הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב פרונט סקווט בתוכנית WL

Daniel1

משתמש קבוע
1,390
903
נק' מוניטין:
2,143
1,390
903
היי,

אני מתאמן בהרמת משקולות ומסגרת התוכנית אני עושה סקווטים ב531.

רציתי לשאול את דעתכם לשילוב של פרונט סקווט בהמהלך השבוע.

אני חשבתי לעשות את הפרונט ביום נפרד מהסקווט הרגיל ולעשות אותו לנפח של 8-10 חזרות במקום הBBB בסקווט הרגיל.

חשוב לציין שפרונט חזק חשוב לקלינים וזה לא סתם תרגיל עזר.

אשמח לשמוע את דעתכם.

@Crossfiter @MikeRozner @TheTzadik @kotzer @MasterSplitter
*סליחה אם לא תייגתי מישהו רלוונטי.
*כמובן שאשמח לשמוע את דעתם גם של אלו שלא תייגתי

אני לא יודע אם זה רעיון כל כך טוב לבצע פרונט סקוואט לחזרות גבוהות, הכוונה מעל 5, ובמקרים מסויימים גם זה כבר too much.
בהתחשב בעובדה עוד שהעיסוק העיקרי שלך זה וויטליפטינג והפרונט סקוואט הוא הרמה הכרחית להתחזקות ברגליים. בלי קשר, פרונט לחזרות גבוהות יוצר התשה בשרירי הגב יותר מאשר הרגליים מכיוון שהמשקל מוחזק מקדימה ואתה צריך להילחם שהמרפקים לא יקרסו מטה. Just my two cents....

לוויטליפטר אם כבר הפרונט צריך להיות התרגיל הראשי והסקוואט בתור תרגיל עזר היות שבביצוע קלין אנד ג'רק אתה אמור לבצע פרונט סקוואט. אם כבר, תבצע את הפרונט במשקל גבוה ולחזרות נמוכות ואת הסקוואט במשקל נמוך יותר למספר רב יותר של חזרות

• פותח/ת השרשור
לוויטליפטר אם כבר הפרונט צריך להיות התרגיל הראשי והסקוואט בתור תרגיל עזר היות שבביצוע קלין אנד ג'רק אתה אמור לבצע פרונט סקוואט. אם כבר, תבצע את הפרונט במשקל גבוה ולחזרות נמוכות ואת הסקוואט במשקל נמוך יותר למספר רב יותר של חזרות

סקווט חזק משפיע בצורה כמעט ישירה על הפרונט והרבה יותר קל להתקדם בו.
חוץ מזה הבק סטווק חשוב לסנאצים (נכון שהמשקלים יחסית נמוכים יותר)

סקווט חזק משפיע בצורה כמעט ישירה על הפרונט והרבה יותר קל להתקדם בו.
חוץ מזה הבק סטווק חשוב לסנאצים (נכון שהמשקלים יחסית נמוכים יותר)

מרימי משקולות אמורים לשפר טכניקה ויעילות תנועה.. לאו דווקא רק כוח. זה לא פווארליפטינג.
כדי לשפר סנאץ', צריך לעשות הרבה סנאץ' וגם אובר-הד סקוואט (אבל בעיקר לתרגל סנאצ'ים).
יצא לי להתאמן במכון של נבחרת וואיטליפטרים והם ביצעו הרבה יותר קלין, קלין אנד ג'רק, עוד כל מיני תרגילים שקשורים לתנועה שלא זוכר איך קוראים להם, סנאצ'ים ופרונט סקוואטים. פה ושם היו סקוואטים.

אגב, אני מקווה שאתה עושה HB ולא LB שאתה עושה סקוואטים

• פותח/ת השרשור
מרימי משקולות אמורים לשפר טכניקה ויעילות תנועה.. לאו דווקא רק כוח. זה לא פווארליפטינג.
כדי לשפר סנאץ', צריך לעשות הרבה סנאץ' וגם אובר-הד סקוואט (אבל בעיקר לתרגל סנאצ'ים).
יצא לי להתאמן במכון של נבחרת וואיטליפטרים והם ביצעו הרבה יותר קלין, קלין אנד ג'רק, עוד כל מיני תרגילים שקשורים לתנועה שלא זוכר איך קוראים להם, סנאצ'ים ופרונט סקוואטים. פה ושם היו סקוואטים.

מה שאתה כותב נכון ואין ויכוח, רק חבל שזה לא קשור

‘אמורים׳ זה משהו מאוד אבסטרקטי.
למרימי משקולות יש תקופות של כוח תקופות של טכניקה ותקופות של סינגלים גבוהים.
יש גם מלא שיטות ומלא סוגי תוכניות ובנייה של טוטאל גבוה.

היי,

אני מתאמן בהרמת משקולות ומסגרת התוכנית אני עושה סקווטים ב531.

רציתי לשאול את דעתכם לשילוב של פרונט סקווט בהמהלך השבוע.

אני חשבתי לעשות את הפרונט ביום נפרד מהסקווט הרגיל ולעשות אותו לנפח של 8-10 חזרות במקום הBBB בסקווט הרגיל.

חשוב לציין שפרונט חזק חשוב לקלינים וזה לא סתם תרגיל עזר.

אשמח לשמוע את דעתכם.

@Crossfiter @MikeRozner @TheTzadik @kotzer @MasterSplitter
*סליחה אם לא תייגתי מישהו רלוונטי.
*כמובן שאשמח לשמוע את דעתם גם של אלו שלא תייגתי
אני בעיקר לא מבין משהו אחד - אתה מתאמן בתוכנית הרמת משקולות ומחלטר 531 במקביל? תסביר מה הולך שם, יהיה קל יותר לענות.

אני חושב שזה רעיון מצוין פרונט סקוואט ואתה יכול לעבוד יחסית עצים 3 כפול 3 ו5 שלשות וכו
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני בעיקר לא מבין משהו אחד - אתה מתאמן בתוכנית הרמת משקולות ומחלטר 531 במקביל? תסביר מה הולך שם, יהיה קל יותר לענות.
אני לא מחלטר, אני עושה את זה כתרגילי כח בנוסף לכל השאר

מסכים לחלוטין עם מייק. שמתאמנים הרמת משקולות צריך להתאים תוכנית להרמת משקולות. אלא אם המטרה היא יותר כללית (קרוספיט לדוגמא).

531 תכנית טובה אבל היא לא תכנית להרמת משקולות איך שלא תהפוך את זה.

בק סקוואט חזק לא תמיד יתורגם לפרונט חזק, במיוחד שזה LB שנשען יותר על שרשרת אחורית.

כמו שאמרו, בהרמת משקולות בק סקוואט הוא תרגיל עזר, פרונט הוא תרגיל הרבה יותר מרכזי.

מסכים לחלוטין עם מייק. שמתאמנים הרמת משקולות צריך להתאים תוכנית להרמת משקולות. אלא אם המטרה היא יותר כללית (קרוספיט לדוגמא).

531 תכנית טובה אבל היא לא תכנית להרמת משקולות איך שלא תהפוך את זה.

בק סקוואט חזק לא תמיד יתורגם לפרונט חזק, במיוחד שזה LB שנשען יותר על שרשרת אחורית.

כמו שאמרו, בהרמת משקולות בק סקוואט הוא תרגיל עזר, פרונט הוא תרגיל הרבה יותר מרכזי.
כדי להסכים איתי אתה צריך להצהיר גם שאתה לא אוהב 531 לכל מי שהוא לא מתחיל 😃

עשיתי 5-3-1 כמה פעמים שלא הייתי מתחיל והיא מצויינת, ואפשר לשלב איתה את ההרמות ואפילו תוכנית וויטליפטינג.
הכל תלוי באם אתה מצליח להתקדם ולא להפצע, דניאל בחור חזק המלצתי לו להוסיף 3*3 פרונטים (בפרמידה) (ביום של לחיצה) ולנסות לעלות 2.5 שבועית ולעשות דילואד גם עם ההתאוששות.
מה שאתם אומרים פה הוא לא נכון לקבוע לגביי איך בק סקוואט ישפיע על הפרונט או על ההרמות, ראיתי מספיק מתאמני משקולות בחיי , חלקם הסקוואט השפיע ככה וחלקם ככה, אני מכיר את דניאל כמתאמן התוכנית שלו בסדר גמור בשבילו כרגע לדעתי.

כדי להסכים איתי אתה צריך להצהיר גם שאתה לא אוהב 531 לכל מי שהוא לא מתחיל 😃

531 מלאה באפשרויות ומאוד גמישה שזה גם לדעתי החסרון שלה. כל אחד עם חודשיים נסיון עם ליפטינג חושב שהוא יודע איך לשנות תכנית ומסיק מסקנות שגויות על עצמו כי נוח לו להתאים את האופציה שהוא אוהב לפי הספר. ככה בדיוק אני שגיתי איתה.

דווקא לדעתי היא ממש לא מתאימה למתחילים, צריך לצבור הרבה נסיון והתקדמות בכוח כדי להגיע למצב שכל שבוע רביעי זה דילואד וזו האופציה האידיאלית.

• פותח/ת השרשור
531 מלאה באפשרויות ומאוד גמישה שזה גם לדעתי החסרון שלה. כל אחד עם חודשיים נסיון עם ליפטינג חושב שהוא יודע איך לשנות תכנית ומסיק מסקנות שגויות על עצמו כי נוח לו להתאים את האופציה שהוא אוהב לפי הספר. ככה בדיוק אני שגיתי איתה.

דווקא לדעתי היא ממש לא מתאימה למתחילים, צריך לצבור הרבה נסיון והתקדמות בכוח כדי להגיע למצב שכל שבוע רביעי זה דילואד וזו האופציה האידיאלית.
אני לא יודע אם התכוונת אלי או לא אבל אני לא מתחיל ויש לי נסיון עם התוכנית. התוכנית היא יחסית מתונה ואני כבר דיי מכיר את הגוף שלי כדי להרגיש מתי העומס נהיה גדול. אם עוד כמה חודשים אראה שאני לא מתקדם בה, אעבור למשהו אחר.

בגלל המבנה שלה עד שאתה מגלה אם היא קידמה אותך או לא כבר עוברים כמה חודשים טובים.

• פותח/ת השרשור
בגלל המבנה שלה עד שאתה מגלה אם היא קידמה אותך או לא כבר עוברים כמה חודשים טובים.
בסוף כל תוכנית היא יחס של עומס מול הזמן שבו אתה מחלק אותו. ככל שהיחס יגדל הסיכוי להיפצע ו/או להתקע יגדל, ואם הוא יקטן יקח לך יותר זמן להתקדם (ואולי לגלות שלא התקדמת)..

בסוף כל תוכנית היא יחס של עומס מול הזמן שבו אתה מחלק אותו. ככל שהיחס יגדל הסיכוי להיפצע ו/או להתקע יגדל, ואם הוא יקטן יקח לך יותר זמן להתקדם (ואולי לגלות שלא התקדמת)..
בכל תוכנית נורמלית (ויש לי איזה דקה וחצי ניסיון עם זה) אתה יודע פחות או יותר איפה אתה עומד מבחינת הכוח, לא כמו 531 שאתה עלול אחרי 3 חודשים לגלות שלא רק שלא התקדמת אלא נסוגת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית