הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השלמת קלוריות בסוף שבוע

Ronvaisman

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
שאלה אליכם.

אם ביצעתי אירובי ואימוני כוח בתחילת השבוע, שרפתי קלוריות אך לא השלמתי את כולן בהתאם לכל יום שבו התאמנתי ושרפתי אותן.
האם אני יכול להשלים את הקלוריות בימים אחרים ? והאם יהיה לזה אותו אפקט ?
*אם אפשר גם לפרט על זה ולהסביר לעומק אני אשמח

שאלה נוספת :

אני מודע לכך שצ׳יט הינו מונח סובייקטיבי וכל אדם שדוגל להשתמש בו יגדיר אותו בהתאם למטרה שלו. אם אכלתי ארוחת צ׳יט (המבורגר וצ׳יפס + קינוח) ואני מדגיש, היא נכנסה לי בערכי המאקרוס. האם מותר לי לאכול ארוחת צ׳יט כלשהי פעם נוספת ? האם אינני מחויב להגדיר זאת כצ׳יט במידה ואני אוכל פעם נוספת בחוץ ?

*אם אפשר גם לפרט על זה ולהסביר לעומק אני אשמח.

@Daniel Barack @yogevnn @kotzer @hanan
@Mike

לא יכול להסביר לך על זה לעומק, ולא יודע אם יהיה לזה אותו אפקט, אבל בכל אופן אתה צריך להסתכל על הטווח הארוך ולא על אפקט קצר טווח של סטייה מקלוריות שמתרחשת ממש פעם ב'. לשאלתך אתה יכול להשלים את שר הקלוריות שלא השלמת ע"י פריסה שלהן על שאר הימים של השבוע, אם אני לא טועה.
אני מודע לכך שצ׳יט הינו מונח סובייקטיבי וכל אדם שדוגל להשתמש בו יגדיר אותו בהתאם למטרה שלו. אם אכלתי ארוחת צ׳יט (המבורגר וצ׳יפס + קינוח) ואני מדגיש, היא נכנסה לי בערכי המאקרוס. האם מותר לי לאכול ארוחת צ׳יט כלשהי פעם נוספת ? האם אינני מחויב להגדיר זאת כצ׳יט במידה ואני אוכל פעם נוספת בחוץ ?
זה תלוי כמה קלוריות אתה צריך להכניס ביום. אתה צריך גם להסתכל על המיקרונוטריינטים שאתה צריך להכניס ולא רק על המאקרוס, לדוגמא, אם אני צריך לאכול 2000 קל' - אני יכול בקלות להשלים אותן מהמבורגר וציפס ושניצל, אני אגיע לכמות החלבון\פחמימה\שומן נדרשת אם אשחק עם זה נכון, אבל מצד שני ב-2000 קל' של ג'אנק אין מספיק ויטמינים ככל הנראה כדי להגיע לדרישה של המיקרו. יש גם את העניין של השובע וכמות הסוכר שאני צריך להכניס - אני אכניס הרבה יותר סוכר בתור פחמימה ואשבע הרבה פחות לעתים [לא בהכרח שיש תלות בין השניים].

אם ביצעתי אירובי ואימוני כוח בתחילת השבוע, שרפתי קלוריות אך לא השלמתי את כולן בהתאם לכל יום שבו התאמנתי ושרפתי אותן.
האם אני יכול להשלים את הקלוריות בימים אחרים ? והאם יהיה לזה אותו אפקט ?
*אם אפשר גם לפרט על זה ולהסביר לעומק אני אשמח
אם מדובר על להשלים בטווח של בערך 24 שעות ולא כמות גדולה מדי אז אפשר לעשות את זה, ההבדל אם קיים יהיה זניח בגלל שהתהליכים המטבוליים אחרי האימון עדיין מתרחשים, אבל אם עבר כבר הרבה זמן אז אין לך למה להשלים, פשוט דלג ותמשיך הלאה ותדאג שיקרה כמה שפחות.

אם אכלת מה שאתה מגדיר צ'יט, אבל עדיין נשארת בתוך מסגרת המאקרו שלך, אז לא באמת אכלת צ'יט, אתה יכול לאכול פעם נוספת בחוץ אם תרצה, או שפשוט תאכל מה שהיית אוכל בדרך כלל בנוסף

• פותח/ת השרשור
אם מדובר על להשלים בטווח של בערך 24 שעות ולא כמות גדולה מדי אז אפשר לעשות את זה, ההבדל אם קיים יהיה זניח בגלל שהתהליכים המטבוליים אחרי האימון עדיין מתרחשים, אבל אם עבר כבר הרבה זמן אז אין לך למה להשלים, פשוט דלג ותמשיך הלאה ותדאג שיקרה כמה שפחות.

אם אכלת מה שאתה מגדיר צ'יט, אבל עדיין נשארת בתוך מסגרת המאקרו שלך, אז לא באמת אכלת צ'יט, אתה יכול לאכול פעם נוספת בחוץ אם תרצה, או שפשוט תאכל מה שהיית אוכל בדרך כלל בנוסף

לגבי נושא השלמת הקלוריות, האם הוא לא דומה לנושא ממוצע קלורי שבועי ? זאת אומרת שבמקום בכל יום להוסיף מעט קלוריות ששרפתי ולחלק אותן שווה בשווה במשך השבוע, האם לא יהיה אותו אפקט להוסיף ביום-יומיים את כל כמות הקלוריות ששרפתי עד אותה פעולה ?

לגבי נושא השלמת הקלוריות, האם הוא לא דומה לנושא ממוצע קלורי שבועי ? זאת אומרת שבמקום בכל יום להוסיף מעט קלוריות ששרפתי ולחלק אותן שווה בשווה במשך השבוע, האם לא יהיה אותו אפקט להוסיף ביום-יומיים את כל כמות הקלוריות ששרפתי עד אותה פעולה ?
אם זה יחסית בסמוך לפעולה אז אפשר, רחוק ממנה זה סתם מיותר

Back
למעלה תחתית