ותר חשבתי בכיוון של שכר במשרה ראשונה. אין קטע של לבוא לסטודנט שסיים תואר ראשונה במכללה ולהציע לו שכר משמעותית יותר נמוך מסטודנט שסיים תואר בטכניון/ת"א? חשבתי שהפרשי השכר במשרה הראשונה גם מצדיקים את הלמידה במוסד טוב יותר. 3 שנים על ברוטו נמוך יותר ב5 אלף יכולים לעשות הבדל משמעותי (סתם זרקתי מספר. אני רק משער).
תזכור שלמקום עבודה יש בערך טווח שכר שהם מוכנים לשלם למשרה מסוימת. כיום חברה תעדיף לקחת מישהו ולשלם לו את הרף העליון מאשר לקחת מישהו ולשם לו רף תחתון. השכר של מפתח זה יחסית גרושים בסופו של דבר אם הוא מפתח לא תותח. יעדיפו תמיד לקחת מישהו שהרשים מאוד בראיון עבודה. ובנסיון (אם יש) שיש לו.
מישהו שעבד איתי בסטארטאפ סיים קורס של כמה חודשים בתכנות. הוא אחרי 3 שנים היה ראש צוות הפיתוח. ממה שאני יודע אחרי כבר כמה חודשים הבינו שהוא מאוד חזק וגם אם הוא התחיל ממשכורת אולי נמוכה תוך כמה זמן הוא קיבל את מה שמגיעה לו.
מאוד מעניין ואני חושב שזה מידע שצריך גם להעביר לדורות הבאים כי הרבה מדי מיתוסים מסתובבים כאן בעניין.
כל כמה זמן יש על זה דיון לרוב בפייסבוק. הבעיה שרוב האנשים רואים רק צד אחד (את הצד שהם בחרו) וכל אחד רוצה לחשוב שהוא בחר בהכי טוב, ושהוא לא סתם ככה סובל.
אישית אם הידע שיש לי היום עדיין הייתי לומד בטכניון מהסיבה הפשוטה שאני גר קרוב וזה עניין כלכלי נטו. אם הייתי גר בת"א הייתי לומד שם ואם בב"ש אז בבן גוריון. בעיקרון כי בזמנו חשבתי לעשות תואר שני 😃