הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספרינטים ותאומים

שאני רציתי לשפר את הספרינט שלי התמקדתי ב3 דברים עיקריים:
1. לעשות ספרינטים(כן, ברצינות)
2. עבודה משלימה במכון כושר( בעיקר תרגילים שמערבים כוח מתפרץ, וסקוואטים)
3. להקפיד על התאוששות נכונה(שינה ותזונה) ועל מתיחות+ חימום נכון.

כחלק מעבודה לא ספציפית זה יכול לעזור כמו פיתוח מסה בכל חלק אחר של הרגל, זה נותן לך פוטנציאל גבוה יותר, אבל זו עבודה מכינה, ואז צריך ללמוד איך להשתמש בשריר החדש ע"י תרגול של ספרינטים

לפי מה שקראתי מקורות מדעיים בעיקר נוטים להסכים שאין השפעה של תאומים כמעט כלל (האחוז נמוך מידי) על דברים כמו ספרינטים וקפיצות, ואף מסה נוספת יכולה להפריע (למרות ששוב יכולה להיות די זניחה). לעומת זאת, מקורות "ניסיון" נוטים לספר על סיפורי הצלחה, המלצה שלי תנסה ותראה (שאקיל אוניל אמר שלעשות 1000 עליות תאומים שיפר לו בכמה אינצ'ים קפיצה לגובה - אבל נשמע לי מגוחך יחסית)
אני ניסתי ולא עבד לי ממש, לגבי ספרינטים כמו שנאמר למעלה
1. ספרינטים - משתי סיבות, הראשונה היא שיפור הטכניקה שלך, ויש הרבה מידע בנושא אם תגגל קצת והשני הוא התייעלות התנועה ושימוש עצבי יותר טוב בשרירים בתנועה (הניסוח יצא לי עקום קצת נראלי אבל נראלי מובן +-)
2. מכון - בעיקר כוח והתפרצות ולא לשכוח עבודה על כל רגל בנפרד, בעיקר בהסטרינגס גלוטס וקואדס (בסדר הזה), בטן (יש תרגילים ספציפיים לריצה, רק כדי לדאוג שאין בריחת אנרגיה), וכתפיים כי גם הידיין עובדות (האמת שלדעתי פחות הכוח אלה יותר גמישות של הלטס שלא יפריעו לתנועה, נוטה להיות די לא גמיש אצל מתאמנים)
וכמובן התאוששות כמו בכל דבר אחר בתחום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית