הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שכיבות שמיהה מהירות מול איטיות

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
האם ישנו הבדל בין עשיית איקס שכיבות שמיכה איטיות מול מהירות ?
כמובן שלא מדובר רק על שכיבות שמיכה אלא גם על מתח,ג׳קסונים וכו׳

חזרות יותר איטיות -> יותר זמן תחת מאמץ, יותר סטרס מטבולי על השריר. חזרות יותר מהירות (בכל הכח) -> גיוס סיבים מהיר יותר, ככל שתנסה
לעשות את החזרות מהר יותר תשפר בכוח מתפרץ. בחזרות איטיות יותר הזמן תחת עומס לרוב יותר גבוה, אבל מכיוון שמדובר על שכיבות סמיכה ורוב האנשים יכולים לעשות הרבה חזרות גם ככה, אני מעדיף לעשות חזרות עם כמה שיותר כוח מתפרץ, החזרות האחרונות גם ככה יהיו איטיות.

• פותח/ת השרשור
חזרות יותר איטיות -> יותר זמן תחת מאמץ, יותר סטרס מטבולי על השריר. חזרות יותר מהירות (בכל הכח) -> גיוס סיבים מהיר יותר, ככל שתנסה
לעשות את החזרות מהר יותר תשפר בכוח מתפרץ. בחזרות איטיות יותר הזמן תחת עומס לרוב יותר גבוה, אבל מכיוון שמדובר על שכיבות סמיכה ורוב האנשים יכולים לעשות הרבה חזרות גם ככה, אני מעדיף לעשות חזרות עם כמה שיותר כוח מתפרץ, החזרות האחרונות גם ככה יהיו איטיות.
אז כעיקרון אפשר לחלק את זה כמהירות= חיטוב , איטי=מסה?

לא, אין קשר. חיטוב ומסה זה בעיקר עניין של מאזן קלורי.

מהירות החזרות קשורה לאיך שהגוף יסתגל בהתאם לסוג המאמץ, אני אוהב להתייחס לכל חזרה בשכיבות סמיכה כאילו אני לוחץ 200 קילו. אני חושב שזה גם יותר תורם לרוב סוגי הספורט והתרגילים, החיסרון הוא שזה קצת יותר קשוח למפרקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית