הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה במחשבים(רמת תיכון+-)

לך, עכשיו. לילד בן 15-16 בלי ניסיון מעשי בתיכנות, שזה הרוב המכריע של תלמידים במגמות מחשבים, שרק התחיל ללמוד, ואסמבלי זאת השפת תיכנות הראשונה שהוא לומד, זה לא לוקח 3 דקות.

קודם כל זה מעולה שהוא לומד אסמלי כשפה ראשונה .
דבר שני התכנות של המשחקים הם עשו בשפה עילית שהרוב נעשה בשבילם , קשה לי להאמין שהם נכסנו באמת לעומק עם מולטיטרד וריצה בזמן אמת .

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בגלל זה אני אוהב את הפורום לא משנה מה המטרה של הנושא זה בסוף הופך לריב:)

לא אמרתי שום דבר על אם זה טוב או לא, אני בהחלט מודע ללמה אסמבלי היא שפה חשובה. ולא הבנתי, מי זה הם שעשו בשבילם את הרוב? בכיתה שלי כולם תיכנתו את הפרויקטים שלהם בי' באסמבלר ולמדו הכל תוך כדי עבודה. שהייתה למישהו שאלה למורה כמו "למה יש לי שגיאה פה?" התשובה היחידה שלו הייתה שכדאי שנריץ את זה בזמן אמת ונעבור משתנה משתנה עד שנמצא מה הבעיה.

נערך לאחרונה:
לא אמרתי שום דבר על אם זה טוב או לא, אני בהחלט מודע ללמה אסמבלי היא שפה חשובה. ולא הבנתי, מי זה הם שעשו בשבילם את הרוב? בכיתה שלי כולם תיכנתו את הפרויקטים שלהם בי' באסמבלר ולמדו הכל תוך כדי עבודה. שהייתה למישהו שאלה למורה כמו "למה יש לי שגיאה פה?" התשובה היחידה שלו הייתה שכדאי שנריץ את זה בזמן אמת ונעבור משתנה משתנה עד שנמצא מה הבעיה.

כי אני מעריך מה רמת הקושי בתיכון , ולכן אני יודע מה הם יכולים לעשות ומה ניתן להם כקופסא שחורה.
אני מאוד שמח שהמורה שלך הכריח אותך לדבג לבד , אבל זה עדיין לא אומר כלום .

אתה אומר שתצליח לתכנת פאקמן באסמבלר עם ניקוד, זמן, טבלת שיאים, והכל ב3 דקות?
אין קוד, לא קיים...

חחח , לקחת קשה את ה3 דקות .
בוא תסביר לי איפה אנחנו נתקלים בלוגיקה או סיבוכיות בפקמן ?

חחח , לקחת קשה את ה3 דקות .
בוא תסביר לי איפה אנחנו נתקלים בלוגיקה או סיבוכיות בפקמן ?
קודם כל זה פשוט מלא עבודה שחורה, שורות על גבי שורות...
וטעות הכי קטנה (יכולה להיות בבדיקה של סיבית מסויימת, או JUMP למקום לא נכון...) גוררת איתה מלא שגיאות, ועד שתעלה על אותה טעות, זה עוד מלא זמן.
ושנית דרך החשיבה שפת סף שונה בהרבה מדרך החשיבה בשפה עילית, פקודות הכי בסיסיות כמו IF או FOR הופכות להיות השוואות של אוגרים וסיביות... :S
כמו כן גם נורא מעצבן להשתמש בגרפיקה באסמבלר (דו מימד, תלת מימד).

קודם כל זה פשוט מלא עבודה שחורה, שורות על גבי שורות...
וטעות הכי קטנה (יכולה להיות בבדיקה של סיבית מסויימת, או JUMP למקום לא נכון...) גוררת איתה מלא שגיאות, ועד שתעלה על אותה טעות, זה עוד מלא זמן.
ושנית דרך החשיבה שפת סף שונה בהרבה מדרך החשיבה בשפה עילית, פקודות הכי בסיסיות כמו IF או FOR הופכות להיות השוואות של אוגרים וסיביות... :S
כמו כן גם נורא מעצבן להשתמש בגרפיקה באסמבלר (דו מימד, תלת מימד).

כן זה מעצבן , ואגב לא נראה לי שלאסמבלר יש API ליצירת GUI .

סלח לי על הבורות, אבל API זה לא תיעוד של מחלקות מוכנות?
ממתי יש כאלה באסמבלי?

יש כל מיני APIים באסמבלי, חפש קצת בגוגל, אני מניח שלא מכירים אותם בתיכון בגלל שהם לא חשובים להבנת העקרון.

בזמנו כשרצינו לכתוב דברים עם גרפיקה היינו משתמשים בפונקציות של int 10h, מממשים איזה putpixel ומשם בונים הלאה. היה די מעפן, למען האמת, אבל היה אפשר לעשות דברים יפים עם עבודה. אני זוכר שעשינו את זה בתקופת התיכון גם במעבדה של בית הספר, אבל לא זוכר אם זה היה חלק מהחומר לימודים.

גרפיקה+אסמבלי = Demo (לא משחק דמו). גם אמנות ויזואלית, גם אמנות תכנותית.
הDemo התחילו בתור סימן אישי במשחקים של קראקר שפרץ משחק,ועם הזמן זה התפתח לתחרות מי כותב דמון כמה שיותר חסכני וכמה שיותר מרהיב.אפשר להגיד שהם הבסיס לגריפקת המשחקים של ימנו.
http://en.wikipedia.org/wiki/Demoscene

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית