הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים בחול

ותר חשבתי בכיוון של שכר במשרה ראשונה. אין קטע של לבוא לסטודנט שסיים תואר ראשונה במכללה ולהציע לו שכר משמעותית יותר נמוך מסטודנט שסיים תואר בטכניון/ת"א? חשבתי שהפרשי השכר במשרה הראשונה גם מצדיקים את הלמידה במוסד טוב יותר. 3 שנים על ברוטו נמוך יותר ב5 אלף יכולים לעשות הבדל משמעותי (סתם זרקתי מספר. אני רק משער).

תזכור שלמקום עבודה יש בערך טווח שכר שהם מוכנים לשלם למשרה מסוימת. כיום חברה תעדיף לקחת מישהו ולשלם לו את הרף העליון מאשר לקחת מישהו ולשם לו רף תחתון. השכר של מפתח זה יחסית גרושים בסופו של דבר אם הוא מפתח לא תותח. יעדיפו תמיד לקחת מישהו שהרשים מאוד בראיון עבודה. ובנסיון (אם יש) שיש לו.

מישהו שעבד איתי בסטארטאפ סיים קורס של כמה חודשים בתכנות. הוא אחרי 3 שנים היה ראש צוות הפיתוח. ממה שאני יודע אחרי כבר כמה חודשים הבינו שהוא מאוד חזק וגם אם הוא התחיל ממשכורת אולי נמוכה תוך כמה זמן הוא קיבל את מה שמגיעה לו.

מאוד מעניין ואני חושב שזה מידע שצריך גם להעביר לדורות הבאים כי הרבה מדי מיתוסים מסתובבים כאן בעניין.

כל כמה זמן יש על זה דיון לרוב בפייסבוק. הבעיה שרוב האנשים רואים רק צד אחד (את הצד שהם בחרו) וכל אחד רוצה לחשוב שהוא בחר בהכי טוב, ושהוא לא סתם ככה סובל.

אישית אם הידע שיש לי היום עדיין הייתי לומד בטכניון מהסיבה הפשוטה שאני גר קרוב וזה עניין כלכלי נטו. אם הייתי גר בת"א הייתי לומד שם ואם בב"ש אז בבן גוריון. בעיקרון כי בזמנו חשבתי לעשות תואר שני 😃

תזכור שלמקום עבודה יש בערך טווח שכר שהם מוכנים לשלם למשרה מסוימת. כיום חברה תעדיף לקחת מישהו ולשלם לו את הרף העליון מאשר לקחת מישהו ולשם לו רף תחתון. השכר של מפתח זה יחסית גרושים בסופו של דבר אם הוא מפתח לא תותח. יעדיפו תמיד לקחת מישהו שהרשים מאוד בראיון עבודה. ובנסיון (אם יש) שיש לו.

מישהו שעבד איתי בסטארטאפ סיים קורס של כמה חודשים בתכנות. הוא אחרי 3 שנים היה ראש צוות הפיתוח. ממה שאני יודע אחרי כבר כמה חודשים הבינו שהוא מאוד חזק וגם אם הוא התחיל ממשכורת אולי נמוכה תוך כמה זמן הוא קיבל את מה שמגיעה לו.

כל כמה זמן יש על זה דיון לרוב בפייסבוק. הבעיה שרוב האנשים רואים רק צד אחד (את הצד שהם בחרו) וכל אחד רוצה לחשוב שהוא בחר בהכי טוב, ושהוא לא סתם ככה סובל.

אישית אם הידע שיש לי היום עדיין הייתי לומד בטכניון מהסיבה הפשוטה שאני גר קרוב וזה עניין כלכלי נטו. אם הייתי גר בת"א הייתי לומד שם ואם בב"ש אז בבן גוריון. בעיקרון כי בזמנו חשבתי לעשות תואר שני 😃
אתה מסיק פה על הכלל מתוך היוצא מן הכלל - בשורה התחתונה לבוגר ממכללה/אוניברסיטה נחותה- נפתחים פחות דלתות (מדבר על כאלה בלי ניסיון)
זה יכול לקחת גם 10 שנים עד שהוא ידביק את הפער בשכר שהיה מקבל לו היה לומד באוניברסיטה מובילה

וגם למצוא משרת סטודנט טובה זה קשה אז הסטונדטים במכללות ובאוניברסיטאות הנחותות לא מוצאים או מתפשרים על משרה שהיא לא בפיתוח
זה מה שהתרשמתי משיחות עם אנשים , השוק מאוד תחרותי ועל כל משרה מתחרים הרבה מתמודדים וצריך לבלוט בשביל להתקבל וכל מי שצועק שחסרים מתכנתים טועה ומטעה (זה בעיקר כל מיני אנשים עם אינטרסים שאחרים יחשבו ככה שיש מחסור במתכנתים או הנפצה כזו או אחרת)

אתה מסיק פה על הכלל מתוך היוצא מן הכלל - בשורה התחתונה לבוגר ממכללה/אוניברסיטה נחותה- נפתחים פחות דלתות (מדבר על כאלה בלי ניסיון)
זה יכול לקחת גם 10 שנים עד שהוא ידביק את הפער בשכר שהיה מקבל לו היה לומד באוניברסיטה מובילה

וגם למצוא משרת סטודנט טובה זה קשה אז הסטונדטים במכללות ובאוניברסיטאות הנחותות לא מוצאים או מתפשרים על משרה שהיא לא בפיתוח
זה מה שהתרשמתי משיחות עם אנשים

באופן כללי אתה צודק שהמצב כמו שתיארתה קיים מהסיבה הפשוטה. בשוק אין מתכנתים טובים. יש בערך 10 אחוז טובים, יש אולי עוד 20-30 שהם סבירים וכל השאר גרועים. החברות נלחמות על הטובים (לא סתם אמזון שילמה למתכנתים 60 אלף פלוס)

הבעיה שכאילו לבוגרי מכללות יותר קשה למצוא עבודה זה כי לרוב הם נמצאים בסקלה של המתכנתים הגרועים. אלו שהם טובים מראש הולכים ללמוד באונ' הטובות. כי הם יותר מוכשרים, למכללות אנשים הולכים כי שמעו שיש שכר טוב הייטק. אבל הם לא באמת אוהבים את התחום, ולכן אף פעם לא יהיו טובים.

אנשים תותחים ימצאו מהר מאוד עבודה ויקבלו שכר של תותחים, לא משנה איפה הם למדו. רוב הלמידה נעשת במסגרת העבודה ועצמית.
מוסד לימודים כיום הוא פשוט סנן ראשוני וזה הכל.

כאשר חיפשתי מקום חדש לא הרגשתי שיש בעיה בשוק בכלל. ואני לא תותח ולא בעל המון ניסיון.

באופן כללי אתה צודק שהמצב כמו שתיארתה קיים מהסיבה הפשוטה. בשוק אין מתכנתים טובים. יש בערך 10 אחוז טובים, יש אולי עוד 20-30 שהם סבירים וכל השאר גרועים. החברות נלחמות על הטובים (לא סתם אמזון שילמה למתכנתים 60 אלף פלוס)

הבעיה שכאילו לבוגרי מכללות יותר קשה למצוא עבודה זה כי לרוב הם נמצאים בסקלה של המתכנתים הגרועים. אלו שהם טובים מראש הולכים ללמוד באונ' הטובות. כי הם יותר מוכשרים, למכללות אנשים הולכים כי שמעו שיש שכר טוב הייטק. אבל הם לא באמת אוהבים את התחום, ולכן אף פעם לא יהיו טובים.

אנשים תותחים ימצאו מהר מאוד עבודה ויקבלו שכר של תותחים, לא משנה איפה הם למדו. רוב הלמידה נעשת במסגרת העבודה ועצמית.

כאשר חיפשתי מקום חדש לא הרגשתי שיש בעיה בשוק בכלל. ואני לא תותח ולא בעל המון ניסיון.
התגובות שלך מעודדות אותי
תמשיך 😅

אני ממש לא חושב ככה, אני מתכנת סבבה, לא וואו.
אבל יש לי מאיפה להשיג ניסיון.
אתה יכול להיות עם 10 שנים ניסיון זה לא יהפוך אותך לתותח. רוב התעשייה יש אנשים עם המון ניסיון אבל הם בינוניים מינוס אם לא גרועים.

גם אני שמעתי על זה שאמזון לקחו את המתכנתים הכי טובים מכל החברות והביאו להם משכורות 60+ היה על זה כתבה או משהו?
(אני שמעתי מחבר )

גם אני שמעתי על זה שאמזון לקחו את המתכנתים הכי טובים מכל החברות והביאו להם משכורות 60+ היה על זה כתבה או משהו?
(אני שמעתי מחבר )
הייתה כתבה, אבל אני מכיר CTO בחברה מסויימת שאמר שזה נכון כי הם איבדו מועמדים/עובדים שבחרו אותם בפינצטה. שוב זה אנשים שאמזון עצמה יצרה איתם קשר וניסתה להביא אותם אליה כי הם תותחים כל אחד בתחומו.

למדתי הנדסת תעו״נ בארץ ובדקתי אפשרות להמשיך ללמוד הנדסה באוסטרליה. זה לא ארה״ב אבל אני חושב שהמצב די דומה - יקר מאד.

הלימודים בארץ בהשוואה לרוב הארצות המערביות - מאוד זול. גם בהשוואה לחינם. גם כאן סטודנטים מקומיים (משלמים חצי מחיר לעומת זרים) משלמים שנים על גבי שנים הלוואת סטודנטים מהממשלה.

בתור אחד שגר עובד ומתפקד אך ורק באנגלית, עם רמה מאוד גבוהה ביחס לשאר המהגרים - לא הייתי קופץ ללמוד הנדסה באנגלית. זה לא בלתי אפשרי אבל זה מוסיף מימד קושי חדש שאתה לא רגיל אליו. זה לא כמו להתכתב או לראות סדרות. גם בעבודה (מהנדס) אחרי 3 שנים אני עדיין נתקל במילים מאוד פשוטות שהייתי יודע בעברית אבל לא באנגלית.

מעבר לזה, מדיבורים עם מהנדסים כאן בכל מיני תפקידים ותארים, הלימודים כאן הרבה יותר ״קשוחים״ לאו דווקא החומר יותר קשה, אבל הדרך הגשה של כל דבר, התחביר, הפורמט (כל הדבר מעבר לחומר הלימוד עצמו) נשמע לי כמו כאב ראש אחד גדול. אומנם למדתי במכללה (רופין) אבל בכל הנוגע לצורת הגשה של מטלות (חוץ מעבודות גמר או סוף קורס וכו׳) מצאתי את זה די שכונה בכתב יד על דף תלוש.

מבחינה כלכלית אין שום הגיון ללמוד בארץ אחרת, חד וחלק זה יהיה הפרש אולי של עשרות עד מאות אלפי דולרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית