הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים בחול

משתמשחדש

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
פתחתי משתמש חדש כי יש אנשים שמכירים אותי ולא רוצה שיזהו אותי

בכל מקרה חשבתי ללמוד בחול באיזה אונברסיטה נחשבת הקטע שבחול (ארהב) אונבריסטאות בניגוד לארץ עולות די הרבה
בהנחה שאני מתקבל ההורים שלי לא מוכנים לתמוך בי בזה והבנתי שאם אני בה ממשפחה מבוססת הסיכויים שלי לקבל מלגה טובה לא גבוהים
מישהו פה מכיר את הנושא ויכול להגיד לי אם יש לי משהו לעשות או שלוותר פשוט

אף אחד לא יתן לך מלגה לתואר ראשון אלא אם יש לך השגים מאוד מיוחדים בלימודים ו/או אתה עושה מחקר ו/או ביצעת ופרסמת כבר מחקר שעשה שינוי משמעותי בתחום אותו אתה רוצה ללמוד. יש לך אופציות טובות יותר באירופה מאשר ארה"ב מבחינת מחיר/תנאים ויכולת קבלה

היו הרבה שרשורים בעבר.
באופן כללי עדיף לעשות תואר ראשון בארץ.

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא יתן לך מלגה לתואר ראשון אלא אם יש לך השגים מאוד מיוחדים בלימודים ו/או אתה עושה מחקר ו/או ביצעת ופרסמת כבר מחקר שעשה שינוי משמעותי בתחום אותו אתה רוצה ללמוד. יש לך אופציות טובות יותר באירופה מאשר ארה"ב מבחינת מחיר/תנאים ויכולת קבלה
הכוונה הישגים בלימודים זה אם יש לי מאיות בבגרות בארץ? או בזמן הלימודים בתואר
ואיך בדיוק אני יכול לעשות מחקר אם לא עשיתי תואר?
למה באירופה האופציות יותר טובות? גם שמה למיטב ידעתי הטובים עולים לא קצת כסף (אם זה משנה יש לי דרכון אירופאי)
ממה ש ראיתי גם זה יותר תלוי במצב הסוציו אקונומי מאשר בהשגים
היו הרבה שרשורים בעבר.
באופן כללי עדיף לעשות תואר ראשון בארץ.
לא מצאתי משהו ששואל את מה שאני שאלתי אם יש לך שרשור טוב שאתה יכול להביא לי לקרוא?

הישגים זה לא מאיות בבגרות. באוניברסיטאות הנחשבות זה מינימום כי הרוב שם הם כאלה אלא לדוגמא זכיה באולימפיאדה למתמטיקה פיזיקה וכיו״ב.
באירופה זה משתנה ממדינה למדינה. בגרמניה לדוג׳ הלימודים הם חינם (באוניברסיטאות ציבוריות כמובן) גם ללא דרכון אירופי. באנגליה הם בתשלום נמוך יותר לבעלי דרכון אירופי

• פותח/ת השרשור
הישגים זה לא מאיות בבגרות. באוניברסיטאות הנחשבות זה מינימום כי הרוב שם הם כאלה אלא לדוגמא זכיה באולימפיאדה למתמטיקה פיזיקה וכיו״ב.
באירופה זה משתנה ממדינה למדינה. בגרמניה לדוג׳ הלימודים הם חינם (באוניברסיטאות ציבוריות כמובן) גם ללא דרכון אירופי. באנגליה הם בתשלום נמוך יותר לבעלי דרכון אירופי
אם ציבורי כבר עדיף טכניון ותא לא?
מה הסיבה שאתה רוצה ללמוד בחו"ל ? ואיזה תחום ?
א. חוויה
ב.אונברסיטאות יותר נחשבות
ג. אם אני אלמד בארץ אז חשמל ומדמח בתא (כנראה)

אם ציבורי כבר עדיף טכניון ותא לא?

א. חוויה
ב.אונברסיטאות יותר נחשבות
ג. אם אני אלמד בארץ אז חשמל ומדמח בתא (כנראה)

א. לגבי זה כמובן אין מה להגיד. חוויה זה חוויה. כמובן תלוי איך היא תהיה
2. בכללי לגבי מדמח/חשמל אין כל כך הבדל איפה תלמד. בארץ בטכניון או ב MIT בסה"כ זה יפתח את אותם דלתות לפחות לתואר ראשון.

לא יודע תנאי קבלה ואיך מקבלים במקומות אחרים אבל עניין הכסף במהלך התואר דיי קריטי. אם אין לך גב זה יהיה בעייתי. ללמוד בגרמניה מחייב ללמוד גרמנית. ארה"ב לא כל כך יתנו לך ללמוד אצלהם לתואר ראשון (הם נותנים אפשרויות רק לתארים מתקדמים) יש לך את קנדה ואוסטרליה שמאפשרים ללמוד לתואר ראשון אצלהם. אבל זה משמעותית יותר יקר. וגם לא כל כך מאפשרים לעבוד בזמן התואר (יש הגבלה של שעות בשבוע/חודש)

זה כמובן לשיקולך

• פותח/ת השרשור
חיפשת ללמוד בחו״ל. לא כך?
כן אבל אני לא הלך לאונברסיטה פחות נחשבת מאשר יש בארץ (או באותה רמה בערך)
א. לגבי זה כמובן אין מה להגיד. חוויה זה חוויה. כמובן תלוי איך היא תהיה
2. בכללי לגבי מדמח/חשמל אין כל כך הבדל איפה תלמד. בארץ בטכניון או ב MIT בסה"כ זה יפתח את אותם דלתות לפחות לתואר ראשון.

לא יודע תנאי קבלה ואיך מקבלים במקומות אחרים אבל עניין הכסף במהלך התואר דיי קריטי. אם אין לך גב זה יהיה בעייתי. ללמוד בגרמניה מחייב ללמוד גרמנית. ארה"ב לא כל כך יתנו לך ללמוד אצלהם לתואר ראשון (הם נותנים אפשרויות רק לתארים מתקדמים) יש לך את קנדה ואוסטרליה שמאפשרים ללמוד לתואר ראשון אצלהם. אבל זה משמעותית יותר יקר. וגם לא כל כך מאפשרים לעבוד בזמן התואר (יש הגבלה של שעות בשבוע/חודש)

זה כמובן לשיקולך
מבחינת יום/יום יש כבר מבחינת לשלם 50 אלף דולר בשנה לאונברסיטה אין גב
למה ארהב לא?

כן אבל אני לא הלך לאונברסיטה פחות נחשבת מאשר יש בארץ (או באותה רמה בערך)

מבחינת יום/יום יש כבר מבחינת לשלם 50 אלף דולר בשנה לאונברסיטה אין גב
למה ארהב לא?

לא יודע מה זה יום יום, אבל לרוב זה לא זול. אל תשכח שתרצה לצאת ולהנות גם.

ארה"ב עד כמה שאני יודע פחות מאפשרים לבוא ללמוד אצלהם לתואר ראשון. לפחות זה מה שאני מכיר. יאנו פרט למסלולים של חילופי סטודנטים. יכול להיות שאני טועה וכדאי לך לבדוק את זה

ממה שאני מכיר סטודנטים שלומדים בחו"ל הם בעיקר סטודנטים לרפואה כי בארץ מאוד קשה להתקבל למסלול ולא כל מי שמתאים ורוצה להיות רופא מסוגל להוציא 750 בפסיכומטרי. אם אתה לא לומד רפואה אני לא רואה סיבה ללכת ללמוד בחו"ל. מלבד החוויה אתה תאכלס לא מקבל שום דבר שלא תקבל בטכניון אבל הנטל הכלכלי יצא כבד יותר. אם הכיוון שלך הוא הנדסה אז רמת הלימוד של הנדסה בארץ היא ברמה מאוד גבוהה באוניברסיטאות הנחשבות ביותר ולכן אני ממליץ לך דווקא ללמוד את התואר הראשון שלך כאן.

ממה שאני מכיר סטודנטים שלומדים בחו"ל הם בעיקר סטודנטים לרפואה כי בארץ מאוד קשה להתקבל למסלול ולא כל מי שמתאים ורוצה להיות רופא מסוגל להוציא 750 בפסיכומטרי. אם אתה לא לומד רפואה אני לא רואה סיבה ללכת ללמוד בחו"ל. מלבד החוויה אתה תאכלס לא מקבל שום דבר שלא תקבל בטכניון אבל הנטל הכלכלי יצא כבד יותר. אם הכיוון שלך הוא הנדסה אז רמת הלימוד של הנדסה בארץ היא ברמה מאוד גבוהה באוניברסיטאות הנחשבות ביותר ולכן אני ממליץ לך דווקא ללמוד את התואר הראשון שלך כאן.

לא מדוייק.

מבחינת רמת לימודים יש לך מוסדות הרבה יותר טובים באירופה. לדוגמא המכון הטכנולוגי במינכן והפוליטכניק בפריז.
מבחינת עלות כספית באירופה הלימודים הם בחינם ועלות המחיה נמוכה משמעותית.מה גם שבתור בעל דרכון אירופי תוכל לעבוד במקביל.

נ.ב. אם אתה מתכוון ללמוד הנדסת חשמל אז תשכח מבילויים.

• פותח/ת השרשור
חוץ משכר דירה מה ההבדל?
לא מדוייק.

מבחינת רמת לימודים יש לך מוסדות הרבה יותר טובים באירופה. לדוגמא המכון הטכנולוגי במינכן והפוליטכניק בפריז.
מבחינת עלות כספית באירופה הלימודים הם בחינם ועלות המחיה נמוכה משמעותית.מה גם שבתור בעל דרכון אירופי תוכל לעבוד במקביל.

אני לא יודע גרמנית/צרפתית ואני מתכנן להתחיל ללמוד סוף שנה הבאה

הכוונה הישגים בלימודים זה אם יש לי מאיות בבגרות בארץ? או בזמן הלימודים בתואר
ואיך בדיוק אני יכול לעשות מחקר אם לא עשיתי תואר?
למה באירופה האופציות יותר טובות? גם שמה למיטב ידעתי הטובים עולים לא קצת כסף (אם זה משנה יש לי דרכון אירופאי)
ממה ש ראיתי גם זה יותר תלוי במצב הסוציו אקונומי מאשר בהשגים

לא מצאתי משהו ששואל את מה שאני שאלתי אם יש לך שרשור טוב שאתה יכול להביא לי לקרוא?
בבקשה
לימודים בחו"ל

לא מדוייק.

כנראה שלא הייתי מעודכן לגבי הלימודים חינם. חשבתי זה רק לתושבי המדינה.

למה חשוב לך כל כך ללכת לאוניברסיטה "נחשבת" בחו"ל?

בגדול השאלה שלך נשמעת קצת כמו "חשבתי לקנות פרארי במקום איביזה, אבל פרארי זה הרבה יותר יקר, יש למישהו מושג מה אני יכול לעשות?"

יש לציין שהייתי השבוע בNYU (בקמפוס של המשפטים וגם ליד בקמפוס של הכלכלה) וזה פשוט מדהים.
העניין בארהב שגם אמריקאים לוקחים הלוואה מאוד מאוד יקרה כדי ללמוד ומשלמים אותה במהלך החיים כמו משכנתא (student loan) .
אני מכיר פה באיזור שאני גר פה (נייפלס פלורידה) כמה עורכי דין צעירים שסיימו את התואר לפני 5-6 שנים, בדיוק פתחו משרד ולהערכתם יקח להם בערך עוד 5-10 שנים (תלוי איך יפרסו את זה) לסיים לשלם על התואר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית