נק' מוניטין:
115
- 265
- 78
הי, התאמנתי בשנה האחרונה לפי המדקאו הלינארית של ביל סטאר ועליתי יפה במשקלים. סקוואט 80, בנץ׳ 87.5, דדליפט 85, ופרס 35 או 40 אני כבר לא זוכר.
אבל לפני זה קצת רקע. אני בן 24, שוקל 65 קילו והגובה שלי הוא 1.69 (כמו מסי).
לפני זה התאמנתי לפי התוכנית SS כמעט 3 שנים, הזוי נכון?
בשנה הראשונה לקח לי המון זמן ללמוד את הטכניקה בכל התרגילים ולא היה לי ממי ללמוד, חוץ מאנשים כא בפורום. ולמדתי הרבה ומהר, הבעיה הייתה ליישם את זה. מפה לשם עד שהייתה לי התקדמות היא נעצרה. ואז עוד הייתה עוד התקדמות ואז עוד ירידה.. או בגלל מחלה, נסיעות לחול או פספוסים של ימי אימון ובגלל תקופה מסוימת שעבדתי לילות רצוף חצי שנה כל יום (והייתי מצליח לישון בקושי 5 שעות בלחץ). דווקא באותה תקופה של לילות ההתקדמות שלי הייתה הכי מהירה והגעתי כמעט ל100 קילו בסקוואט ובדדליפט. אבל הרגשתי גמור, עשיתי פאוז, הורדתי את המשקלים וניסיתי לעלות שוב. לא הצלחתי. ואז, אחרי כמה חודשים של יעני תחזוקה ואימונים בינוניים, עברתי למדקאו הלינארית של ביל סטאר כמו שרשמתי למעלה.
ואני אציין שכל התקופה הייתי רץ כ5 קמ פעמיים בשבוע.
עכשיו אחרי שהסברתי את הרקע אני אציג את הבעיה.
לפני כמה חודשים נתקעתי במשקלים, עשיתי ריסט (שעזר קצת) ואחרי כמה זמן עשיתי עוד אחד. בשלב הזה כשצילמתי את עצמי כדי לבדוק את הטכניקה שמתי לב למשהו מאוד מוזר שגרם לי לקצץ יותר במשקלי עבודה ולעבוד על הטכניקה: אי סמטריה בגוף שהשפיעה על התנועה, מיקום הידיים וכמובן על המוט. בבנץ׳ זרוע אחת הייתה צמודה יותר לגוף מאשר השנייה והמוט עלה וירד עקום, בסקוואט אותה בעיה עם הידיים, אחת קרובה לגוף מאשר השנייה וכשהייתי בלי חולצה פעם יכולתי לראות באחת הכתפיים את כל הסיבים מרוב שהיא הייתה בפשיטה כשבשנייה לא היה כלום, פלוס המוט ישב גם קצת עקום, בפרס כשהמוט היה למעלה ושתי הידיים ישרות לגמרי המוט היה עקום ובמראה יכולתי לראות מרווח שונה בין הראש לידיים בכל צד.
כדי לא להפצע הורדתי בנתיים את המשקלי עבודה. ויש עוד משהו.
אני מתכנן להשתתף במירוץ 10 קמ שיהיה בפברואר בתל אביב ואני כבר רץ את המרחק הזה ב50 דקות.
כדי לא להרוג את עצמי צמצמתי את ימי האימון לפעמיים בשבוע.
אחרי התחרות אני מתכנן לחזור לשגרת אימונים רגילה ולהפחית את הריצות.
אחרי שפרקתי את כל זה,
רציתי לשאול איך אני אמור לפתור את הבעיה של האי סמטריה? (או עד כמה זה חמור?)
איך אני אמור עד התחרות לשלב את האימונים עם הריצות? השיטה שלי סבירה?
האם להמשיך עם התוכנית של ביל סטאר?
ממש התחלשתי, ירדתי ל65 בבנץ׳, 40 בסקוואט ו60 בדדליפט שלא לדבר על הפרס.
אני אשמח לכל עצה. אני רוצה להתחיל את הפרק החדש אחרי התחרות כמו שצריך!
והמטרה היא כמובן מסה.
תודה
אבל לפני זה קצת רקע. אני בן 24, שוקל 65 קילו והגובה שלי הוא 1.69 (כמו מסי).
לפני זה התאמנתי לפי התוכנית SS כמעט 3 שנים, הזוי נכון?
בשנה הראשונה לקח לי המון זמן ללמוד את הטכניקה בכל התרגילים ולא היה לי ממי ללמוד, חוץ מאנשים כא בפורום. ולמדתי הרבה ומהר, הבעיה הייתה ליישם את זה. מפה לשם עד שהייתה לי התקדמות היא נעצרה. ואז עוד הייתה עוד התקדמות ואז עוד ירידה.. או בגלל מחלה, נסיעות לחול או פספוסים של ימי אימון ובגלל תקופה מסוימת שעבדתי לילות רצוף חצי שנה כל יום (והייתי מצליח לישון בקושי 5 שעות בלחץ). דווקא באותה תקופה של לילות ההתקדמות שלי הייתה הכי מהירה והגעתי כמעט ל100 קילו בסקוואט ובדדליפט. אבל הרגשתי גמור, עשיתי פאוז, הורדתי את המשקלים וניסיתי לעלות שוב. לא הצלחתי. ואז, אחרי כמה חודשים של יעני תחזוקה ואימונים בינוניים, עברתי למדקאו הלינארית של ביל סטאר כמו שרשמתי למעלה.
ואני אציין שכל התקופה הייתי רץ כ5 קמ פעמיים בשבוע.
עכשיו אחרי שהסברתי את הרקע אני אציג את הבעיה.
לפני כמה חודשים נתקעתי במשקלים, עשיתי ריסט (שעזר קצת) ואחרי כמה זמן עשיתי עוד אחד. בשלב הזה כשצילמתי את עצמי כדי לבדוק את הטכניקה שמתי לב למשהו מאוד מוזר שגרם לי לקצץ יותר במשקלי עבודה ולעבוד על הטכניקה: אי סמטריה בגוף שהשפיעה על התנועה, מיקום הידיים וכמובן על המוט. בבנץ׳ זרוע אחת הייתה צמודה יותר לגוף מאשר השנייה והמוט עלה וירד עקום, בסקוואט אותה בעיה עם הידיים, אחת קרובה לגוף מאשר השנייה וכשהייתי בלי חולצה פעם יכולתי לראות באחת הכתפיים את כל הסיבים מרוב שהיא הייתה בפשיטה כשבשנייה לא היה כלום, פלוס המוט ישב גם קצת עקום, בפרס כשהמוט היה למעלה ושתי הידיים ישרות לגמרי המוט היה עקום ובמראה יכולתי לראות מרווח שונה בין הראש לידיים בכל צד.
כדי לא להפצע הורדתי בנתיים את המשקלי עבודה. ויש עוד משהו.
אני מתכנן להשתתף במירוץ 10 קמ שיהיה בפברואר בתל אביב ואני כבר רץ את המרחק הזה ב50 דקות.
כדי לא להרוג את עצמי צמצמתי את ימי האימון לפעמיים בשבוע.
אחרי התחרות אני מתכנן לחזור לשגרת אימונים רגילה ולהפחית את הריצות.
אחרי שפרקתי את כל זה,
רציתי לשאול איך אני אמור לפתור את הבעיה של האי סמטריה? (או עד כמה זה חמור?)
איך אני אמור עד התחרות לשלב את האימונים עם הריצות? השיטה שלי סבירה?
האם להמשיך עם התוכנית של ביל סטאר?
ממש התחלשתי, ירדתי ל65 בבנץ׳, 40 בסקוואט ו60 בדדליפט שלא לדבר על הפרס.
אני אשמח לכל עצה. אני רוצה להתחיל את הפרק החדש אחרי התחרות כמו שצריך!
והמטרה היא כמובן מסה.
תודה