הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חיטוב

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
אני נמצא בתהליך של חיטוב/ ירידה במשקל כ10 חודשים.
התחלתי במשקל 130 ק''ג בגובה 1.83 מ'. כרגע אני שוקל 98.
התחלתי לשלב אימוני כוח כ4 חודשים אחרי תחילת התהליך.
נעזרתי במאמר בקילוגרם כדי לבנות את התפריט שעל פיו אני צריך לצרוך כ 2100 קלוריות.
במקום אחר שקראתי בו הומלץ להשתמש באתר שמחשב tdee כדי לבנות את התפריט (כמו זה לדוגמה:TDEE Calculator: Learn Your Total Daily Energy Expenditure), שעל פיו אני צריך לצרוך כ 2600 קלוריות בהתאם לרמת הפעילות שלי.
השאלה שלי איזה מבין שניהם נשמע יותר הגיוני?
חשוב לי לציין, שאני רואה ירידה במשקל כרגע וגם התחזקות באימונים, אני לא חושב שאני מאבד מסת שריר אבל בעקבות הנתונים החדשים שנחשפתי אליהם אני מפחד שהגירעון שלי גדול מידי ושאני עלול לאבד מסת שריר. חשוב לי גם לציין שאני צורך מספיק חלבון ( בין 170 ל200 גרם ביום).

תודה מראש לכל עונה.
הקפצה
הקפצה

בסופו של דבר אף אחד מהמחשבונים האלו לא מדויק ב100%, אתה יכול לחשב בכמה ולהשוות אבל מה שחשוב זה שתהיה בבקרה על המאזן הקלורי שלך ועל המשקל שלך, ובהתאם לשינויים במשקל תשנה את התזונה.
לפי החישובים שאני עושה שם עם הנתונים שלך ולפי מה שאתה ציינת פה הייתי נשאר על הכנסה של 2100 קלוריות כל עוד יש ירידה במשקל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אבל איך אני אדע אם הגרעון הקלורי שלי לא גדול מידי ברמה שעלולה להביא לאיבוד מסת שריר? אני מדבר בכללי...
שאלה נוספת, האם לרדת מהר מידי במשקל יכול להזיק? נאמר יותר מקילו בשבוע.

אוקיי, אבל איך אני אדע אם הגרעון הקלורי שלי לא גדול מידי ברמה שעלולה להביא לאיבוד מסת שריר? אני מדבר בכללי...
שאלה נוספת, האם לרדת מהר מידי במשקל יכול להזיק? נאמר יותר מקילו בשבוע.
1) תקפיד על כמות החלבון ועל אימוני כוח
2) במצבך כנראה שלא יהיה שום נזק, בדרך כלל הבעיה היא שירידה מהירה תוביל לתקיעה, אבל המאזן הקלורי שלך הגיוני לפי מה שאתה מתאר וככל הנראה הירידה היחסית מהירה נובעת מעודף המשקל הקיים.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה רבה.

Back
למעלה תחתית