הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית 4 פעמים בשבוע

יש אפשרות לעשות הכל, השאלה היא מה עדיף ומה היא המטרה שלך, מצירוף האותיות "ABCD" במשפט אחד אני יכול רק להסיק שאולי עדיף שתסרוק קצת את הפורטל לפני.

• פותח/ת השרשור
יש אפשרות לעשות הכל, השאלה היא מה עדיף ומה היא המטרה שלך, מצירוף האותיות "ABCD" במשפט אחד אני יכול רק להסיק שאולי עדיף שתסרוק קצת את הפורטל לפני.
האמת היא שאני די הרבה זמן ניטרלי.. אבל אני רוצה להתחיל מסה ומפחד להתחיל בגלל התוצאה

האמת היא שאני די הרבה זמן ניטרלי.. אבל אני רוצה להתחיל מסה ומפחד להתחיל בגלל התוצאה

תסביר את עצמך, מפחד מאיזו תוצאה ?
כמה זמן אתה מתאמן ? מה המשקלי עבודה שלך ? אתה ניטראלי בתזונה/באימונים/ גם וגם ?

• פותח/ת השרשור
תסביר את עצמך, מפחד מאיזו תוצאה ?
כמה זמן אתה מתאמן ? מה המשקלי עבודה שלך ? אתה ניטראלי בתזונה/באימונים/ גם וגם ?
של ההשמנה בהתחלה
מתאמן כבר שנה, ניטראלי בתזונה ועושה abc 5פעמים בשבוע, יוצא לי הרבה לפספס אימון בשבוע ואני חושב שעדיף לעבור abcd 4 פעמים
משקל 71 גובה 1.70 מרים חזה 25 כל צד+ מוט אולימפי.
חשבתי לעשות:
a חזה יד קדמית
b גב יד אחורית
c כתפיים
d רגליים
abxcdxx
המטרה לתת דגש ונפח לכל שריר ולעבוד עליי בצורה אינטנסיבית ולתת לו מנוחה שבוע.
תוכנית ויותר נוחה לי מבחינת זמן

קודם כל, אין שום סיבה שתשמין כל עוד לא תפריז בכמויות אוכל ותדאג להיות בבקרה על מה שאתה מכניס לפה (או בקיצור מאזן קלורי חיובי קטן 300-500)
אם יוצא לך לפספס אימון בשבוע זה כבר סימן שתוכנית של חמישה ימים או יותר בשבוע לא מתאימה לך ולזמנים שלך.
לחיצת חזה בלבד זה מידע דל מאוד לגבייך,
בכל מקרה, עצה שלי, אתה אמנם מתאמן שנה וזה נשמע המון אך סביר להניח שאתה עדיין בגדר המתאמן המתחיל (אתה מסוגל להעמיס משקל על המוט באופן הדרגתי לפחות פעם בשבוע) ושעדיין תפיק את התועלת האולטימטיבית עבורך מאימון FBW.
מציע לך להתרחק מאימונים בסגנון ABCD או כל מיני חלוקות שונות ומשונות שגורמות לך לעבוד על השריר רק פעם אחת בשבוע, זה מאוד מאוד מיותר לך, ההתקדמות שלך תיהיה איטית בטירוף.

אין סיבה שתעשה ABC ובטח שאין סיבה שתעשה ABCD
בגדול אני חושב שאתה עוד יכול להפיק תוצאות טובות מFBW אבל ברור לי שאתה לא תבין את זה אז מציע לך לעבור לAB 4 פעמים בשבוע.

אין היגיון וצורך (בייחוד ברמות הממוצעות ובמטרות האכולוסיה) לפצל את האימון לחלוקה כזו
מה גם שאני די סבור מבלי לראות את התכנית שלך שנפח העבודה השבועי שלך היה דומה ואפילו גבוה יותר בחלוקה לFBW
מה שהופך את הפיצול למיותר עוד יותר וחסר ערך..

נערך לאחרונה:
אתה לא צריך מנוחה שבוע, זה סתם מטומטם. גם השרירים הכי גדולים מתאוששים גג אחרי 4 ימים. אתה רוצה לתת דגש ונפח לכל שריר? תעשה את זה בכך שתעבוד עליו בתדירות גבוהה עם פחות נפח באימון בודד. מה שחשוב זה הנפח השבועי והעמסת יתר, העמסת יתר זה אומר להרים יותר משקל או לבצע יותר חזרות מאימון לאימון.

למתאמן במצב שלך נפח גבוה באימון בודד זה לא טוב, זה יוצר יותר עומס ממה שהגוף שלך יכול להתאושש ממנו למצב שתוכל לבצע העמסת יתר באימון הבא.

אם לא תבצע העמסת יתר, גם אם תאנוס כל שריר עם 30 תרגילים ו-200 סטים עד שיצא לך דם מהתחת אתה לא תראה תוצאות, אלא אם המטרה שלך היא להוציא דם מהתחת.

אימונים בתדירות גבוהה מאפשרים לך לבצע העמסת יתר בתדירות גבוהה ולשמור על נפח שבועי די גבוה, ואלה הגורמים הכי חשובים בכל מה שקשור לעליה במסת שריר.

הסברתי את העניין בצורה הכי ברורה שיכולתי בתקווה שאני לא מבזבז לעצמי את הזמן, אני לא יודע עד כמה אתה מכיר את המונחים שהשתמשתי בהם, אז אני אשאיר לך קצת חומר לקריאה בתקווה שאתה בחור עם שכל שפשוט עדיין לא למד מספיק על תכנון אימונים. מקווה שתפנים.

מושגים בסיסיים בתכנון אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
די מיציתי ונמאס לי מab
יש גם את 4 פעמים abc:
a חזה יד קדמית
b גב יד אחורית
x
c רגליים כתפיים
a חזה יד קדמית
ואז שבוע לאחר מכן caxbc ואז bcxab ככה שכל שבוע יוצא לי לעשות פעמיים אימון מסויים

די מיציתי ונמאס לי מab
יש גם את 4 פעמים abc:
a חזה יד קדמית
b גב יד אחורית
x
c רגליים כתפיים
a חזה יד קדמית
ואז שבוע לאחר מכן caxbc ואז bcxab ככה שכל שבוע יוצא לי לעשות פעמיים אימון מסויים
בהצלחה בבזבוז הזמן שלך בחיים.

הבנתי, נמאס לך מ-AB כמו שלמישהו נמאס ללכת עם אותה תספורת... ABC נראה לך יותר סטייליסטי. רק תרשה לי לשאול, איך אתה מתכוון להגדיל את נפח העבודה שלך מאימון לאימון או משבוע לשבוע? או שאתה בקטע של לפמפם עד שיצא דם, לאכול חלבון ולהתפלל ל-Brodin בשביל gainz?

משעמם לך? תעשה תכנית עם רוטציה...

(אגב, מישהו יכול בבקשה להסביר לי למה חזה צריך יום משלו? אני רואה את זה כמעט בכל בכל תכנית. מה הסיפור?)

משעמם לך? תעשה תכנית עם רוטציה...

(אגב, מישהו יכול בבקשה להסביר לי למה חזה צריך יום משלו? אני רואה את זה כמעט בכל בכל תכנית. מה הסיפור?)
מאותה סיבה שהידיים צריכות יום משלהן, טמטום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית