הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מכווץ בסקוואט, איך לתקן?

Hakatlan9

משתמש מתחיל
170
13
נק' מוניטין:
16
170
13
]היה לי כשל בסקוואט לפני יומיים, הראתי את הסרטון לחברים והם אמרו שהבעיה היא שהפסקתי לכווץ בתחתית.
כיצד ניתן לפתור את זה?
(המשקל לא היה קשה לי ברמה מטורפת RPE 7)

@AQUANGEL יש לך דעה?

• פותח/ת השרשור
הגב שלך קורס ואתה לא נושם נכון, כווץ יותר שכמות, תנסה להסתכל יותר קדימה ופחות למטה.
חוץ מזה תקרא את המאמר ש @kotzer פרסם על נשימה נכונה ותיישם.

עוד בעיות זה שחסר לך כמה ס"מ של עומק ושלא רואים את פלג הגוף התחתון שלך בסרטון ויכול להיות שגם שם יש בעיות.

• פותח/ת השרשור
הגב שלך קורס ואתה לא נושם נכון, כווץ יותר שכמות, תנסה להסתכל יותר קדימה ופחות למטה.
חוץ מזה תקרא את המאמר ש @kotzer פרסם על נשימה נכונה ותיישם.

עוד בעיות זה שחסר לך כמה ס"מ של עומק ושלא רואים את פלג הגוף התחתון שלך בסרטון ויכול להיות שגם שם יש בעיות.
קודם כל תודה רבה זה לא מובן מאליו

למה למעלה דווקא ולא למטה?
בסרטונים של מארק הוא אמר למטה

ואפשר בבקשה קישור למאמר?

בגלל שאתה קורס קדימה
גם תרים מרפקים יותר
מה שמארק אומר לא מתאים לכל אחד
אני בלימודים אז אם לא תמצא תבקש ממני שוב אחרי 9

תן לי לנחש, אתה מנסה להישען על העקבים?
לדעתי זו הבעיה, ואז העליה המהירה של התחת הייתה מספיקה כדי לזרוק אותך יותר מדי אחורה ולאבד שיווי משקל

• פותח/ת השרשור
תן לי לנחש, אתה מנסה להישען על העקבים?
לדעתי זו הבעיה, ואז העליה המהירה של התחת הייתה מספיקה כדי לזרוק אותך יותר מדי אחורה ולאבד שיווי משקל
נשען על העקבים וקצת על אמצע כף הרגל.
פעם הבאה לעלות לאט יותר?

נשען על העקבים וקצת על אמצע כף הרגל.
פעם הבאה לעלות לאט יותר?
פעם הבאה תישען על אמצע כף הרגל, להישען רק על העקבים יוביל לחוסר איזון בדחיפה, ואז כל דבר יכול להפיל אותך

אתה עולה עם האגן בלבד במקום עם האגן+הגב התחתון. היות והאגן נדחף למעלה על ידי הארבע ראשי, הוא יעלה יותר בקלות מאשר הגב שתלוי במיישרי הגב. תוריד משקל. יש חוסר איזון רציני בין שרירי הגב התחתון שלך לבין הארבע ראשי שלך מבחינת חוזק

אתה עולה עם האגן בלבד במקום עם האגן+הגב התחתון. היות והאגן נדחף למעלה על ידי הארבע ראשי, הוא יעלה יותר בקלות מאשר הגב שתלוי במיישרי הגב. תוריד משקל. יש חוסר איזון רציני בין שרירי הגב התחתון שלך לבין הארבע ראשי שלך מבחינת חוזק
דווקא הפוך, כשהארבע ראשי לא מספיק חזק האגן עולה למעלה מהר יותר כדי ליצור מתח בשרשרת האחורית שחזקה יותר כדי להשלים את התנועה

דווקא הפוך, כשהארבע ראשי לא מספיק חזק האגן עולה למעלה מהר יותר כדי ליצור מתח בשרשרת האחורית שחזקה יותר כדי להשלים את התנועה

אתה מתכוון שהוא נזרק אחורה.... הרי אם הוא עולה למעלה, מה שמעלה אותו הוא הארבע ראשי שפושט את הברך. במקרה שלו הוא עולה אבל הגב לא מה שגורם לגב שלו להיות יותר ויותר מאונך לריצפה.

לגבי השרשרת האחורית, היא לא באמת עובדת כל כך בסקוואט אבל זה לא קשור לנושא. שניפגש נדבר על זה

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה נחמד והכל אבל איך להוריד משקל יאזן
לשים משקל על אמצע כף הרגל

לקחת נשימה בתחילת התנועה לשחרר רק כשאני למעלה ולחזור על זה

לכווץ יותר שכמות ולהחזיק את הגב

מבט למעלה יותר

מרפקים קצת למעלה יותר

@kotzer @AQUANGEL פספסתי משהו?

זה נחמד והכל אבל איך להוריד משקל יאזן
לשים משקל על אמצע כף הרגל

לקחת נשימה בתחילת התנועה לשחרר רק כשאני למעלה ולחזור על זה

לכווץ יותר שכמות ולהחזיק את הגב

מבט למעלה יותר

מרפקים קצת למעלה יותר

@kotzer @AQUANGEL פספסתי משהו?
אין מה לנסות להעלות משקל עם בעיות טכניות כאלו ואחרי כשל כמו שהיה לך בסרטון.
תנסה שוב עם אותו משקל או שאפילו תוריד קצת כדי לעשות את התיקונים.

• פותח/ת השרשור
הכשל היה מחוסר ריכוז, היום היה לי אימון עם אותו משקל והלך אחלה חוץ מזה שקרסתי קצת.
אני אלך היום בערב או מחר לתרגל עם משקל נמוך יותר את מה שרשמתם ואראה
ואם אסדר את הבעיות התרגיל אמור להיות "קל" יותר לא?

הכשל היה מחוסר ריכוז, היום היה לי אימון עם אותו משקל והלך אחלה חוץ מזה שקרסתי קצת.
אני אלך היום בערב או מחר לתרגל עם משקל נמוך יותר את מה שרשמתם ואראה

ואם אסדר את הבעיות התרגיל אמור להיות "קל" יותר לא?
כן

אתה מתכוון שהוא נזרק אחורה.... הרי אם הוא עולה למעלה, מה שמעלה אותו הוא הארבע ראשי שפושט את הברך. במקרה שלו הוא עולה אבל הגב לא מה שגורם לגב שלו להיות יותר ויותר מאונך לריצפה.

לגבי השרשרת האחורית, היא לא באמת עובדת כל כך בסקוואט אבל זה לא קשור לנושא. שניפגש נדבר על זה
השרשרת האחורית עובדת הרבה בסקוואט לואו בר.
בכל מקרה התפקיד של הארבע ראשי בסקוואט הוא לקרב את האגן לברך על ציר ה-X, כי הוא מחובר לשניהם.
במידה והוא מספיק חזק הוא יקרב בעיקר את האגן קדימה, ואם הגב העליון לא קורס, זה יגרום למשקל לעלות בנוסף.
אבל אם הוא לא מספיק חזק, הוא יעשה את העבודה הקלה, ויקרב את הברך אחורה, מה שלא מחייב תזוזה גדולה של המשקל כלפי מעלה, ואז רק האגן יעלה למעלה, ואם השרשרת האחורית מספיק חזקה אז היא תציל את הסקוואט עם גוד מורנינג סקוואט, ואם היא לא מספיק חזקה אז פשוט תגיע לכשל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית