הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טווח חזרות קצר/ארוך ?

Ofir000

משתמש מתחיל
102
2
נק' מוניטין:
2
102
2
בן 21 מתאמן בערך חצי שנה ,
אני בשלב שאני מרגיש שלא הכי התפתחתי ,השקעתי יחסית באימונים אבל לאט לאט אני מבין שלא קרעתי את השריר כמו שצריך ,הייתי עושה משקל שיכולתי ולא משקל שקשה לי אבל מצליח , בזמן האחרון חבר הציע לי להישאר עם התוכנית מסה שלי אבל לא להשאר תקוע בחזרות של 3×10 אלא לשנות לטווח חזרות עולה או יורד לדוגמא 1×12 1×10 1×8 בכל סט
העניין הוא שאני במסה וזה יותר מתאים לחיטוב למרות שאני יודע שזה לא הכי קשור אבל הייתי שמח לדעת מה אתה חושבים על סגנון אימון כזה ומה היתרונות שלו איך הוא משפיע ממה שהייתי עושה לפני ואם הוא מתאים למסה ?

• פותח/ת השרשור
לא פירטתי נכון ,אני עושה בתרגילי בסיס לדוגמא חזה 2 תרגילים בסיסים 3×6 ועוד שתי תרגילים אחרים סט אחד של 3×10 וסט אחא של 3×12 השאלה שלי מה העניין שעושים טווח חזרות בצורת פירימידה וכו

לפני שאתה ממהר לעשות ארבעה תרגילי חזה במשקל בינוני עדיף שתתמקד בלחזק את הבנץ' שלך כמה שיותר ולהתמקד רק בו או גג להוסיף תרגיל חזה נוסף במידה ואתה ממש מרגיש צורך לתרגיל עזר נוסף לחזה.

• פותח/ת השרשור
לפני שאתה ממהר לעשות ארבעה תרגילי חזה במשקל בינוני עדיף שתתמקד בלחזק את הבנץ' שלך כמה שיותר ולהתמקד רק בו או גג להוסיף תרגיל חזה נוסף במידה ואתה ממש מרגיש צורך לתרגיל עזר נוסף לחזה.
את האימון של 4 תרגילי חזה קיבלת פה בייעוץ אישי ,אשמח לשמוע עצות למה 4 תרגילים זה הרבה במיוחד שאחרי 3-4 תרגילים אני בכלל לא מרגיש את החזה לגמרי

בנאדם, מאיך שאתה נשמע, אתה שנות אור מלהבין מה נכון לך כרגע.
אתה צריך להבין עקרונות בסייסים בתכנון אימונים לפני הכל. אין פה חשיבות לעניין של "אני לא מרגיש שאני קורע את השריר" - זה לא רלוונטי כ"כ למישהו מתחיל.

למה כן אתה צריך לדאוג?
אתה צריך לדאוג להתקדמות בנפח [סטים וחזרות] או במשקל של תרגיל\ים מסוים, ככה + מאזן קלורי חיובי = מסת השרירים עולה. אין השפעה לפירמידות עולות או יורדות, יש השפעה לסך העומס שמופעל על השרירים שלך, והיכולת שלך להתאושש מאותו עומס [יותר חשוב מהעומס עצמו אפילו].
זה הכל, זה נשמע פשוט, אבל זה לא, קשה לתכנן אימונים ככה שאתה מצליח להתקדם ברוב התרגילים, כדאי שתשכור מאמן טוב בשביל זה. נגיד @MikeRozner ...

יש לך פה מאמרים בשפע על תכנון אימונים, ואם זה לא מספיק לך אני ממליץ לך לקנות את PPST של מארק ריפטו ולקרוא.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
בנאדם, מאיך שאתה נשמע, אתה שנות אור מלהבין מה נכון לך כרגע.
אתה צריך להבין עקרונות בסייסים בתכנון אימונים לפני הכל. אין פה חשיבות לעניין של "אני לא מרגיש שאני קורע את השריר" - זה לא רלוונטי כ"כ למישהו מתחיל.

למה כן אתה צריך לדאוג?
אתה צריך לדאוג להתקדמות בנפח [סטים וחזרות] או במשקל של תרגיל\ים מסוים, ככה + מאזן קלורי חיובי = מסת השרירים עולה. אין השפעה לפירמידות עולות או יורדות, יש השפעה לסך העומס שמופעל על השרירים שלך, והיכולת שלך להתאושש מאותו עומס [יותר חשוב מהעומס עצמו אפילו].
זה הכל, זה נשמע פשוט, אבל זה לא, קשה לתכנן אימונים ככה שאתה מצליח להתקדם ברוב התרגילים, כדאי שתשכור מאמן טוב בשביל זה. נגיד @MikeRozner ...

יש לך פה מאמרים בשפע על תכנון אימונים, ואם זה לא מספיק לך אני ממליץ לך לקנות את PPST של מארק ריפטו ולקרוא.
בהצלחה.
מסכים שאני רחוק מלהבין וזה בדיוק המאמן שלקחתי .

אוקיי. דבר ראשון אתה בידיים טובות.
לא יודע כמה זמן אתה אצלו, לא יודע מה הציפיות שלך.
אבל, אני מניח שקיבלת תכנית אימון מסוימת.
שים לב ל-2 אלמנטים -
אתה צריך להתקדם לאורך זמן במשקלי העבודה שלך
אתה צריך להתקדם לאורך זמן בנפח העבודה שלך

יכול להיות שבטווח הקצר [נגיד שבוע שבועיים] אתה תרד במשקל עבודה לשם התאוששות או העלאת נפח. אבל בטווח הארוך אתה צריך להסתכל על עצמך של לפני חודשיים 3 ולהגיד "היום אני מרים יותר משקל" ו\או "אני מסוגל להתאושש מיותר נפח עבודה מאשר לפני 3 חודשים"
שני אלו יתקיימו עם שינה ותזונה מספקת. ברגע שזה מתקיים פשוט תמשיך להתמיד, זה הכל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. דבר ראשון אתה בידיים טובות.
לא יודע כמה זמן אתה אצלו, לא יודע מה הציפיות שלך.
אבל, אני מניח שקיבלת תכנית אימון מסוימת.
שים לב ל-2 אלמנטים -
אתה צריך להתקדם לאורך זמן במשקלי העבודה שלך
אתה צריך להתקדם לאורך זמן בנפח העבודה שלך

יכול להיות שבטווח הקצר [נגיד שבוע שבועיים] אתה תרד במשקל עבודה לשם התאוששות או העלאת נפח. אבל בטווח הארוך אתה צריך להסתכל על עצמך של לפני חודשיים 3 ולהגיד "היום אני מרים יותר משקל" ו\או "אני מסוגל להתאושש מיותר נפח עבודה מאשר לפני 3 חודשים"
שני אלו יתקיימו עם שינה ותזונה מספקת. ברגע שזה מתקיים פשוט תמשיך להתמיד, זה הכל.
הוא תותח אין ספק,היייתי אצלו 4 חודשים הביא לי תוכנית ותפריט מעולה ומותאם אך בכל זאת אני לא מרגיש שינוויים יותר מדי אולי אני רץ מדי אבל כרגע אני לא אצלו ואני מתלבט אם להמשיך בתוכנית הזו שהייתי אצלו שהיא בעצם ניפוח (מסה) או להתחיל משהו אחר

אם התכנית עובדת אז למה לא להמשיך איתה?

עובדת = לא ההרגשה האישית שלך על שריפת שריר, אלא פשוט משקלים ונפח עבודה מתקדמים ואתה מסוגל להתאושש.
משקל גוף לא עובד = אתה צריך לבדוק את התזונה שלך. אמרת שאתה מנוי בייעוץ אישי - בשביל זה זה מיועד.

נראלי שיש פה בלבול בין המייקים
מייק רוזנר לא מתעסק בתפריטים
אתה מתכוון למייק/משה ביקוב

• פותח/ת השרשור
אם התכנית עובדת אז למה לא להמשיך איתה?

עובדת = לא ההרגשה האישית שלך על שריפת שריר, אלא פשוט משקלים ונפח עבודה מתקדמים ואתה מסוגל להתאושש.
משקל גוף לא עובד = אתה צריך לבדוק את התזונה שלך. אמרת שאתה מנוי בייעוץ אישי - בשביל זה זה מיועד.
סיימתי את המנוי לא מזמן,ואני לא בדיוק מתקדם ואני שומע כל כך הרבה סוגים של אימונים אם זה חברים שעושים 5 סטים לכל שריר ומתפתחים יפה מאוד או לדוגמא סוגים שונים של חזרות ולכן עכשיו אני מתלבט אולי לשנות תוכנית לטווחים שונים של חזרות וכמות סטים שונה

נראלי שיש פה בלבול בין המייקים
מייק רוזנר לא מתעסק בתפריטים
אתה מתכוון למייק/משה ביקוב
נכון אני מדבר על מייק בייקוב

אני לא בדיוק מתקדם
עד לפני יומיים לא יכולת להגדיר התקדמות. תסתכל על עצמך שוב ותחשוב אם התקדמת או לא.
אם זה חברים שעושים 5 סטים לכל שריר ומתפתחים יפה מאוד
זו הבעיה בתפיסה שלך לגבי אימונים בתכלס - מה זה 5 סטים? תרגילים? משקל? תכנון? אין לך שום מידע לגבי זה, ולכן זה לא רלוונטי! זה כמו להגיד שחברים שלך ג'ינג'ים ולכן הם מתקדמים יפה באימונים.
בנוסף, ז%$ על חברים שלך - אתה לא חברים שלך. תתייחס להתקדמות שלך ושלך בלבד - האם אתה יותר טוב ממה שהיית לפני חודש והאם אתה מתקדם בקצב טוב יחסית למתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
עד לפני יומיים לא יכולת להגדיר התקדמות. תסתכל על עצמך שוב ותחשוב אם התקדמת או לא.

זו הבעיה בתפיסה שלך לגבי אימונים בתכלס - מה זה 5 סטים? תרגילים? משקל? תכנון? אין לך שום מידע לגבי זה, ולכן זה לא רלוונטי! זה כמו להגיד שחברים שלך ג'ינג'ים ולכן הם מתקדמים יפה באימונים.
בנוסף, ז%$ על חברים שלך - אתה לא חברים שלך. תתייחס להתקדמות שלך ושלך בלבד - האם אתה יותר טוב ממה שהיית לפני חודש והאם אתה מתקדם בקצב טוב יחסית למתאמן מתחיל.

תראה לגבי התקדמות אין ספק שהתקדמתי במשקלים ,כרגע הצלחתי לעלות במשקלים בשבוע האחרון לאחר חודש שהייתה לי בעיה .מה גם שאני לא עולה במשקל הגוף ואני לא רואה שינויים כל כך גדולים בגוף ,אני מרגיש שהגוף שלי מאוד חזק אך הוא לא גודל ומתרחב יותר מדי.
ולגבי החברים אתה צודק צריך להסתכל נטו בעצמי .

תראה לגבי התקדמות אין ספק שהתקדמתי במשקלים ,כרגע הצלחתי לעלות במשקלים בשבוע האחרון לאחר חודש שהייתה לי בעיה .מה גם שאני לא עולה במשקל הגוף ואני לא רואה שינויים כל כך גדולים בגוף ,אני מרגיש שהגוף שלי מאוד חזק אך הוא לא גודל ומתרחב יותר מדי.
ולגבי החברים אתה צודק צריך להסתכל נטו בעצמי .
מה המשקלים שלך? סתם דוגמא, בסקוואט?

אם אתה לא עולה במשקל זה סימן שאתה לא אוכל מספיק. זה טוב שאתה מרגיש חזק בהשוואה להתחלה, אבל רוב הסיכויים שאתה רחוק מלהיות "מאוד חזק" מבחינה אובייקטיבית.

זה מישהו מאוד חזק:

כדי לגדול צריך לאכול, עדיין לא ראיתי מישהו שהצליח לגדול באמצעות אנרגיית פראנה.

• פותח/ת השרשור
מה המשקלים שלך? סתם דוגמא, בסקוואט?
סקווטים ודדלפיט אני נמנע מלעשות כבר פתחתי על זה פעם נושא , אבל לדוגמא בבנץ אני מרים 22 עליתי השבוע ונראה לי זה באמת בגלל האוכל העניין הוא שיש כל כך הרבה דעות על אימונים ועל טווחים של חזרות,אני לא יודע אם להמשיך בתוכנית שיש לי עכשיו שזה יותר לגדול (מסה) ,או להתחיל חיטוב אבל לא בדיוק חיטוב (אני יודע שזה נשמע מצחיק) אני חושב ורואה על אבא ועל אחים שלי שיותר מתאים לנו להתחטב אבל לא להתחטב כמו שאומרים פה עם כל הקטע של הפחמימות וכו' אולי משהו באימונים יותר משהו בעניין טווח של חזרות ארוכים ופחות משקל ,קראתי כל כך הרבה שאין לי מושג מאיפה להמשיך.
אם אתה לא עולה במשקל זה סימן שאתה לא אוכל מספיק. זה טוב שאתה מרגיש חזק בהשוואה להתחלה, אבל רוב הסיכויים שאתה רחוק מלהיות "מאוד חזק" מבחינה אובייקטיבית.

זה מישהו מאוד חזק:

כדי לגדול צריך לאכול, עדיין לא ראיתי מישהו שהצליח לגדול באמצעות אנרגיית פראנה.

יכול להיות שאני לא עולה במשקל אבל אני מוריד אחוזי שומן,אתחיל להקפיד על אוכל יותר החודש נראה כמה זה קשור ואעדכן .
תודה רבה ואשמח לעצות איך להתקדם עם האימונים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית