הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

5/3/1 - התוכנית לעצלנים

• פותח/ת השרשור
אתה אמור לעשות 5-3-1 באימון הזה^ ובסט האחרון כאילו לשאוף למקסימום חזרות?
זה שעשית 7 לא אומר שהמשקל [גם בסטים לפני] קל מדי? הרי אתה אמור להצליח חזרה-2 באופן עקרוני?.
או שאתה מתקדם ולאט לאט הפער אמור להצטמצם.
בכל מקרה מעניין כי קצת התבלבלתי שוב.

כן, המטרה בסט האחרון היא לעשות כמה שיותר בלי להרוג את עצמך ובטכניקה סבירה.
7 חזרות זה אולי קצת גבוה וזה אומר שכנראה המשקל הראשוני שלפיו מכינים את כל התוכנית היה טיפה נמוך. מצד שני לפי התוכנית מדובר על 95% מ- 90% (זה יוצא 85%) של ה- RM1 שלך לפני תחילת המחזור. ככה שברור שאתה אמור להיות מסוגל להרים יותר מחזרה אחת וגם יותר משתיים. אני מניח שככל שאתה יותר מתקדם (ופחות novice כמוני) מספר החזרות יורד.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Friday 100305

Bench Press 5-3-7 60-70-77.5
Dips 5x8
Pullups 5x5

הבנצ' היה בסדר עד הסט האחרון שבו איבדתי ריכוז והטכניקה היתה לקויה. אחרי החזרה הראשונה או השניה איבדתי מגע עם הרצפה והעסק התחיל להתנדד. הצלחתי למשוך 7 חזרות אבל הרגשתי שהסט הוחמץ. הדיפס סבבה, המתח חזרתי לחמש על חמש והפעם בלי קיפ בכלל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

Saturday 100306

Squat 5-3-10 67.5-77.5-87.5
Goblet Squat 20kg DB 3x15

הסקוואטים הלכו טוב. ניסיתי שוב לעשות ab wheel ושוב הרגשתי מיד את המתיחה המוזרה השורפת בטן, אז ויתרתי עליהם. עשיתי במקום פעמיים plank של דקה.

• פותח/ת השרשור
זהו. הסיבוב הראשון כמעט נגמר. נשאר רק שבוע דילואד. אני הולך לעשות אותו ביומיים במקום ארבעה. אין טעם ללכת ארבע פעמים לחדר כושר בשבוע בשביל לעשות כמעט כלום. אני יצרף את הדדליפט והפרס לאימון אחד, ואת הסקוואט והבנצ' לשני. אני אוסיף תרגיל עזר אחד או שניים בנפח נמוך וזהו. שבוע הבא מעלים קצת במשקל, מחשבים הכל מחדש ומתחילים מהתחלה.

והרי תוצאות המחשבון לשבוע זה (בסוגריים השבועות הקודמים):
פרס - 70 (64, 61)
דדליפט - 171 (162, 153)
בנצ' - 93 (93, 87)
סקוואט - 117 (110, 103)

יופי.

זה באמת נקרא יופי (ביחוד הפרס 😃)

שאלות: זו תוכנית שלדעתך מתאימה לתקופת חיטוב?
כמה אימונים בשבוע אתה עושה?

• פותח/ת השרשור
שניכם צריכים ריענון. תקראו את הת'רד מהתחלה עניתי על שתי השאלות האלה כבר.
בקצרה, 4 אימונים בשבוע.
דדליפט השקעתי יותר בעבר, סקוואט אני קצת מפחד כי אין לי מוטות ביטחון או ספוטר נורמלי.

לגבי חיטוב, אני עם כולם בדיעה שיהיה קשה להתקדם בחיטוב בכוח והתוכנית הזאת לא שונה מכל השאר בזה שצריך לאכול בגדול כדי להתחזק. התבנית הזאת כן יכולה להיות נחמדה לשימור כח בזמן חיטוב. וונדלר כותב שאם עושים את ה- 5/3/1 כמו שכתוב, בלי להוסיף חזרות בסט האחרון, אז אפשר לשמור על כח קיים. החזרות אקסטרה הם אלה שבונות strength and character לדבריו. אם לא מוסיפים חזרות בסט האחרון האימון לא קשה במיוחד ומשאיר הרבה זמן לדברים אחרים שטובים לחיטוב כמו circuits או אירובי (אינטרוולים, lsd)

• פותח/ת השרשור
יש מצב שמדובר בהרניה?

תשווה עם המקרה שלי בבקשה: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=8361

לדעתי זאת מתיחה של השריר, אבל הכל יכול להיות. זה קורה לי רק בתרגיל הזה בדיוק בתחתית איפה שיש מתיחה מאוד חזקה של השריר.
אם זה יחזור בצורה כלשהי בלי התרגיל הזה אני אלך לבדוק את זה לעומק.

מה בסוף נסגר אצלך? זה היה הרניה?

Cygnus, מה בסופו של דבר היתה האבחנה אצלך, הרנייה?
הציק/מציק לי אישית כאב שמופיע וממוקם בדיוק כפי שתיארת במקרה שלך. ואליבא הרופא - לא הרניה.

---------- התגובה התווספה ב 16:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:14 ----------

לדעתי זאת מתיחה של השריר, אבל הכל יכול להיות. זה קורה לי רק בתרגיל הזה בדיוק בתחתית איפה שיש מתיחה מאוד חזקה של השריר.
אם זה יחזור בצורה כלשהי בלי התרגיל הזה אני אלך לבדוק את זה לעומק.

מה בסוף נסגר אצלך? זה היה הרניה?

בנצרום, תודה על התשובה המקיפה למעלה.
ביחס לכאב שאתה מדבר עליו, אם זו מתיחה חזקה של שריר, קצת מוזר שהכאב לא מופיע/מציק בתרגילים אחרים.

• פותח/ת השרשור
הכאב שלי גם ממוקם יותר גבוה ובמרכז ממה שאני מכיר בהרנייה. אצל הכאב ממש מתחת וקצת מימין לפופיק.

הכאב שלי גם ממוקם יותר גבוה ובמרכז ממה שאני מכיר בהרנייה. אצל הכאב ממש מתחת וקצת מימין לפופיק.

אתה משחק כדורגל?
רקדן?
משהו בסגנון?

היה לי גם משהו שבהתחלה חשבתי שזה הרניה, והתברר שזה משהו אחר לגמרי.
תסביר בדיוק מה יש לך, מתי אתה מרגיש, ואיך.

cygnus, הכאב עדיין מופיע אצלך?

• פותח/ת השרשור
רקדן. בהחלט. בעיקר לירי, אבל גם ברייקביט בסיגנון אונה הולברוק. יש לי טייטס במגוון מרקמים וחותלות בשלל צבעים. 😆

הכאב הופיע כשעשיתי ab-wheel rollouts. זה מותח את האמא של הבטן בתחתית ולכן אני חושב שמדובר במתיחה של השריר. זה כאב/שרף בזמן התרגיל וזהו. אם אני לוחץ על השריר בנקודה הזאת עכשיו אז אני מרגיש טיפונת רגישות אני מניח שעד מחר גם זה יעלם. הפסקתי לעשות את התרגיל באותו רגע כי זה לא הרגיש טוב, אבל אני לא חושב שמדובר במשהו רציני.

בעיקר יש לי DOMS בתחת מהסקוואטים ומה- goblet squats האכזריים האלה. אני מרגיש כמו הילד המסכן מהת'רד של "איזה דפוקה מדינת ישראל". 🤯

הא

בכל מקרה התיאור שלך נשמע שונה מהרניה.
לי היתה דלקת באגן, בעצם הפיוביס. 4 חודשים ישבתי בבית בלי משקולות וכדורגל...

הא

היית צריך לנצל את הזמן לפצח קשיו על הברזלים.

מורן: אתה נותן תקווה לכל האבות הטריים בפורום 🙌.

הא

גם לי היה דבר דומה והיה לי אפילו כואב לשים מכנס כי זה לחץ על איתו איזור, הלכתי לכירורג אמר שזה לא הרניה שזו סתם בלוטת לימפה נפוחה (מחלת הנשיקה מישהו? 🤡)
גם כאלה יש 😆

סאבזירו, הכאב לא מופיע יותר כי אני עושה דדליפט רק עם חגורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית