הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צריך עזרה בנוגע לדדליפט / סקוואט וגמישות עקב

TricepsGod

מושעה
64
11
נק' מוניטין:
-18
64
11
טוב ככה, לפני כמה זמן עשיתי סקוואט והכול היה טוב ויפה, התקדמתי במשקלים כמו שצריך, הכול היה נראה כמו שצריך
תמיד צילמתי את הטכניקה לראות שאני שובר מקביל, אבל אז שמתי לב שהעקבים עולים לי מהמקום, זאת אומרת
אני נשען על קצות האצבעות, משם הכוח בא, וזה אמור להיות ההפך הגמור (לבוא בעיקר מהעקבים) מה שאומר שאני כנראה לא משתמש בתחת / האמס כמו שצריך
ניסיתי HB, ניסיתי LB כלום לא עובד, העקבים עולים והכוח בעיקר על קצות האצבעות והבנתי שזה יכול לדפוק את הברכיים.

מכיוון שאני בחיטוב כרגע, אני לא רוצה להעמיס בדדליפט כדי לגלות אם הבעיה הזו נמצאת גם שם (כי לא עשיתי אותו לפני זה, אין טעם להתחיל בחיטוב)
רציתי לדעת, אם העקבים עולים בסקוואט, מה הסבירות שזה יעלה גם בדדליפט? הרי זו לא אותה תנועה, אני מתעניין אם זה אותו דבר
ויהיו לי בעיות גם בדדליפט עם העקבים.

ודבר שני, איך אני יכול לסדר את זה? אני לא מתכוון לפלטות מתחת לעקבים וכאלו שטויות, אני מתכוון איך לסדר את זה ממש, יש מתיחות לעקב?
אבל משהו שבאמת עוזר, לא איזה סרטון ביוטיוב של איזה חנטריש שחושב שהוא עלה על שיטה, אם יש איזה משהו שיעזור, אני באמת אשמח
למה אני די נואש בעניין הזה.
@PowerLifting
@ZivFarbman36

LBS Experts NEED YO HELP

תודה רבה גבר אני אקרא את זה יותר מאוחר, רק לדעת, יש שם את הקטע עם הגמישות בכף הרגל ודדליפט / סקוואט?
פחות זה, אלא יותר איך להשתמש בכף הרגל נכון, מהתיאור שלך אתה לא משתמש בה כמו שצריך

זה לא גמישות. זה אומר שמשקל נמצא יותר מידי קדימה. זה מאוד מסוכן. אתה עלול ליפול קדימה. הכי טוב אם היה סירטון

• פותח/ת השרשור
פחות זה, אלא יותר איך להשתמש בכף הרגל נכון, מהתיאור שלך אתה לא משתמש בה כמו שצריך

אני משתמש בה כמו שצריך, אם זה מידע נחוץ, יש לי כף רגל ממש ממש רחבה (זאת אומרת ברמה שאתה מסתכל ואתה מבין
שזה לא בדיוק נורמלי) אני פשוט לא יודע כבר מה הבעיה, זה כנראה גמישות / שריר קצר או משהו שמונע ממני לשים אותם על הרצפה
שיש עלי משקל רציני.

אני משתמש בה כמו שצריך, אם זה מידע נחוץ, יש לי כף רגל ממש ממש רחבה (זאת אומרת ברמה שאתה מסתכל ואתה מבין
שזה לא בדיוק נורמלי) אני פשוט לא יודע כבר מה הבעיה, זה כנראה גמישות / שריר קצר או משהו שמונע ממני לשים אותם על הרצפה
שיש עלי משקל רציני.
תקרא את המאמר ותבין למה אני מתכוון

• פותח/ת השרשור

בדקתי על זה, זו לא הבעיה, הבעיה היא שאני לא מצליח להשאיר את העקבים על הרצפה, עד עכשיו הבנתי שזו בעיה של גמישות.
אתה אתה בעצם אומר שאין כזה דבר כף רגל לא גמישה, אלא לא יודעים איך להפעיל אותה כמו שצריך? גם אם לא אמרת
ביטלת את המסקנה על הגמישות, לא יודע...נראה לי קצת מוזר.
תקרא את המאמר ותבין למה אני מתכוון

קראתי, זה לא מה שאני מחפש
זה לא גמישות. זה אומר שמשקל נמצא יותר מידי קדימה. זה מאוד מסוכן. אתה עלול ליפול קדימה. הכי טוב אם היה סירטון

ניסיתי גם LB, (המשקל בבירור לא קדימה) סרטון לא משנה, אני שואל איך אפשר לפתור בכללי בעיה של גמישות בעקב
או איך לגרום לעקב ''להידבק'' ברצפה בלי לזוז, חייב להיות על זה משהו.

בדקתי על זה, זו לא הבעיה, הבעיה היא שאני לא מצליח להשאיר את העקבים על הרצפה, עד עכשיו הבנתי שזו בעיה של גמישות.
אתה אתה בעצם אומר שאין כזה דבר כף רגל לא גמישה, אלא לא יודעים איך להפעיל אותה כמו שצריך? גם אם לא אמרת

הקטע הוא שגמישות נדיר מאוד שזה גורם מגביל, זה כמעט תמיד חוסר יכולת למצוא את נקודת האיזון על אמצע כף הרגל.
יכול להיות שגמישות תיתן לך לבצע את הסקוואט מעט שונה ואולי בצורה יעילה יותר, אבל כדי להישאר עם כל כף הרגל על הרצפה דורש באמת את הגמישות המינימלית ביותר. אם אתה יכול להתיישב בסקוואט (ללא משקל, אלא סתם להתיישב), אז אתה גם יכול לעשות סקוואט עם משקל.
הכי חשוב אבל ללמוד למצוא את נקודת האיזון על אמצע כף הרגל

ניסיתי גם LB, (המשקל בבירור לא קדימה) סרטון לא משנה, אני שואל איך אפשר לפתור בכללי בעיה של גמישות בעקב
או איך לגרום לעקב ''להידבק'' ברצפה בלי לזוז, חייב להיות על זה משהו.

גמישות עקב תעשה תרגילי גמישות. הכי טוב זה התרגיל downward facing dog. תעשה אותו כל יום כמה פעמים ביום למשך חמש-עשר דקות כל פעם והגמישות שלך תשתפר פלאים. לי זה עבד ואני במקור גמיש כמו עץ.

לגבי מה חשוב סירטון, זה כן חשוב. ככה יהיה אפשר להבין אם מדובר בבעיה של גמישות או בבעיה בטכניקה/חוזר איזון בחוזק השרירים המעורבים (ארבע ראשי חלש יכול להיות הבעיה... כמו גם זוקפי גו חלשים...).

אני עושה HB אז לא מבין מה זה משנה LB או HB פה

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שגמישות נדיר מאוד שזה גורם מגביל, זה כמעט תמיד חוסר יכולת למצוא את נקודת האיזון על אמצע כף הרגל.
יכול להיות שגמישות תיתן לך לבצע את הסקוואט מעט שונה ואולי בצורה יעילה יותר, אבל כדי להישאר עם כל כף הרגל על הרצפה דורש באמת את הגמישות המינימלית ביותר. אם אתה יכול להתיישב בסקוואט (ללא משקל, אלא סתם להתיישב), אז אתה גם יכול לעשות סקוואט עם משקל.
הכי חשוב אבל ללמוד למצוא את נקודת האיזון על אמצע כף הרגל

ללא משקל בכלל אני כן מצליח לשים את הכף רגל כולה, לא יודע עד כמה טוב, אבל כן, זכור לי שכן.
באמת שזה מייאש תחשוב מה זה להתאמן בלי יכולת לעשות סקוואט / דדליפט כמו בן אדם.
גמישות עקב תעשה תרגילי גמישות. הכי טוב זה התרגיל downward facing dog. תעשה אותו כל יום כמה פעמים ביום למשך חמש-עשר דקות כל פעם והגמישות שלך תשתפר פלאים. לי זה עבד ואני במקור גמיש כמו עץ.

לגבי מה חשוב סירטון, זה כן חשוב. ככה יהיה אפשר להבין אם מדובר בבעיה של גמישות או בבעיה בטכניקה/חוזר איזון בחוזק השרירים המעורבים (ארבע ראשי חלש יכול להיות הבעיה... כמו גם זוקפי גו חלשים...).

אני עושה HB אז לא מבין מה זה משנה LB או HB פה

בLB צריך פחות גמישות בעקב.

ללא משקל בכלל אני כן מצליח לשים את הכף רגל כולה, לא יודע עד כמה טוב, אבל כן, זכור לי שכן.
באמת שזה מייאש תחשוב מה זה להתאמן בלי יכולת לעשות סקוואט / דדליפט כמו בן אדם.

בLB צריך פחות גמישות בעקב.

לדעתי הפוך. ב-LB ממה שאני זוכר, הברכיים עוקפות את כף הרגל הרבה יותר מאשר ב-HB.

• פותח/ת השרשור
לדעתי הפוך. ב-LB ממה שאני זוכר, הברכיים עוקפות את כף הרגל הרבה יותר מאשר ב-HB.

עזוב את דעתך או דעתי, מבחינה אנטומית יותר קל לבצע LB (אם מסתכלים על העקב כבעיה) זו לא שאלה או דעה, זו עובדה.
לא בקטע רע, פשוט בדקתי על זה לא מעט.

אז זה סימן שאתה מכריח את עצמך לחקות טכניקה נכונה של מישהו אחד, אבל זו טכניקה שלא כזו מתאימה לך, אז יוצא שאתה יוצא מאיזון.
אם תנסה אימון הבא לעקוב אחרי השלבים במאמר ששלחתי קודם, אתה תראה שאתה תסדר יותר. כמובן תתחיל במשקלי חימום, משקל עבודה ישר עם טכניקה חדשה לרוב לא יסתיים הכי טוב

• פותח/ת השרשור
אז זה סימן שאתה מכריח את עצמך לחקות טכניקה נכונה של מישהו אחד, אבל זו טכניקה שלא כזו מתאימה לך, אז יוצא שאתה יוצא מאיזון.
אם תנסה אימון הבא לעקוב אחרי השלבים במאמר ששלחתי קודם, אתה תראה שאתה תסדר יותר. כמובן תתחיל במשקלי חימום, משקל עבודה ישר עם טכניקה חדשה לרוב לא יסתיים הכי טוב

ספר לי על זה, שמתי על עצמי משקל מקס שניסיתי להתחיל עם LB וחשבתי שאני עומד להתרסק שם כי לא היה אף אחד.
אבל תשמע, בקטע הכי טוב, אני מחפש משהו רציני, לא ''לסובב את הכף רגל על הרצפה''

אני מחפש משהו מהספרות מצידי, לא יודע מה, פשוט משהו מוכח, זו חייבת להיות בעיה מוכרת.
PowerLifting זה אושר נכון? מקווה שתייגתי את הבן אדם הנכון.

• פותח/ת השרשור
יש מצב שגם המשקל שאתה משתמש בו כבד לך מידי.. לי זה קורה אם המשקל גבוה מידי.. זה קורה לך עם משקלי חימום גם?

יכול לעשות את זה ל -5 חזרות ולשבור מקביל, המשקל זה לא העניין, פשוט ככול שיש יותר משקל זה יותר קשה אני מניח.
סעמק אושר היה פה ויצא 😣

יכול לעשות את זה ל -5 חזרות ולשבור מקביל, המשקל זה לא העניין, פשוט ככול שיש יותר משקל זה יותר קשה אני מניח.

אם המשקל כבד מידי לארבע ראשי שלך מה שהוא עושה זה להתיישר על ידי זריקת האגן אחורה. זה בתורו גורם לכך שהאגן עולה אבל המשקל נשאר באותו מקום מבחינת גובה ואז יותר כובד עובר קדימה ואתה מתחיל להעלות על קצות האצבעות. זאת לדעתי הבעיה שלך. לא גמישות

• פותח/ת השרשור
אם המשקל כבד מידי לארבע ראשי שלך מה שהוא עושה זה להתיישר על ידי זריקת האגן אחורה. זה בתורו גורם לכך שהאגן עולה אבל המשקל נשאר באותו מקום מבחינת גובה ואז יותר כובד עובר קדימה ואתה מתחיל להעלות על קצות האצבעות. זאת לדעתי הבעיה שלך. לא גמישות

לא כבד מידי, זה קורה לי גם עם 60 סקוואט.

אבל תשמע, בקטע הכי טוב, אני מחפש משהו רציני, לא ''לסובב את הכף רגל על הרצפה''
תראה, המאמר הזה לא נולד מכלום, תחפש קצת feet rooting ו-ankle stacking, אתה תראה כל מני מידע מרופאים ואנשי מקצוע בנושא, זו כנראה השיטה הטובה ביותר לסדר את תפקוד כף הרגל והקרסול

זה במיוחד מצביע לי שיש בעיה בטכניקה, ולא בעיה אנטומית כמו גמישות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית