שהכל תקין ואז להתחיל את החזרה במקום לתקוף את המשקל.

הבעיה העיקרית שלך היא בסט אפ, והחלק הכי חשוב שם שאתה מפספס הוא הניסיון למתוח את המוט לפני ההרמה. אתה רק מנסה להיראות בפוזיציה, אבל בפועל אתה לא.
לפני שאתה מנתק את המוט מהרצפה אתה צריך למתוח את עצמך, להכניס מתח בשרירים, ואז לדחוף. אם תעשה עם 50% המוט כבר אמור להתנתק מהרצפה רק מהמתח של הגוף שלך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית