הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג ללא פציעות

לוג ללא פציעות

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
Tank עדכן/ה את הלוג ״לוג ללא פציעות״:

עדכון לוג: 24/05/18

סקוואט - 1x5x167.5 - הרגיש מעולה! יש מצב שיכולתי היום למשוך את המשקל הזה לנפח אפילו
פרס - 1x5x87.5 - הרגיש כבד אבל לא גבולי. שבוע הבא 90!!
דד ליפט - 1x5x187.5 - עלה טוב. עוד 5 קילו לRM5 הקודם שלי!

הגב שלי מתחיל להדאיג אותי בזמן האחרון. אני הרגשתי אותו קצת אחרי הסקוואט ויותר אחרי הדד ליפט. אולי לא הייתי מספיק מכווץ בדד ליפט וזה גרם לי להרגיש אותו יותר בגלל זה. הולך לעקוב אחרי זה יותר בקפידה כי אני מרגיש עכשיו את הגב התחתון גם אחרי אימון. הרגשתי גם קצת את ברך שמאל וקצת את ברך ימין במהלך היום אבל בסקוואט שמתי שרוולים ולא הרגשתי. אמשיך לטפל בברכיים עם קרח.
מתלבט חוץ מזה אם לקנות כרית חימום בשביל הגב התחתון אם זה יעזור. בכל מקרה אמרח פינלגון בתקווה שזה יעזור קצת.
כרגע הגב לא מורגש בצורה כזאת קריטית שאני אצטרך לחתוך באמצע את הטקסס אבל יש מספיק סימני אזהרה שאני צריך לקחת לצומת ליבי. מבחינתי הכל בסדר כל עוד מדובר במתיחה שמורגשת בעיקר רק לאחר אימון ועוברת קצת אחרי. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 25/05/18

עדכון קל לגבי המצב והאימונים בשבוע הקרוב.
לאחר קריאה מעמיקה, יש סבירות גבוהה שהמצב בברכיים שלי ידוע בתור Patellofemoral syndrome. במצב הזה הכאב מתגבר כתוצאה מפעילות גופנית שמפעילה לחץ על האזור. הסימפטומים שלו הם בדיוק הסימפטומים שקורים אצלי כרגע. לקריאה נוספת כאן.
על מנת שזה יעבור אני אבצע טיפול שנקרא RICE שכולל מנוחה, קרח, compressions וelevations.
על מנת לא להחריף על המצב אני צריך להמנע מסקוואטים בכללי לזמן הקרוב אז בשבוע הקרוב לא אבצע סקוואט בכלל.
לגבי הגב התחתון, דבר ראשון אני צריך לעבוד יותר על הבטן כי לדעתי בגלל ששרירי הבטן שלי חלשים יש יותר מדי עומס על הגב התחתון. אתחיל לדחוס רוטינת אימוני בטן טובה בכל אימון שלי החל מהאימון הבא. מצאתי מאמר טוב שמסביר על כל המצב של בטן חלשה ופתרון לבעיה.
לגבי המצב כרגע, הגעתי לנקודה שרציתי למנוע והיא שאני מרגיש את הגב התחתון במצב מנוחה.
זה אומר שאני הולך השבוע גם להוריד את הדד ליפט הכבד שהייתי אמור לעשות ולהחליף אותו בדד ליפטים קלים במהלך השבוע.
אני הולך להמשיך את תהליך צבירת ההשכלה שלי על ידי קריאת מאמרים שילמדו אותי איך לטפל בעצמי ברגע פציעה ולמנוע פציעות עתידיות.

הולך להמשיך להשקיע בפרס ולהתחיל לעבוד חזק גם על לחיצת חזה עם דד ליפטים שבינתיים ישארו על 100 קילו לחזרות ועבודה על שרירי הבטן עם מתיחות. יום טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 26/05/18

Activation exercises
Press - 5x5x80
Deadlift - 3x8x100
Glute Bridge - 3x10
Single leg V-UP - 1x20 2x12
Superman - 3x12
Chin ups - 3x5x10
Post workout stretch

שיניתי את תוכנית האימון בהתאם למאמרים שקראתי לאחרונה. היה קשה מדי לתרגם לעברית. הפרס הרגיש מעולה בעיקר כי היה בתחילת אימון. שאר האימון הלך סביר למרות שהגב התחתון צעק קצת באמצע. לא עשיתי עבודה ישירה על הגב התחתון או הברכיים כדי לתת להם להתאושש אבל כנראה העברת פלטות ממקום למקום הספיקה כדי להרגיש את 2 המקומות. אם תהיה החמרה במצב מחר אוותר על אימון אמצע שבוע ואתחיל מחר את טיפול RICE (לא מתחיל עכשיו כי עוד לא קניתי תחבושות אלסטיות).
היה גם נסיון לא מוצלח לבצע Pike Rollout אבל אני עדיין לא מספיק טוב לתרגיל הזה.
נמשיך לעקוב אחרי ההתקדמות והפציעות ולהתקדם. ערב טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 30/05/18

Press - 1x5x90kg PRRRR
Bench Press - 1x5x120 2x5x110
Good Morning - 3x8x40
Deadlift - 1x8x122.5 1x6x122.5
GHD - 2x10
Plank - 3x1 min
AB wheel - 3x12

הרבה מה לעדכן. דבר ראשון ויתרתי על האימון בשני בנסיון לאושש את הברך ולא הרגשתי שיפור. לא אוותר יותר על אימון ופשוט אמשיך לעשות את מה שאני עושה ללא סקוואטים בתקווה שזה ישתפר, ואם לא אז אלך לאורטופד.
הפיאר בפרס הרגיש ממש כבד אבל מעולה. העליתי וידאו לפורום. מאוד גאה בהישג ומרגיש שכרגע אין לי את היכולת להוסיף עוד 2.5 קילו לחמישיה. בכל מקרה אקדם את הנפח ל82.5 ואחזור על ה90 גם בשבוע הבא.
ניסיתי לראות איך ארגיש עם הכתף בבנצ'ים כבדים. ב120 היא קצת הציקה לי, למרות שהמשקל לא היה כבד אז החלטתי לצמצם ולהתקדם בהדרגתיות וה110 הרגיש נהדר.
ניסיתי גם לשחק קצת בדד ליפט להרגיש את הגב ואני חושב שאתן נסיון שבוע הבא למשוך 190.
התוכנית הזאת הייתה חד פעמית. שכחתי את התוכנית החדשה בבית ונאלצתי לאלתר קצת. התוכנית המקורית די דומה למה שעשיתי היום.
בנוסף היה בוחן היום והלך סבבה 😃. לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 02/06/18

Press - 5x5x82.5 PRRRR
Activation Exercises
Deadlift - 1x8x120 1x7x120 1x6x120
Glute Bridge - 3x12x40
Chin Ups - 2x8
Ab Wheel - 3x12
Single Leg V-UP - 3x12
Superman - 3x12
Post Workout Stretch

פיאר לנפח פרס! הרגיש כבר די כבד ואני לא בטוח שאני מסוגל לסגור נפח עם 85. החלטתי לתת לפרס קצת מנוחה אחרי השבוע הקרוב ולהתחיל שבוע הבא להחליף לאט לאט את הפרס בבנץ' לפי מתכונת טקסס.
קצת משחק בדד ליפט כדי לחזק גריפ וגב תחתון. אתן ביום רביעי הקרוב חמישיה עם 190.
הגב התחתון מרגיש מעולה בימים האחרונים. הברך השתפרה אבל עדיין לא עברה לגמרי. סוג הפציעה בדרך מאוד לא סטנדרטי ביחס לפציעות אחרות אז החלטתי לא לעשות סקוואטים עד שארגיש שהכאבים עברו לגמרי. בינתיים כל עוד אני עוד מרגיש את הברך אני אלך על בטוח ואמנע מזה.
שבוע חדש ואיתו הרפתקה חדשה של לשרוד את כל עומס ההרצאות והחומר החדש ותוך כדי להספיק שיעורי בית, לעבוד ולהתאמן. כיף חיים. יום טוב לכולם.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אפשר לינק למאמרים שקראת שבעזרתם בנית תוכנית אימונים?
אני אישית מחפש תוכנית כוח יעילה שלא מזניחה יותר מידי את הפלג גוף העליון (כמו הרוב המוחלט) ואשמח לעזרה בזה.

אני אישית מחפש תוכנית כוח יעילה שלא מזניחה יותר מידי את הפלג גוף העליון (כמו הרוב המוחלט) ואשמח לעזרה בזה.
המאמרים נמצאים בעדכון הזה של הלוג. המאמר המרכזי שהשתמשתי בו כדי לעשות enhancement לטקסס על ידי הוספה של עבודה על הcore הוא זה. אין שם הסברים מפורשים למה לעשות, אבל קראתי אותו בעיקר כדי לקבל מגוון תרגילים, להבין את המטרה של כל אחד ולפצל אותם לשלושה אימונים בשבוע.
לגבי פלג גוף עליון ספציפית, אני עובד במתכונת טקסס כרגע בלי תוספות מיוחדות מלבד בנץ' יחסית כבד שאני עכשיו מוסיף ליום התאוששות.

אתה תמיד יכול לעבוד במתכונת שונה לפלג גוף עליון ותחתון. אתה יכול לצורך העניין לעשות את הליניארית בסקוואט ודדליפט ובמקביל 531 לפלג גוף עליון.
מה אתה עושה כרגע וכמה הלחיצה שלך?

אתה תמיד יכול לעבוד במתכונת שונה לפלג גוף עליון ותחתון. אתה יכול לצורך העניין לעשות את הליניארית בסקוואט ודדליפט ובמקביל 531 לפלג גוף עליון.
מה אתה עושה כרגע וכמה הלחיצה שלך?

כרגע סיימתי סומלוב ואני עושה 100 לשלישיות. הדדליפט 210 לסינגל והסקוואט קצת הזנחתי אבל ניסיתי שלשום ו-120 טס למעלה לחמישייה

כרגע סיימתי סומלוב ואני עושה 100 לשלישיות. הדדליפט 210 לסינגל והסקוואט קצת הזנחתי אבל ניסיתי שלשום ו-120 טס למעלה לחמישייה
כמה התקדמת בסמולוב? למה אתה רוצה להחליף אותה? ומה התכנית שלך לסקוואט והדדליפט?

כמה התקדמת בסמולוב? למה אתה רוצה להחליף אותה? ומה התכנית שלך לסקוואט והדדליפט?

בסומלוב התחלתי עם 100 בתור RM-1 ועשיתי שלושה מחזורים שלה. אגב, הכוונה לסמולוב ג'וניור.
לדדליפט עשיתי תוכנית 4 פעמים בשבוע קצת ראנדומאלי ולא משהו מסודר בעבודה של דאבלים, שלישיות, חמישיות ולפעמים שמיניות. סקוואט הזנחתי

עדיף שנעביר את זה לפרטי או שירשור אחר כי זה הלוג של טנק

בסומלוב התחלתי עם 100 בתור RM-1 ועשיתי שלושה מחזורים שלה. אגב, הכוונה לסמולוב ג'וניור.
לדדליפט עשיתי תוכנית 4 פעמים בשבוע קצת ראנדומאלי ולא משהו מסודר בעבודה של דאבלים, שלישיות, חמישיות ולפעמים שמיניות. סקוואט הזנחתי

עדיף שנעביר את זה לפרטי או שירשור אחר כי זה הלוג של טנק
מה רע, חסר למקס קצת הטרלות בלוג

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית