הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ליגליזציה

אולי אני שונה מהאנשים שאתה מתאר, אבל מהתבוננות ומהניסיון שלי זה קורה לאנשים כשהם גם ככה לא עומדים על קרקע יציבה מבחינה פסיכולוגית (בלי שום שיפוטיות). כשבן אדם לא יודע מה הוא רוצה מעצמו או פוחד ללכת אחרי השאיפות שלו ומרגיש כלוא בתוך מערכת די רקובה בסה"כ, ומרגיש שגם ככה אין לו סיכוי, אז הולכים עם המנטרה "life is shit and then you die, so fuck the world and let's get high".
כולם שונים בסופו של דבר, וזה דבר טוב.

לגבי "חומר ממכר" זה תלוי בהגדרה של חומר ממכר, הקנאביס פועל על הרצפטורים של הקנבינואידים בגוף שמשפיעים על הפרשה של ניורוטרנסמיטרים. כשמעשנים הרבה הרצפטורים מתנוונים וזה משפיע על איך שהגוף מגיב לאנדוקנאבינואידים (קנאבינואידים שמיוצרים בגוף).
עד שהרצפטורים מתחדשים (לאחר הפסקה) זה משפיע על כל מיני תהליכים בגוף שאחד מהם הוא מצב רוח.

מה שזה אומר זה שמתי שמישהו מעשן קבוע ומפסיק לתקופה סביר להניח שיהיו לו "תסמיני גמילה" מזעריים במשך אולי משהו כמו שבוע (מהניסיון שלי לפחות), הייתי מתאר את התחושה בזמן הזה כהפוכה מהתחושה תחת השפעה של קנאביס. אפשר לומר מין דיספוריה זמנית, תיאבון ירוד, מוטיבציה ירודה, עצבנות קצת מוגברת... אבל זה רחוק מלהיות "אוי לא, אני חייב לעשן.", בסה"כ אי נעימות זמנית.

רצפטורים לא מתנוונים... אם כבר הנוירונים מעלים את סף הגירוי על ידי העלאה של כמות הרצפטורים על דפנות התא... זה קורה עם התמכרות לאלכוהול לדוגמא שגם שם ההתמכרות היא לא על בסיס דומפין כמו בקוקאין למשל או סיגריות.

בעיה עם קנאביס היא שהוא עלול לגרום להתפרצות של סכיזופרניה אצל אנשים עד גיל 30 פלוס מינוס (לא אצל כל אחד.. רק אצל כאלו שהם יותר "רגישים" לכך גנטית).
זה גם מעלה את הסיכוי להתקפים פסיכוטיים ואכן הייתה וואחד עלייה של התקפים פסיכותיים במדינות שאישרו קנאביס בארה"ב.

אני כנראה טעיתי במונח הטכני, אני חושב שהמונח המדויק הוא downregulation, אבל במצב הזה הרגישות יורדת בגלל שכמות הרצפטורים פוחתת ולא גדלה. בכל אופן המהות של הדברים נכונה.

Downregulation and upregulation - Wikipedia

זה נכון שקנאביס יכול לגרום לאנשים להתפלפ.

אני כנראה טעיתי במונח הטכני, אני חושב שהמונח המדויק הוא downregulation, אבל במצב הזה הרגישות יורדת בגלל שכמות הרצפטורים פוחתת ולא גדלה. בכל אופן המהות של הדברים נכונה.

קראתי עכשיו כמה מחקרים. מעניין. הוא בין החומרים היחידים שמתנהגים כמו אגוניסט ולא כמו אנטגוניסט ולכן הוא עושה דאון רגולציה. יש כמה מחקרים אבל שמראים שדאון רגולציה שלו מתלווה לאפ-רגולציה של קולטני סרוטונין מה שיכול להצביע על סיכון להתמכרות אבל בעיקר לסיכון גבוה יותר לדיכאון בתור סינפטום משני לצריכה קבועה של קנביס. אין על זה מספיק מחקרים אבל וואלה, נושא מעניין

מהחוויה שלי זה פותח זרימה חופשית של רעיונות, פרצי יצירתיות ותובנות, חוויה יותר עמוקה ואינטנסיבית של מוזיקה.
פלאשבקים מטריפים רעים של LSD
אם שימוש בקנאביס פותח זרימה חופשית של רעיונות וכו' וכו' (שזה אגב מזכיר תסמינים חיובים של שימוש באסיד / סמים פסיכודליים למינהם), למה בכלל היית צריך את השימוש בLSD ? במיוחד שלטענתך "נשרטת" ולפעמים אתה מקבל פלאשבקים רעים.

כאילו, יכלת להשאר בתחום הסמים הקלים ולחוות את אותם החוויות גם בלי להישרט מסמים פסיכודליים

ועוד איך יכול. היה לי פעם חבר, תריאטלט שהיה פשוט מכור ברמה מטורפת. יום אחד הוא פשוט קיבל קריז פסיכי והתחיל להתווכח עם עצמו כאילו שהוא שני אנשים. פינו אותו למוסד שברח לי השם שלו.

אני נאלץ לחלוק עליך. איך שהתחלתי את הלימודים יכולתי מאד בקלות להפסיק לעשן בכלל במהלך היום וזה לא הרגיש לי רע או שום תופעות לוואי של גמילה. אפשר להתרגל להנות מוויד ולהפוך את זה למשהו קבוע אבל בשניה שיש לך משהו חשוב שבשבילו אתה רוצה להיות סחי אין שום בעיה לעשות את זה
מסכים ,אבל יש אנשים שממשיכים לעשן נניח בתקופת הלימודים וזה פוגע להם בלימודים תקן אותי אם אני טועה

נערך לאחרונה:
אם שימוש בקנאביס פותח זרימה חופשית של רעיונות וכו' וכו' (שזה אגב מזכיר תסמינים חיובים של שימוש באסיד / סמים פסיכודליים למינהם), למה בכלל היית צריך את השימוש בLSD ? במיוחד שלטענתך "נשרטת" ולפעמים אתה מקבל פלאשבקים רעים.

כאילו, יכלת להשאר בתחום הסמים הקלים ולחוות את אותם החוויות גם בלי להישרט מסמים פסיכודליים
לא "הייתי צריך", רציתי לבדוק את ההשפעה שיש לאסיד ופסיכדליים על התודעה. רוב החוויות היו טובות מאוד, במיוחד ב-6 הפעמים הראשונות, גם כשאכלתי כמויות מוגזמות. וזאת נקודה טובה אגב, יכול מאוד להיות שלהתנסות שלי בפסיכדליים יש תפקיד באיך שקנאביס משפיע עליי היום.

אם היית יודע תחת אילו נסיבות (וכמויות) אכלתי אסיד אני חושב שהיית מופתע מזה שאני עדיין בסדר ולא מאושפז או זקוק לטיפול פסיכיאטרי. אני לא אומר את זה כדי להראות כמה אני גיבור, פשוט במודע עברתי על כל כללי הבטיחות כדי "לראות מה יש בצד החשוך של הירח", הרגשתי בלתי פגיע דווקא בגלל שכבר התנסיתי עם כמויות מוגזמות ויצאתי מזה בשלום. הנקודה היא שהחוויות השליליות קרו כתוצאה מטעויות שעשיתי.

ולגבי "להישרט", סבלתי מדיכאון במשך הרבה שנים ודווקא ההתנסויות שלי עם LSD ופטריות היו מבין הדברים שפתרו לי את הבעיה הזאת. אני לא אומר שזה רעיון טוב לכל אחד, אבל לחומרים האלה יש פוטנציאל תרפיוטי אדיר.

לא מעט חוויות שליליות, אצלי זה בעיקר בגלל פלאשבקים מטריפים רעים של LSD ששימוש בקנאביס הרבה פעמים יכול להציף. מה שהיה משותף לכל החוויות הרעות זה חברה של האנשים הלא נכונים תחת הנסיבות הלא נכונות. אבל גם מהחוויות השליליות אפשר להסיק מסקנות ולהגיע לתובנות כמו מי הם האנשים שעדיף לך להימנע מהם והאם אתה מנהל את החיים שלך בצורה נכונה.

אני יכול לדבר עד מחר על ההשלכות של שימוש לרעה בקנאביס, היו גם הרבה מצבים שאני די נהניתי אבל האנשים מסביבי פחות. אבל כאן זה שוב מתקשר להתנהלות לא נכונה מהצד שלי.

לא תיארתי פנטזיה אגדית, הכל מבוסס על דברים שחוויתי. אני יוצר מוזיקה וכמה מהדברים הכי יפים שכתבתי נכתבו אחרי שעישנתי והם פשוט זרמו החוצה מתוכי בלי מאמץ. כמובן שזה לא בא רק מהקנאביס והיו חוויות מאחורי המוזיקה, אבל הרגשתי שהיה לי יותר קל להביא את זה לידי ביטוי ולזרום עם תהליך היצירה, שהרבה פעמים אני ביקורתי מדי או שזה פשוט לא הולך חלק. כמובן שגם כתבתי דברים טובים שלא תחת השפעה, כשממש הייתה לי מוזה.

ובאמת שזה מעלה לי הרבה רעיונות, בפעם האחרונה שעישנתי חשבתי על רעיון לתאוריית קוונטים של כוח המשיכה (שאולי הוא מוטעה כי אני לא פיזיקאי, חשבתי על זה מזווית של מוזיקאי בתור גלים) שעדיין נראה לי מאוד נכון. Who knows.

יש אורח חיים מסויים שהקנאביס יכול להתאים לו יותר מהשני, נשמע ממה שאתה מתאר שהוא מתאים לאורח החיים שלך.

אבל לאורח חיים אחר, הקנאביס יכול להשפיע בצורה שלילית וזו הסיבה שאני רואה אנשים שנפגשים כתוצאה מהשימוש היום יומי בו, וקשה להם מאוד להפסיק.

אז אי אפשר להמשיך ולטעון שיש רק יתרונות לשימוש בקנאביס.

העניין בקנאביס שהוא עובד גם פיזית (משכך כאבים, דלקות, עוזר להרדם מוריד אדרינלין וכו׳ וכו׳)
וגם כמו שנכתב פה, פותח את הראש עוזר לפעמים בסיטואציות חברתיות עוזר חרדות, לחץ וכו׳.

זה שהוא גורם לאנשים מסויימים התקפי פראנויה, אוקיי, מקבל, אני חושב שזה לא הקאנביס אשם אלא המציאות היומיומית בדרך כלל של אותו אדם והקאנביס בעצם מתסיס את זה.

אבל אם נחשוב על זה לעומק, אין מקרה אחד מתועד של מוות מקנאביס בארהב, זה משהו שאני לא יכול להגיד על חלב, אגוזים, אלכוהול, תרופות כאלו ואחרות וכו׳.

מה שיפה בקאנביס היופ הוא הגיוון, יש היום זנים שאפשר לעשן הבוקר ולצאת לעבוד עם הרגשה טובה ואנרגיה לכל היום.

לגביי העניין עם ההתמכרות, הצפיה להגיע אחרי יום עבודה ורק לעשן.
תאמינו לי, ראיתי מקרים כאלו וראיתי מקרים אחרים של אנשים מאוד פרודקטיביים על weed וגם סמי הזיה. אני חושב שזה תלוי באופי ובבן אדם.

תחשבו על זה, בלי ווייד וסמי הזיה כנראה שאפל לא הייתה קיימת היום והיינו מקשיבים למוזיקה קלאסית במכון.

יש אורח חיים מסויים שהקנאביס יכול להתאים לו יותר מהשני, נשמע ממה שאתה מתאר שהוא מתאים לאורח החיים שלך.

אבל לאורח חיים אחר, הקנאביס יכול להשפיע בצורה שלילית וזו הסיבה שאני רואה אנשים שנפגשים כתוצאה מהשימוש היום יומי בו, וקשה להם מאוד להפסיק.

אז אי אפשר להמשיך ולטעון שיש רק יתרונות לשימוש בקנאביס.
לא טענתי שיש רק יתרונות. אבל אני גם לא רואה איך לעשן פעם בשבועיים יפריע למישהו, בלי קשר לאורח החיים שלו. מה שאני אומר בסה"כ שאם משתמשים בו בתבונה היתרונות עולים על החסרונות לאנשים בריאים נפשית.

לא טענתי שיש רק יתרונות. אבל אני גם לא רואה איך לעשן פעם בשבועיים יפריע למישהו, בלי קשר לאורח החיים שלו. מה שאני אומר בסה"כ שאם משתמשים בו בתבונה היתרונות עולים על החסרונות לאנשים בריאים נפשית.

אין שום בעיה לעשן פעם בשבועיים גם לדעתי, התכוונתי שזה עלול להיות גורם שלילי כשלא שמים גבולות ומעשנים כל יום בכל הזדמנות.

95% מהדברים שאני חושב קנאביס הם חיוביים.

אבל... זה עדיין סם לכל דבר.

הרבה מאוד חברים שלי פיתחו תלות כלשהי בו, לרוב חברתית. פתאום זה פחות כיף לשבת ביחד אם אין ירוק, פתאום אוכל לא כזה מלהיב אם אין ירוק, פתאום אי אפשר להרדם אם אין ירוק וכו׳ וכו׳ וכו׳.

הסיבה שאני לא מעשן לעיתים קרובות היא בדיוק מה שתיארתי. חבר הציע לי לקנות וייפורייזר וכמעט אמרתי כן, אז הבנתי ששום דבר לא ימנע ממני לתת כמה שאכטות כמעט כל לילה לפני שינה וזה רחוק מהרגל בריא.

95% מהדברים שאני חושב קנאביס הם חיוביים.

אבל... זה עדיין סם לכל דבר.

הרבה מאוד חברים שלי פיתחו תלות כלשהי בו, לרוב חברתית. פתאום זה פחות כיף לשבת ביחד אם אין ירוק, פתאום אוכל לא כזה מלהיב אם אין ירוק, פתאום אי אפשר להרדם אם אין ירוק וכו׳ וכו׳ וכו׳.

הסיבה שאני לא מעשן לעיתים קרובות היא בדיוק מה שתיארתי. חבר הציע לי לקנות וייפורייזר וכמעט אמרתי כן, אז הבנתי ששום דבר לא ימנע ממני לתת כמה שאכטות כמעט כל לילה לפני שינה וזה רחוק מהרגל בריא.
בכול מקרה זה עדיף על סיגריות.

פתאום זה פחות כיף לשבת ביחד אם אין ירוק, פתאום אוכל לא כזה מלהיב אם אין ירוק, פתאום אי אפשר להרדם אם אין ירוק וכו׳ וכו׳ וכו׳.

תקן אותי אם אני טועה אבל זה לרוב תלות פסיכולוגית (גם הקטע של ההירדמות זה לא משהו פיזיולוגי לא ? אתה יכול לעשן כל יום לפני השינה ועדיין להצליח להירדם בלי לעשן)

העניין בקנאביס שהוא עובד גם פיזית (משכך כאבים, דלקות, עוזר להרדם מוריד אדרינלין וכו׳ וכו׳)
וגם כמו שנכתב פה, פותח את הראש עוזר לפעמים בסיטואציות חברתיות עוזר חרדות, לחץ וכו׳.

זה שהוא גורם לאנשים מסויימים התקפי פראנויה, אוקיי, מקבל, אני חושב שזה לא הקאנביס אשם אלא המציאות היומיומית בדרך כלל של אותו אדם והקאנביס בעצם מתסיס את זה.

אבל אם נחשוב על זה לעומק, אין מקרה אחד מתועד של מוות מקנאביס בארהב, זה משהו שאני לא יכול להגיד על חלב, אגוזים, אלכוהול, תרופות כאלו ואחרות וכו׳.

מה שיפה בקאנביס היופ הוא הגיוון, יש היום זנים שאפשר לעשן הבוקר ולצאת לעבוד עם הרגשה טובה ואנרגיה לכל היום.

לגביי העניין עם ההתמכרות, הצפיה להגיע אחרי יום עבודה ורק לעשן.
תאמינו לי, ראיתי מקרים כאלו וראיתי מקרים אחרים של אנשים מאוד פרודקטיביים על weed וגם סמי הזיה. אני חושב שזה תלוי באופי ובבן אדם.

תחשבו על זה, בלי ווייד וסמי הזיה כנראה שאפל לא הייתה קיימת היום והיינו מקשיבים למוזיקה קלאסית במכון.
הייתי מעדיף מוזיקה קלאסית על פני מה שיש לי כרגע במכון

תקן אותי אם אני טועה אבל זה לרוב תלות פסיכולוגית (גם הקטע של ההירדמות זה לא משהו פיזיולוגי לא ? אתה יכול לעשן כל יום לפני השינה ועדיין להצליח להירדם בלי לעשן)
אני מבין את הטענה שלו לחלוטין. אני יכול ללכת לישון בלי לעשן אבל אני לא עושה את זה כי יותר קל לי לעשן לפני השינה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית