הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים בחול

• פותח/ת השרשור
למה חשוב לך כל כך ללכת לאוניברסיטה "נחשבת" בחו"ל?

בגדול השאלה שלך נשמעת קצת כמו "חשבתי לקנות פרארי במקום איביזה, אבל פרארי זה הרבה יותר יקר, יש למישהו מושג מה אני יכול לעשות?"
בטח ישמע ילדותי אבל אני רוצה ללמוד במקום "הכי טוב"
יש לציין שהייתי השבוע בNYU (בקמפוס של המשפטים וגם ליד בקמפוס של הכלכלה) וזה פשוט מדהים.
העניין בארהב שגם אמריקאים לוקחים הלוואה מאוד מאוד יקרה כדי ללמוד ומשלמים אותה במהלך החיים כמו משכנתא (student loan) .
אני מכיר פה באיזור שאני גר פה (נייפלס פלורידה) כמה עורכי דין צעירים שסיימו את התואר לפני 5-6 שנים, בדיוק פתחו משרד ולהערכתם יקח להם בערך עוד 5-10 שנים (תלוי איך יפרסו את זה) לסיים לשלם על התואר.
אי אפשר לקבל מלגות על הצטיינות בלימודים?

הסיכוי שלך כסטודנט זר לקבל מלגה שואפים ל0. גם אני חשבתי ללמוד שם וירדתי מזה בגלל הנושא הכספי.

• פותח/ת השרשור
הסיכוי שלך כסטודנט זר לקבל מלגה שואפים ל0. גם אני חשבתי ללמוד שם וירדתי מזה בגלל הנושא הכספי.
מה חשבת ללמוד ואיפה?
בן כמה אתה ?
וחשבתי שדווקא הם מעודדים סטדנטים זרים
ויש לי דרכון אירופאי כמו שכתבתי אז באירופה יכול להיות שווה לא?

אי אפשר לקבל מלגות על הצטיינות בלימודים?

בNYU לא
אבל יש לי חברים (חילוניים) שקיבלו מלגת כדורסל בישיבה קולג׳ בניו יורק , 2 מהם גרים ועובדים שם היום.
אם כבר יש סיכוי, אז בבתי ספר יהודיים.

@משתמשחדש אתה רוצה להמשיך לגור בחו'ל אחרי הלימודים או לחזור לעבוד בארץ.

מעבר לצד הכלכלי שהוא לא מבוטל, קח בחשבון שלימודים בשפה שהיא לא שפת האם שלך יכולים להיות הרבה יותר קשים.

באופן כללי אם המטרה שלך לחוות לימודים בחו'ל עדיף לעשות את זה כתואר שני.

זה לא עונה על השאלה.
באופן כללי, בתואר ראשון, כמעט תמיד עדיף להתפשר על המוסד שאתה יכול להתקבל אליו כרגע מאשר לבזבז סמסטרים על לנסות להתקבל למקום יותר טוב. במיוחד כשהסיבה כל כך עמומה.

הכוונה הישגים בלימודים זה אם יש לי מאיות בבגרות בארץ? או בזמן הלימודים בתואר
הישגים זה לא מאיות בבגרויות, לאף אחד לא אכפת מזה בחו"ל. הישגים זה הרמת פרוייקטים, פרוטופליו כלשהו שיש לך, תעודות שקיבלת מחוץ ללימודים, השתתפות בתחרויות והרשימה עוד ארוכה

ואיך בדיוק אני יכול לעשות מחקר אם לא עשיתי תואר?
יש הרבה אופציות היום לתיכוניסטים ואפילו אלו שבחטיבת ביניים בישראל להיות מעורבים במחקר. יש היום הרבה כיתות של מחוננים שמבצעים זאת במסגרת בית הספר.

למה באירופה האופציות יותר טובות? גם שמה למיטב ידעתי הטובים עולים לא קצת כסף (אם זה משנה יש לי דרכון אירופאי)
הלימודים עולים הרבה פחות ולעיתים ללא עלות. המחייה הרבה אבל הרבה יותר זולה מארה"ב (או לפחות רוב המקומות שבהן האוניברסיטאות טובות בארה"ב, נניח Top 20). הביקורים לישראל גם יותר פרקטים אם זו אחת מהמטרות.
ממה ש ראיתי גם זה יותר תלוי במצב הסוציו אקונומי מאשר בהשגים
באוניברסיטאות ברמה שאתה מתכוון אליהם למצב הסוציו אקונומי בתור סטודנט זר יש 0 חשיבות. בתור סטודנט מקומי אתה הייתה עלול לקבל מלגה אם הייתה עני שהתעללו בו כל חייו, אבל אתה לא במצב הזה ולכן זה לא רלוונטי. גם אם תשלם מילארד דולר לשנה ל MIT לדוגמה או פרינסטון, אתה לא תתקבל רק כי שילמת את הסכום הזה.

בכל מקרה אל תחפש חוויות בתואר הנדסת חשמל. בספק אם יהיה לך חיים עם התואר הזה כאשר מדובר באוניברסיטה טובה בארה"ב. מניסיון, אלו שלמדו הנדסת חשמל (זה היה בין היתר עלול להיות משולב עם מדעי המחשב ברוב המקרים) אצלנו באוניברסיטה הם היו הכי "מסכנים" וכל הזמן "צחקו" עליהם שהם 4 שנים בכלא. הם גם היו תמיד הולכים כמו זומבים/רובוטים והקישורים הבין אישיים שלהם היו מתחת לכל ביקורת (כל שני וחמישי גם היה נפתח פוסט ברדיט בפורום של האוניברסיטה שלי שהם רוצים להתאבד כמה קשה להם). ככה שאל תחשוב שהדשא של השכן יותר ירוק. ספציפית גם באוניברסיטה שלי לא היה שום שיתוף פעולה בין הסטודנטים מאחר וכל הקורסים היו על עקומה (מי שמקבל הכי הרבה במבחן כל שאר הקורס הולך לפי הציון הזה בחלוקה ידועה מראש)

נערך לאחרונה:
מה חשבת ללמוד ואיפה?
בן כמה אתה ?
וחשבתי שדווקא הם מעודדים סטדנטים זרים
ויש לי דרכון אירופאי כמו שכתבתי אז באירופה יכול להיות שווה לא?

1. מתמטיקה וכלכלה.
2. 36
3. לא ראיתי סימן לזה.
4. באירופה יכול להיות מצויין. רק קח בחשבון שתצטרך לעבור בחינת כניסה בשפת המקום והיא לא קלה בכלל. בגרמניה לצורך העניין תצטרך לעבור בחינה ברמה של 5 מתוך 6 (c1) הווי אומר שליטה מוחלטת בשפה.

זה התשובה הכי מפגרת שיכלתה לרשום. בהנדסה בתואר ראשון זה לא משנה כמעט איפה אתה לומד. מה שחשוב זה איפה אתה עושה את התואר ה 3 ואיפה אתה עושה את הפוסט דוק.

לסיכום תעשה תואר ראשון איפה שיותר נוח/קל יותר ואם תרצה להמשיך בלימודים אז גם יהיה לך יותר קל. כמו ידידה שלי שעכשיו עושה תואר 3 בהארוורד.

אם אתה כזה מוכשר למה שלא תלך לת"א או לטכניון במקום לבזבז כסף וכוחות נפשיים וללמוד בחול ?

כשיהיה לך כבר ניסיון תעסוקתי אתה תוכל לעשות רילוקיישן אם בעתיד תרצה לגור במדינה אחרת (הדשא של השכן לא ירוק יותר דרך אגב)

וגם אין לך מה ללמוד בחו"ל בשביל ה"חוויה" זה לא טיול ל 4 שנים לדרום אמריקה , אתה הולך לקרוע תתחת פה ושם ואם זה בגלל שאין לך כוח לעשות פסיכומטרי אז כנראה שתואר במדמ"ח/הנדסת חשמל לא מתאים לך אם אין לך תחת לשבת 3 חודשים על זה

זה לא עונה על השאלה.
באופן כללי, בתואר ראשון, כמעט תמיד עדיף להתפשר על המוסד שאתה יכול להתקבל אליו כרגע מאשר לבזבז סמסטרים על לנסות להתקבל למקום יותר טוב. במיוחד כשהסיבה כל כך עמומה.
אתה אומר את זה מנסיון? אני לומד מדעי המחשב בטכניון כי הבנתי ממספיק אנשים שבחיפוש עבודה אחרי תואר ראשון סטודנטים מהטכניון נחשבים יותר מסטודנטים אחרים ברוב המקרים.

אתה אומר את זה מנסיון? אני לומד מדעי המחשב בטכניון כי הבנתי ממספיק אנשים שבחיפוש עבודה אחרי תואר ראשון סטודנטים מהטכניון נחשבים יותר מסטודנטים אחרים ברוב המקרים.
הוא נראה לי מתכוון שלפעמים עדיף להתפשר על מוסד מאשר לבזבז הרבה זמן ולדחות את הלימודים בשביל להתקבל למוסד יותר טוב
ואין צורך להשוויץ שאתה לומד בטכניון זה לא כזה רלוונטי

הוא נראה לי מתכוון שלפעמים עדיף להתפשר על מוסד מאשר לבזבז הרבה זמן ולדחות את הלימודים בשביל להתקבל למוסד יותר טוב
אני חושב שזה כל מקרה לגופו. אם אתה יכול להתקבל לבן גוריון ולא יכול להתקבל לת"א חבל לשרוף עוד חצי שנה/שנה על שיפור בגרויות/פסיכו וכו. אבל אם המקום הטוב ביותר שאתה יכול להתקבל אליו זאת מכללת חרטא כלשהי אז כמובן שעדיף גם לבזבז שנה ולשפר הכל כדי להתקבל למקום טוב, או במקרה ואתה יודע שאתה חכם פשוט ללכת על אפיק מעבר דרך הפתוחה.

חבל שכך. יש לי מספיק חברים שהצליחו וזה בוודאות ניצול הרבה יותר טוב של הזמן שלך מללמוד לפסיכו.

גם לי יש חברים כאלו, אחד ברפואה אפילו.
אם אתה מספיק חכם להשלים בגרויות ולהוציא פסיכומטרי גבוה בשביל התואר שאתה רוצה ללמוד אז כנראה שגם תצליח להתקבל דרך אפיק.

נניח לרגע שזה נכון (ואני תכלס מסכים, כי סה"כ כן באים לטכניון חבר'ה יותר איכותיים, אז הגיוני שיעדיפו אותם). מה אתה חושב, שכל השאר לא מוצאים עבודה? כמות הבוגרים של הטכניון והאוניברסיטאות לא מגרדת אפילו את הביקוש לעובדים בתחומים האלה.

ד"א האוני' הפתוחה גם אחלה אפשרות. גם בלי קשר לאפיקי מעבר.

זה מה שאנחנו אנשי הטכניון חושבים. בפועל זה לא קורה. במיוחד לא במרכז. אזור חיפה כן יש "העדפה" לטכניון כי רוב האנשים פה פשוט למדו ואז סוג של יש העדפה אליהם.

במרכז זה ממש לא ככה. אם אתה תותח גם יזמנו אותך לעבוד בגוגל ממכללת חרטא. החיסרון היחיד בללמוד במכללה זה למצוא משרה ראשונה.
אבל ישראל מדינה קטנה ודיי בטוח שיש לך מספיק אנשים שאתה מכיר שיכולים לסדר לך ראיון עבודה דרך המלצה. משם אם אתה טוב אתה תתקבל ואחרי שנתיים ניסיון לאנשים פחות אכפת איפה למדתה תואר ראשון, במיוחד אם אתה מכוון לחו"ל.

למוסד הלימודים יכולה להיות חשיבות גדולה ויכולה להיות לו חשיבות אפסית.
כמו ש @godlin23 כתב זה בעיקר רלוונטי לתפקיד ראשון אבל גם אז זה תלוי במצב השוק, קשרים ומזל.

לדוגמא להתקבל לפני 5 שנים בתור סטודנט לוויז זה לא משהו מיוחד ועכשיו אותו עובד שייך לגוגל.

בגדול הייתי משקיע שנה מהחיים כדי לנסות להתקבל למוסד אקדמי מוכר מאשר מכללה.

אפיקי מעבר הם לדעתי הימור גדול יותר בגלל רמת הקושי הגבוהה יותר

נניח לרגע שזה נכון (ואני תכלס מסכים, כי סה"כ כן באים לטכניון חבר'ה יותר איכותיים, אז הגיוני שיעדיפו אותם). מה אתה חושב, שכל השאר לא מוצאים עבודה? כמות הבוגרים של הטכניון והאוניברסיטאות לא מגרדת אפילו את הביקוש לעובדים בתחומים האלה.

ד"א האוני' הפתוחה גם אחלה אפשרות. גם בלי קשר לאפיקי מעבר.
יותר חשבתי בכיוון של שכר במשרה ראשונה. אין קטע של לבוא לסטודנט שסיים תואר ראשונה במכללה ולהציע לו שכר משמעותית יותר נמוך מסטודנט שסיים תואר בטכניון/ת"א? חשבתי שהפרשי השכר במשרה הראשונה גם מצדיקים את הלמידה במוסד טוב יותר. 3 שנים על ברוטו נמוך יותר ב5 אלף יכולים לעשות הבדל משמעותי (סתם זרקתי מספר. אני רק משער).

זה מה שאנחנו אנשי הטכניון חושבים. בפועל זה לא קורה. במיוחד לא במרכז. אזור חיפה כן יש "העדפה" לטכניון כי רוב האנשים פה פשוט למדו ואז סוג של יש העדפה אליהם.

במרכז זה ממש לא ככה. אם אתה תותח גם יזמנו אותך לעבוד בגוגל ממכללת חרטא. החיסרון היחיד בללמוד במכללה זה למצוא משרה ראשונה.
אבל ישראל מדינה קטנה ודיי בטוח שיש לך מספיק אנשים שאתה מכיר שיכולים לסדר לך ראיון עבודה דרך המלצה. משם אם אתה טוב אתה תתקבל ואחרי שנתיים ניסיון לאנשים פחות אכפת איפה למדתה תואר ראשון, במיוחד אם אתה מכוון לחו"ל.

מאוד מעניין ואני חושב שזה מידע שצריך גם להעביר לדורות הבאים כי הרבה מדי מיתוסים מסתובבים כאן בעניין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית