הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש מצב שמה שקורה לי זה אימון יתר?

shanarh

משתמש מתחיל
278
12
נק' מוניטין:
21
278
12
אני נמצא 8 שבועות בתוכנית icf 5x5... תוכנית אינטנסיבית ואני גם חייל קרבי ככה שהתנאים שלי גרועים... מחסור בשינה בעיקר... מבחינת תזונה אני דווקא מסתדר מעולה

מיום ראשון התחלתי להרגיש קצת חוסר נוחות בצוואר ובגב אבל לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות כי תיארתי לעצמי שזה שרירים תפוסים...

מאז במהלך השבוע התחלתי להתחלש בהדרגה, באימון ביום שלישי העלאתי משקל בסקוואט ונכשלתי חזרה אחרונה בסט חמישי...
באימון בחמישי עם אותו משקל נכשלתי בסט הרביעי...
ובכללי באותו אימון לא הצלחתי בכלום... נכשלתי גם בפרס ואת הדדליפט עצרתי באצצע כי הרגשתי שאני לא מצליח להחזיק את הגב עליון ואפצע אם אמשיך...

מהיום שאחרי האימון הזה אני סובל מכאבי שרירים נוראיים... תחושת אי נוחות בצוואר וכאבים בגב עליון וכתפיים שמקרינים גם לידיים... לקחתי מוסקול שלא כל כך הקל על הכאבים...

נחתי הרבה במהלך הסופש ואכלתי הרבה (אכלתי בפלוס 1000 מהנייטרלי בשביל להתאושש כמה שיותר טוב).
היום המצב יותר טוב, פחות כואב לי אבל עדיין יש כאב... לא מדובר בכאב של שריר תפוס אלא כאב מסוג שונה, מזכיר תחושה של כאבי שרירים שנובעים מתשישות...

האם יש מצב שמדובר באימון יתר?
איך מתמודדים עם העניין וחוזרים לשגרה?
האם להתאמן עם משקלים קלים בימים הקרובים או לנוח לגמרי?

זה לא בידיוק אימון יתר, אלא חוסר התאוששות.
אין מה לעשות, התוכנית שלך כנראה אינטנסיבית מדי לאורח החיים שלך, אני במקומך הייתי מחליף לתכנית שמתקדמת לאט יותר

• פותח/ת השרשור
זה לא בידיוק אימון יתר, אלא חוסר התאוששות.
אין מה לעשות, התוכנית שלך כנראה אינטנסיבית מדי לאורח החיים שלך, אני במקומך הייתי מחליף לתכנית שמתקדמת לאט יותר

אני כבר 8 שבועות בתוכנית ועד עכשיו ההתאוששות שלי הייתה טובה מאוד דווקא...

הגיוני ששבוע אחד גרוע מבחינת שינה גרם למצב כזה? השבוע הזה היה גרוע בצורה יוצאת דופן (היה לי לילה אחד בלי שינה בכלל ובשאר השבוע ישנתי 5 שעות בלילה בערך)

אני בעוד שבועיים אתחיל תקופה יותר טבוה מבחינת תנאים, יהיו לי 8 שעות שינה כל לילה...

מה לדעתך אני צריך לעשות עד שהכאבים יעלמו לגמרי?

אני כבר 8 שבועות בתוכנית ועד עכשיו ההתאוששות שלי הייתה טובה מאוד דווקא...

הגיוני ששבוע אחד גרוע מבחינת שינה גרם למצב כזה? השבוע הזה היה גרוע בצורה יוצאת דופן (היה לי לילה אחד בלי שינה בכלל ובשאר השבוע ישנתי 5 שעות בלילה בערך)

אני בעוד שבועיים אתחיל תקופה יותר טבוה מבחינת תנאים, יהיו לי 8 שעות שינה כל לילה...

מה לדעתך אני צריך לעשות עד שהכאבים יעלמו לגמרי?
אם זה היה רק עניין של שבוע אז זה הגיוני, קח פשוט שבוע דילואוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית