הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתי שאלות בנוגע לתזונה אחרי אימון.

-Alpha-

משתמש מתחיל
51
0
נק' מוניטין:
-2
51
0
בוקר אור 😃

לאחר קריאת מספר מדריכים באינטרנט הבנתי שלאחר אימון מוטב לאכול את מנת החלבון אבל מומלץ גם ספציפית אחרי אימון לצרוך פחמימות פשוטות למען מילוי מאגרי הגליקוגן שהתרוקנו.

עד היום אכלתי בדרך-כלל אחרי אימון: מנת שיבולת שועל או מנת קטניות אורגנית וכמה שעות לאחר מכן עוד מנת חלבון כלשהי.

כעת אני מעוניין לשנות את הארוחה לצורה הבאה: 20 שקדים/15 אגוז מלך + שתי כפיות צ'יה + פחמימה פשוטה.

הבעיה שבמצב כזה אני מתפשר על כמות החלבון.

1) אין מצב למצוא פחמימה פשוטה שהיא גם מכילה מנה הגונה של חלבון, נכון?

2) מה ניתן לעשות במצב כזה על מנת למלא את מאגרי הגליקוגן ויחד עם זאת לשמור על צריכת חלבות נורמלית אחרי אימון?
(אני מעוניין הרי להוריד את הקטניות המהוות פחמימות מורכבות ולהחליף אותן בפחמימות פשוטות אבל יחד עם זאת לאבד כמה שפחות מהחלבון ממנו אני נהנה בעת אכילת קטניות).

3) חשבתי על טחינה אורגנית מלאה לאחר האימון כ-"פיצוי" למנת החלבונים שאבדה, אבל במדריכים רשום ששעה לפני האימון מוטב להימנע מצריכת שומן (וכידועה בטחינה יש הרבה) כיוון שזה מדכא את שריפת השומן ומייצר עוד איזה אפקט כלשהו שלא טוב למתאמנים, האם זה נכון גם מיידית לאחר האימון?

* הערה חשובה - אני לא צורך ביצים, מוצרי חלב, בשר ומוצרים מהחי כל זמן שאני הוא זה שמכין את האוכל, מעדיף לצרוך מכל זה כמה שפחות משיקולי בריאות ואני מניח שגם רגישות ברמה מסוימת של הגוף שלי (למעט כשאני סועד במסעדה או במאורעות חברתיים וכדומה).

כל עזרה תתקבל בברכה!

נערך לאחרונה:
כל השיקולים שלך פה לא הגיוניים יותר מדי
למה להימנע ממוצרים מן החי מסיבה בריאותית? אם יש לך רגישות לחלב ומוצריו אני יכול להבין את המניעה, אבל בשר וביצים הם בריאים מאוד
למה אתה מנסה להחליף את הפחמימות המורכבות בפשוטות? ההיגיון אומר הפוך
אלא אם אתה עובד בעבודה פיזית או מתאמן יותר מפעם ביום אין דחיפות בלמלא מאגרי גליקוגן
לגבי פיזור החלבון גם, עדיף לך לפזר פשוט את החלבונים לאורך היום, עם עדיפות קלה לאכול יותר מסביב לאימון, אבל זה לא קריטי במיוחד, רק לא לבוא לאימון רעב
כעת אני מעוניין לשנות את הארוחה לצורה הבאה: 20 שקדים/15 אגוז מלך + שתי כפיות צ'יה + פחמימה פשוטה.
מה זאת הארוחה הזאת? זה נשמע כמו מקסימום חטיף

• פותח/ת השרשור
למה להימנע ממוצרים מן החי מסיבה בריאותית? אם יש לך רגישות לחלב ומוצריו אני יכול להבין את המניעה, אבל בשר וביצים הם בריאים מאוד

חבר בבקשה תיצמד לשאלות ששאלתי. בריא אתה אומר.. תלוי את מי שואלים.

למה אתה מנסה להחליף את הפחמימות המורכבות בפשוטות? ההיגיון אומר הפוך
מה לא היה כלכך מובן בהודעה שלי? ספציפית אחרי אימון אני מעוניין לצרוך פחמימות פשוטות למען מילוי מאגרי הגליקוגן.

אלא אם אתה עובד בעבודה פיזית או מתאמן יותר מפעם ביום אין דחיפות בלמלא מאגרי גליקוגן

אז אם הבנתי אותך נכון, בחור בן 18, ששוקל נניח 58, מבצע אימון משקולות של שעה, שלוש פעמים בשבוע, ומעלה משקלים ככל שעובר הזמן לא מרוקן את מאגרי הגליקוגן שלו? נשמע לא הגיוני, זה אולי נכון לחלק מהאנשים.

לגבי פיזור החלבון גם, עדיף לך לפזר פשוט את החלבונים לאורך היום, עם עדיפות קלה לאכול יותר מסביב לאימון, אבל זה לא קריטי במיוחד, רק לא לבוא לאימון רעב
תודה, את זה אני עושה כבר חודשים.

מה זאת הארוחה הזאת? זה נשמע כמו מקסימום חטיף

נכון, אבל רק עד שאתה תמצא עבורי פחמימה פשוטה שמלאה בחלבונים ואז החטיף הזה יהפך לארוחה נהדרת ;)

תודה רבה על ההתייחסות והזמן שהקדשת!

נערך לאחרונה:
בריא אתה אומר.. תלוי את מי שואלים.
אם תשאל מומחים לתזונה ורופאים
הסיכונים במוצרי בשר הוא עודף קלוריות מהשומן, שהיא דאגה של אישה סדנטרית בגיל העמידה, לא גבר צעיר שמתאמן
רוב הסיכונים נובעים מחומרי השימור של נקניקים והשומן, שגם זה מוטל בספק מאוד

אז אם הבנתי אותך נכון, בחור בן 18, ששוקל נניח 58, מבצע אימון משקולות של שעה ומעלה משקלים ככל שעובר הזמן לא מרוקן את מאגרי הגליקוגן שלו? נשמע לא הגיוני, זה אולי נכון לחלק מהאנשים.
אז רוקנת את מאגרי הגליקוגן באימון, אז מה? איפה הדחיפות למלא אותם? איזה תוצאות זה ייתן לך?
פחמימה פשוטה מיד אחרי האימון ביחד עם חלבון זה אחלה, כי זה מקפיץ את האינסולין ומאפשר ספיגה טובה יותר בשריר של החלבון, אבל חוץ מזה אין סיבה מיוחדת לפחמימה פשוטה

נכון, אבל רק עד שאתה תמצא עבורי פחמימה פשוטה שמלאה בחלבונים ואז החטיף הזה יהפך לארוחה נהדרת ;)
לא קיים כזה דבר למיטב ידיעתי, לפחות לא משהו טבעי
מלאכותי יש לך אבקות למיניהן אם זה מה שאתה מחפש

ויש דרך לדבר לבן אדם שמנסה לעזור לך, אף אחד לא חייב לך כלום בסופו של דבר, יעזור לך בחיים לזכור את זה

• פותח/ת השרשור
@kotzer אני מאמין שהייתי מאוד מכבד וענייני בהתכתבות ביננו עד כה.

האם עוד מישהו יכול לחלוק איתי את נסיונו והידע שלו בנוגע לשלושת השאלות מעלה?
חשוב לי מאוד להמשיך לראות התקדמות שנעצרה מעט, ככל הנראה בגלל התזונה.

שבוע מעולה לכולנו 😃

@kotzer אני מאמין שהייתי מאוד מכבד וענייני בהתכתבות ביננו עד כה.
"חבר בבקשה תיצמד לשאלות ששאלתי"
"מה לא היה כלכך מובן בהודעה שלי?"

אני מניח שלזה הוא התכוון, וגם לי זה צרם בעין.
בהחלט יש דרכים יותר יפות להתדיין מול מישהו שמנסה לעזור לך, גם אם אתה לא מסכים עם דעותיו.

1) אין מצב למצוא פחמימה פשוטה שהיא גם מכילה מנה הגונה של חלבון, נכון?
גיינר.
או שייק חלבון + סוכר ענבים

3) חשבתי על טחינה אורגנית מלאה לאחר האימון כ-"פיצוי" למנת החלבונים שאבדה
טחינה הוא מקור טוב לשומן, לא לחלבון.

חבר בבקשה תיצמד לשאלות ששאלתי. בריא אתה אומר.. תלוי את מי שואלים.

זה באמת תלוי את מי שואלים. אנשים שיודעים לקרוא ולעבד נתונים, או אנשי כת. בהצלחה עם החלבון הנחות שלך.

אתה נותן יותר מדי חשיבות לברו סיינס וכל מיני חרא כמו "אורגני" ו"מלא".
תגיע לערכים סופיים מספקים וזהו. iifym.

Back
למעלה תחתית