הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון

• פותח/ת השרשור Sonoss
  • פורסם בתאריך

Sonoss

משתמש קבוע
1,448
391
נק' מוניטין:
768
1,448
391
אני חושב שהכאבים בעצם ב- erector spine , בתמונה למטה היכן שרשום lliocostalis lumborum

הכאבים הם קלים מאוד אך קיימים כבר יותר משנה, ותמיד היו רק בצד השמאלי למטה. אני משתדל לעבוד עם טכניקה נכונה, מודע לכך שיכול להיות שהטכניקה לא מספיק טובה.
אשמח לעצות מכאלה שהיה להם את הבעיה.

Erector-Spinae-copy.jpg

יש לך בעיה בטכניקה ואתה תצתרך למצוא אותה ולפתור. אם תבדוק הכל ולא תמצא, אז לא חיפשת מספיק טוב ועדיין יש בעיה בטכניקה.

• פותח/ת השרשור
יש לך בעיה בטכניקה ואתה תצתרך למצוא אותה ולפתור. אם תבדוק הכל ולא תמצא, אז לא חיפשת מספיק טוב ועדיין יש בעיה בטכניקה.

תודה על התשובה, אתה יודע אולי לנחש את הסיבה ללמה צד שמאל הוא זה שתמיד כאב?

תודה על התשובה, אתה יודע אולי לנחש את הסיבה ללמה צד שמאל הוא זה שתמיד כאב?
יכול להיות שהעומס באחד התרגילים לא סימטרי בגלל חוסר איזון בכתפיים או באגן, אבל זה רק ניחוש ויכולות להיות סיבות אחרות. בדרך כלל כשיש משהו בגב זה האחד הצדדים.
אגב אם אתה מרגיש את הגב בפרס הזמן ביצוע אז אתה לא עושה אותו נכון. הגב לא אמור להיות מורגש בכלל בזמן התרגיל, גם לא הזוקפים.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהעומס באחד התרגילים לא סימטרי בגלל חוסר איזון בכתפיים או באגן, אבל זה רק ניחוש ויכולות להיות סיבות אחרות. בדרך כלל כשיש משהו בגב זה האחד הצדדים.
אגב אם אתה מרגיש את הגב בפרס הזמן ביצוע אז אתה לא עושה אותו נכון. הגב לא אמור להיות מורגש בכלל בזמן התרגיל, גם לא הזוקפים.

אני די בטוח שזה מחוסר איזון באגן, רק שאני לא בטוח שאצליח לבד לתקן את זה.
אני לא עושה פרס רגיל כי אין לי כח לעבוד על הטכניקה בתרגיל, אני עושה בישיבה.
תודה

כאבי גב תחתון הם דבר מאוד נפוץ .
לרוב הם א-סימטריים ויופיעו בצד אחד לפי הנטיה של הגוף ויכולים לנבוע ממגוון סיבות החל משליטת אגן , ירך,ברך קרסול, טכניקה , שליטה בשרירי ליבה וכן הלאה.
ממליץ לך לגשת לבדיקה והערכה אם אתה כבר סובל מזה כל כך הרבה זמן במקום לנסות ולנחש.

גם אני מצטרף לשאלה אותו מקרה כאב חד בצד שמאל בגב תחתון , נגיד שאני יושב וקם אני מרגיש את הכאב החד באזור הזה , היום למשל ניסתי לעשות סקוואט עם 80 ק"ג כמובן הורדתי משקלים בעקבות הכאבים ופשוט לא הצלחתי לרדת עם המוט וישר החזרתי אותו חזרה , אני מורח וולטרן על האזור , השאלה עם זה יכול להיות משהו חמור או שזה פציעה שבדר"כ חולפת ... ומה לעשות לגבי האימונים זה אפשרי לעשות עם משקלים נמוכים ..?

אם זה פעם ראשונה ולא הייתה שום חבלה אז לרוב זה יחלוף.
אבל ייתכן שיש משהו שגורם לזה , טכניקה ,עומס אימונים וכן הלאה.
אני ממליץ לנסות לרדת כרגע עד איפה שאפשר בשליטה ובלי כאב, להוריד משקלים ולהוסיף תרגילים אסימטריים יותר בשלב הזה ( לאנגים\מכרעים וכדומה).
אם ממשיך לכאוב או מחמיר רצוי לפנות לפיזיותרפיסט .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית