הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שוקל להביא אייפון - דעתכם?

P-a-n-1-c

משתמש משקיע
4,641
4
נק' מוניטין:
2,512
4,641
4
אני ממש רוצה להביא אייפון, הציעו לי דיל די טוב ואני פוזל לכיוון הזה.
הבעיה העיקרית הוא שאין ביטוח עליו, כאילו יש, אבל הוא עולה 80 שקל בחודש. אחרי שנה שיש את הביטוח יצרן ומשהו קורה [ותכלאס 100% יקרה], הלך עליי.

שמעתי שיש חנויות פרטיות שמתקנות אייפונים בזול, זה נכון?

מה דעתכם על המכשיר? אני ממש אהבתי, מדובר על ה16GB 3GS

בתור משתמש כבד אני יכול לומר לך שהקטע של הביטוח זה שטויות. בתכל'ס, אם תקנה אייפון מהספקיות (ותשלם הון) והוא יתקלקל עלויות התיקון שיחרגו מהרשימה המאוד מצומצמת שבתחום האחריות (יש לי אותה אם אתה רוצה) תהיינה גבוהות. יש אכן מעבדות שמתקנות את האייפון בשליש מחיר, אני מכיר אחת כזאת אישית והם מצוינים.
קח בחשבון שני דברים: את מכשירי ה-3gs עם הבוטרום החדש (שיוצרו מעל לחודש 40) אפשר לפרוץ רק חלקית - יש פריצה שעובדת סבבה אבל אסור לכבות את המכשיר, אחרת צריך להריץ את הפריצה שוב (עניין של 25 שניות אבל דורש מחשב בסביבה).
כמו כן, הצפי הוא שבסביבות יולי יושק האייפון החדש, ואז יכול להיות שתתבאס שקנית את הישן.
מה הדיל שהציעו לך?

• פותח/ת השרשור
שאם אני מדבר מעל 249 שקל [שאני מדבר], אז הוא חינם.
חבילת גילשה 26.90, שכרגע אני משלם 19.90 על חבילת הגלישה.

אולי אתה לא יודע, אבל החוק החדש קובע שאם אתה קונה מכשיר חדש (והקבלה על שמך) אתה זכאי לאותו זיכוי על המכשיר כאילו קנית אותו דרך הספק הסלולרי. כך שאם נותנים לך את המכשיר בחינם מעל 249 ש"ח כשאתה קונה אותו מהספק הסלולרי, הם חייבים לתת לך את אותו דיל גם עם מכשיר שקנית באופן פרטי.
חבילת הגלישה ב-27 ש"ח אני מניח של 30 מגה?

• פותח/ת השרשור
בוא תסביר לי שוב על החוק הזה, נשמע מעניין.
אני יכול להביא אייפון מגרוזיני ויביאו לי החזר 98 שקל בחודש עליו? יעני אני יכול לעשות עליהם קופה בעקיפין? נשמע לי קצת תמוה.

ואין לי מושג בקשר למהירות גלישה.

החוק קובע שהספק הסלולרי חייב לתת לך את אותם תנאי החזר על מכשיר סלולרי חדש, כאילו הוא נקנה מהספק הסלולרי עצמו, כל עוד מתקיימים שני תנאים: 1. השם שעל קבלת הקנייה של המכשיר זהה לשם בעל המנוי הסלולרי; 2. המנוי הסלולרי נמצא על תוכנית שמאפשרת לו החזר על מכשיר חדש.
אתה יכול לנסוע לאיטליה, לקנות אייפון סימפרי ב-1000 שקל פחות, להביא קבלה על שמך ולקבל את ה-98 ש"ח בחודש חזרה. אני עשיתי משהו דומה.
אני לא מוצא כרגע את החוק אבל אם תהיה מעוניין אני אשיג לך אותו. אתה יכול גם בשקט לצלצל לספק הסלולרי שלך ולשאול אותו על זה - הם יתפתלו קצת בטלפון אבל בסוף יודו שאכן החוק נכנס לתוקף בינואר 2010.

• פותח/ת השרשור
מעניין. מאיפה אפשר להשיג אייפון בזול?
אז כביכול אני יכול לקנות אייפון ב2800 ש"ח אצל איזה גרוזיני, ולקבל החזר של 98 ש"ח ואז לעשות עליהם כסף? :D

נערך לאחרונה:
מחסני חשמל מוכרים בפחות מ1000 שקל

תכלס עדיף לקנות דברים אחרים בכסף
עוד חצי שנה זה גם יעלה פחות, והשוק יהיה מוצף במכשירים חכמים, כי גם תיכף יכנס לשימוש דור רביעי

מחסני חשמל מוכרים בפחות מ1000 שקל

תכלס עדיף לקנות דברים אחרים בכסף
עוד חצי שנה זה גם יעלה פחות, והשוק יהיה מוצף במכשירים חכמים, כי גם תיכף יכנס לשימוש דור רביעי
זה לא אייפון, זה סתם חרטא זיוף (שים לב שלא רשום בכלל את השם "אייפון")

בכל מקרה, לפותח האשכול, טלפון מעולה אבל תלוי בצרכים. אני אישית מרוצה ממנו, אולם בעיקר קניתי בשביל הטלפון, אינטרנט והנגן (פחות משתמש באפליקציות)
אח שלי קנה ביחסית זול מיד 2, ו סו פאר סו גוד, פשוט צריך להזהר איתו (וזה די מעצבן, בימים הראשונים שלי איתו הייתי די היסטרי שלא יפול לי ולא הבאתי לאף אחד). אם יש לך שאלות לגביו אשמח לענות בפרטי..

כשתקנה אייפון אני אסביר לך הכל ;)
בתכלס את החינמיות אפשר להוריד מהאפסטור (דרך האייפון/אייטיונס), את אלה שבחינם... יש פתרונות יצירתיים.

אגב, אני לא יודע אם מותר לפרסם פורומים אחרים כאן, אבל יש פורום נחמד ולא מלא בילדודים לנושאים האלה, אנשים שם סבבה
www.ipsf.co.il

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית