הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח עד כשל או מס' חזרות קבוע עם משקל למטרת היפרטרופיה?

Evyatar0231

מושעה
170
16
נק' מוניטין:
16
170
16
היי,
בעיקרון כרגע אימון גב שלי מורכב ככה (מתכונת AB):

מתח רחב עם משקל 3X5 (כרגע תוספת של 13.75 ק"ג אם להיות נודניק דייקן)

פולי עליון רחב 3X8-10

חתירה במכונה בישיבה 2X8-10

עכשיו בעיקרון אני מאמין שאני מסוגל לעשות מעל 20 חזרות במקסימום, מה יהיה עדיף יותר למטרת היפרטרופיה?
אני מרגיש שאני די חזק במתח רחב שאני מסוגל לבצע כמו שצריך עד כשל ומס' חזרות יחסית גבוה יותר.
למען האמת הוספת משקל עם חגורה מתחיל להימאס ולהיות מעיק ולא נוח..
מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה:
בשביל היפרטרופיה אתה צריך גם להתחזק וגם לעבוד בטווח חזרות גבוהה בשביל הנפח.
טווח חזרות גבוהה כבר יש לך בפולי עליון וחתירה, אז בצ'ין אפס עדיף שתעשה 3X5 עם משקל ותנסה לבנות לך התקדמות פרוגרסיבית.

• פותח/ת השרשור
בשביל היפרטרופיה אתה צריך גם להתחזק וגם לעבוד בטווח חזרות גבוהה בשביל הנפח.
טווח חזרות גבוהה כבר יש לך בפולי עליון וחתירה, אז בצ'ין אפס עדיף שתעשה 3X5 עם משקל ותנסה לבנות לך התקדמות פרוגרסיבית.
אני חושב שאני אוריד משקל ואעלה את מס' החזרות ל6-8..
עריכה: אני חושב להוסיף שראגס לגב. הגב שלי חלק די דומיננטי אצלי ואני מרגיש שאני יכול לתת דגש נוסף לטרפזים העליונים. על כמה סטים וחזרות אתה ממליץ?

אני חושב שאני אוריד משקל ואעלה את מס' החזרות ל6-8..
עריכה: אני חושב להוסיף שראגס לגב. הגב שלי חלק די דומיננטי אצלי ואני מרגיש שאני יכול לתת דגש נוסף לטרפזים העליונים. על כמה סטים וחזרות אתה ממליץ?
האם אתה יכול לסגור לפחות 15*3? אם כן, פשוט תוסיף משקל ותוריד את מספר החזרות זה הכל. לגבי השראגס, דדליפט עובד על טרפזים מעולה אבל אם אתה מתעקש אתה יכול לתת 10-8*3

ביצעתי דדליפט בעבר ואין לי כבר סבלנות לתרגיל הזה 🤣
אבצע שראגס, תודה.
אתה מפסיד הרבה מאוד מכל הכיוונים אם אתה לא מבצע דדליפט.

לגבי הגב, החלק החשוב ביותר להיפרטרופיה זה להעלות את הנפח, בין אם זה מאימון לאימון, משבוע לשבוע, או מבלוק לבלוק, אבל חשוב פשוט להעלות את הנפח לאורך זמן.
אין טעם לעשות מיליון חזרות ולהגיע לכשל, כי בצורה הזאת אי אפשר להתקדם בצורה אפקטיבית, אז הכי טוב יהיה להעלות משקלים בצורה כזאת או אחרת

• פותח/ת השרשור
אתה מפסיד הרבה מאוד מכל הכיוונים אם אתה לא מבצע דדליפט.

לגבי הגב, החלק החשוב ביותר להיפרטרופיה זה להעלות את הנפח, בין אם זה מאימון לאימון, משבוע לשבוע, או מבלוק לבלוק, אבל חשוב פשוט להעלות את הנפח לאורך זמן.
אין טעם לעשות מיליון חזרות ולהגיע לכשל, כי בצורה הזאת אי אפשר להתקדם בצורה אפקטיבית, אז הכי טוב יהיה להעלות משקלים בצורה כזאת או אחרת
תודה על התשובה.
לגבי דדליפט, ביצעתי בעבר (הגעתי ל-100 קילו בפעם האחרונה שביצעתי) אך אני לא נהנה לבצע את התרגיל הזה כלל. קשה לי מנטלית לבצע תרגילים שאני לא נהנה מהם..

תודה על התשובה.
לגבי דדליפט, ביצעתי בעבר (הגעתי ל-100 קילו בפעם האחרונה שביצעתי) אך אני לא נהנה לבצע את התרגיל הזה כלל. קשה לי מנטלית לבצע תרגילים שאני לא נהנה מהם..
אתה לא נהנה כי הוא קשה חח
אתה צריך ללמוד לאהוב אותו, בדרך כלל התרגילים שאנחנו שונאים הם אלו שאנחנו הכי צריכים

• פותח/ת השרשור
אתה לא נהנה כי הוא קשה חח
אתה צריך ללמוד לאהוב אותו, בדרך כלל התרגילים שאנחנו שונאים הם אלו שאנחנו הכי צריכים
כן 😆
בכל מקרה אני אשקול אולי להכניס אותו אבל לא מבטיח כלום 😛
תודה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית