הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

עזרה במחשבים(רמת תיכון+-)

לא ידעתי שבתי הספר ירדו לתת רמה של ללמד C#, ושילדים היום לא מבינים למה צריך אסמבלי, ולדעת מה זה בינארי.

זה תהליך הגיוני , ללמד את הציבור הרחב שפות עילית , בעתיד כל הציבור יצטרך לתכנת ברמה כלשהיא. גם ילדים שילמדו C בתיכון יבינו אותה רק ברמה מאוד נמוכה .

למה שמישהו שלא מבין כלום יתכנת ברמה כלשהי? ככה עושים תכניתנים גרועים.

למה שמישהו שלא מבין כלום יתכנת ברמה כלשהי? ככה עושים תכניתנים גרועים.

כי לזה העולם הולך היום ...
תיכנות יהפוך בסופו של דבר להרבה יותר נגיש והדרך היחידה שזה אפשרי זה באמצעות שפות עילית .

כי לזה העולם הולך היום ...
תיכנות יהפוך בסופו של דבר להרבה יותר נגיש והדרך היחידה שזה אפשרי זה באמצעות שפות עילית .

אז אם זה יהיה כ"כ נגיש ונוח, זה כבר לא יהיה תכנות. זה כמו שתגיד שכשמישהו משתמש בתוכנה שיוצרת סקריפטים אוטומטים(Vtask, למשל) הוא בעצם מתכנת, או שאלכס תכנת בזמן שכל מה שהוא עשה זה לעצב חלונות ב visual studio (לגרור כפתורים, לשחק עם גדלים של תיבות וכו') ולרשום onclicks.

נערך לאחרונה:
אז אם זה יהיה כ"כ נגיש ונוח, זה כבר לא יהיה תכנות. זה כמו שתגיד שכשמישהו משתמש בתוכנה שיוצרת סקריפטים אוטומטים(Vtask, למשל) הוא בעצם מתכנת, או שאלכס תכנת בזמן שכל מה שהוא עשה זה לעצב חלונות ב visual studio (לגרור כפתורים, לשחק עם גדלים של תיבות וכו') ולרשום onclicks.

תקרא לזה איך שבא לך .

התיכונים לא מנסים ליצור תוכניתנים טובים, המטרה היחידה היא להוציא כמה שיותר ילדים עם ציונים טובים מהמגמה. הרבה יותר פשוט לעשות את זה אם מלמדים דברים פשוטים וברמה נמוכה.

אלכס באמת אם אתה חושב שאסמבלר הוא מצרך כל כך חשוב אני באמת אשמח לשמוע למה כי אני עד היום לא מבין כלל למה צריך את החרא הזה.

אלכס באמת אם אתה חושב שאסמבלר הוא מצרך כל כך חשוב אני באמת אשמח לשמוע למה כי אני עד היום לא מבין כלל למה צריך את החרא הזה.

נסה לכתוב מערכת הפעלה, או מערכת real-time, או כל דבר שצריך לתקשר עם חומרה.
נסה לכתוב self modifying code, או ווירוס טוב. נסה לעשות reverse engineering לתוכנה כלשהי. זה מספיק?

הוא נותן לך המון ידע על מה שקורה בקוד , הרבה פעמים אם יש דברים שאתה לא מבין
אתה יכול לעבור לאסמבלר ולראות מה קורה בצורה יותר טובה .

בכל מקרה כל מתכנת טוב צריך לדעת איך מחשב פועל .

מבחינת כל הדברים שאמרת עכשיו אלכס אין לי מושג ברובם, חוץ מתקשורת עם חומרה שזה מהחבר'ה שלומדים לידנו אלקטרוניקה הבנתי שהם מתכנתים את החומרה דווקא בC. (אז מה אם זה מבוסס אסמבלר חח)
גם מערכות הפעלה כיום אם אני לא טועה הפסיקו להשתמש באסמבלר.

בכל אופן אוקיי הבנתי את הרעיון חחחחח

מבחינת כל הדברים שאמרת עכשיו אלכס אין לי מושג ברובם, חוץ מתקשורת עם חומרה שזה מהחבר'ה שלומדים לידנו אלקטרוניקה הבנתי שהם מתכנתים את החומרה דווקא בC. (אז מה אם זה מבוסס אסמבלר חח)
גם מערכות הפעלה כיום אם אני לא טועה הפסיקו להשתמש באסמבלר.

בכל אופן אוקיי הבנתי את הרעיון חחחחח
לא נראה לי אתה מבין בכלל מה זה אמסבלר .
http://he.wikipedia.org/wiki/אסמבלר

אלכס, עד כמה שידוע לי לומדים בהתחלה על מכונת טיורינג,מבנה הCPU ואסמבלר, אחרי זה שפות פונקציונליות (בדרך כלל C) ואחרי זה מונחה עצמים (C# או Java), ככה שהמצב לא כ"כ גרוע.

אלכס, עד כמה שידוע לי לומדים בהתחלה על מכונת טיורינג,מבנה הCPU ואסמבלר, אחרי זה שפות פונקציונליות (בדרך כלל C) ואחרי זה מונחה עצמים (C# או Java), ככה שהמצב לא כ"כ גרוע.

יאפ, זה בדיוק סדר הלימוד.

צר לי Deus לא הבנתי מהתגובה שלי איפה נראה שאני לא יודע מה זה אסמבלר?

וDaniel2 זה תלוי בית ספר. תוכניות הלימודים עזבו את התכנות הפונקציונלי, הבגרויות עכשיו הן אך ורק מונחה עצמים. אסמבלר זה כבר תלוי בי"ס, יש בתי ספר שמעדיפים ללמד גרפים ואוטומטים. (יש בחירה)

צר לי Deus לא הבנתי מהתגובה שלי איפה נראה שאני לא יודע מה זה אסמבלר?

וDaniel2 זה תלוי בית ספר. תוכניות הלימודים עזבו את התכנות הפונקציונלי, הבגרויות עכשיו הן אך ורק מונחה עצמים. אסמבלר זה כבר תלוי בי"ס, יש בתי ספר שמעדיפים ללמד גרפים ואוטומטים. (יש בחירה)

שאתה חושב שאם (מה שלא נכון ) לא כותבים בה כמעט אז לא צריך לדעת אותה .

שאתה חושב שאם (מה שלא נכון ) לא כותבים בה כמעט אז לא צריך לדעת אותה .
כן, אני מודע לזה שהתגובה שלי הייתה נשמעת ככה מההתחלה, נוכחתי לטמטומי הרב, תצטרכו לסלוח למערכת החינוך, נקווה שהצבא יסדר אותי 🤡

ניסיתי לברוח לביולוגית אבל הכיתה הייתה מלאה :(
אז נדפקתי 3 שנים בכיתת פיזיקה - מחשבים....
ולמדתי בינארית כחלק מאסמבלר שהיה חלק מפרוייקט (היה צריך לרשום איזה קוד אנארף, בסוף המורה רשם במקום כולם והכין אותנו בעל פה על כל השאלות שהבוחנת יכולה לשאול, היה שכונה רצח)
😲:suicide:
אותנו הכריחו לתכנת פרויקט שלם
(רוב הכיתה עשתה משחקים, סנייק, chicken invader, אחד בשכבה עשה בכלל גרפיקה תלת מימד...) הלוואי עלינו לעשות קוד וזהו...

Tiny זה כנראה בחירה של כל מורה אם התלמידים שלו צריכים לכתוב פרויקט שלם או סתם קוד פשוט. בתיכון שלי היינו צריכים לכתוב פרויקטים באסמבלר, אבל הדרישות הרישמיות של משרד החינוך לפרויקט הרבה הרבה יותר קלות.
אם אני זוכר נכון, משהו כמו 2 פונקציות וסה"כ של 60-70 שורות קוד אולי.

😲:suicide:
אותנו הכריחו לתכנת פרויקט שלם
(רוב הכיתה עשתה משחקים, סנייק, chicken invader, אחד בשכבה עשה בכלל גרפיקה תלת מימד...) הלוואי עלינו לעשות קוד וזהו...

מה ההבדל בין פרוייקט לקוד ?
לכתוב משחקים כאלה לוקח 3 דקות .

לך, עכשיו. לילד בן 15-16 בלי ניסיון מעשי בתיכנות, שזה הרוב המכריע של תלמידים במגמות מחשבים, שרק התחיל ללמוד, ואסמבלי זאת השפת תיכנות הראשונה שהוא לומד, זה לא לוקח 3 דקות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית