הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החלטתי גם לעשות לוג SS

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
בגלל המשקלים הנמוכים שלי, החלטתי להתחיל SS. אני עושה SS כבר שבוע+, לפי שני המהדורות של הספרים של SS (המהדורה הישנה יותר למעשה הסבירה יותר במפורט איך לבנות את התוכנית לפי הרמה, בזמן שהספר השני יותר התמקד בתרגילים)
ראיתי גם את ה DVD, מה שלגמרי עזר לי בפרס ודדליפט, שאיתם אין לי שום ניסיון בכלל.
אני לא בדיוק מתאמן מתחיל, עוסק בחדר כושר כבר שנתיים...אבל חבל, לא בדיוק ידעתי מה אני עושה.
נתונים:
בן 17
גובה 1.67
שוקל 63
אחוז שומן 14-15

התוכנית:

A:
Squat 3X5 (0) 1.4kg*
Bench Press 3X5 (10) 1.4kg
Deadlift 5X1 (0) 5kg*

B:
Squat 3X5 (0) 1.4kg*
Press (0) 2.5kg*
מתח מקסימום3X

כמה הערות:
-המשקלים הם לפי צד אחד של המוט, מכיוון שאני לא יודע כמה שוקל המוט אולימפי, ויותר קל לי לעקוב כמה העלתי בכל צד כל פעם
-את הסקוואט אני הייתי חייב להתחיל מ 0, בגלל פציעה יחסית קשה שעברתי בברך (קרע במיניסקוס), והברך עדיין מאוד חלשה.
-את הדדליפט והפרס אני לא הכרתי בכלל, לכן גם איתן התחלתי עם משקל אפסי לשם תרגול הטכניקה, אולם איתם אני אעלה כל אימן משקל גבוהה יותר.
-אין לי תפריט מסודר, אני אוכל כל מה שבא ליד (ומודע לכמות החלבון \ שומן שאני צריך לאכול כמובן, יש לי מאכלים בסיסיים שאני צורך קבוע כל יום כמו ביצים, טונה, חזה, לחם,כוס, קוטג ירקות וכול)
-אם למשהו יש הערות לגבי התרגילים \ התוכנית אני אשמח, סה"כ אני חדש לגביה, ולמרות שקראתי את הספר, אני עדיין חדש אליה..

אני אתחיל כבר מהאימון ה5, כי ה4 הראשונים היו די בדיחה מבחינת המשקלים:

16.2.10 - A

סקוואט 3.25קילו כל צד - 5-5-5 ממש קל, טכניקה טובה, מצליח לשבור מקביל למרות שאין לי טווח תנועה מלא.
בנץ פרס 12.5קילו כל צד - 5-5-5 הרגיש יותר כבד ממשקל של 10 בכל צד, להפתעתי, אבל היה מאוד קל.
דדליפט 5קילו ,חזרות 5, מאוד קל, עדיין עובד על טכניקה (באימונים הראשונים עוד העלתי 1.4קילו בשביל להבין את הטכניקה, האימון הזה קפצתי ישר ל 5 KG, אימון הבא יהיה 10 קילו כל צד)

בעיקרון עד עכשיו עדיין קל לי, ולמרות שאני מאוד רוצה להעלות את המשקלים בהרבה, אני מתעזר בסבלנות בעיקר בשביל הברך, וגם אני לא רוצה להתקע מוקדם מדי (עם קפיצות גדולות מדי במשקלים), הרי אני לא ממש מצליח להרים כבד...

הערות בשמחה, היום יש לי אימון B, אפרסם מאוחר יותר

3.25 קילו בכל צד של הסקוואט זה לא רציני. זה כמעט כמו מוט ריק. אני חושב שכדאי לשים קצת יותר, ולו כדי להתרגל לתנועה.
אתה יכול גם להעלות סרטונים כדי שיוכלו לעזור לך לשפר את הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
3.25 קילו בכל צד של הסקוואט זה לא רציני. זה כמעט כמו מוט ריק. אני חושב שכדאי לשים קצת יותר, ולו כדי להתרגל לתנועה.
אתה יכול גם להעלות סרטונים כדי שיוכלו לעזור לך לשפר את הטכניקה.
מודע לכך, והייתי עולה יותר, אולם עברתי פציעה די קשה בברך (עברתי ניתוח, מעצב ברך, הייתי על קביים כמה חודשים, פספסתי בית ספר כחודש 😛, והמון פזיותרפיה, שאגב הפציעה הייתה לפני חצי שנה) הברך לא כמו שהייתה פעם, וצריך לעבוד עלייה, ואני בטוח ב 100% שהרגל שלי יכולה להרים הרבה יותר מזה, אבל הברך עדיין צריכה להתרגל לעומס של 3 פעמים בשבוע סקוואט

3 פעמים סקוואט אחרי כמה שבועות אני אגיע למשקל סביר, לא?

תקפיד להעלות משקל כמו שצריך ויהיה בסדר, לפחות 5 קילו כל אימון בסקוואט ובמצב הנוכחי אפשר גם יותר אבל אם אתה מפחד על הברך תמשיך ככה ובהצלחה, מוט אולימפי אמור לשקול 20 אם זה מה שיש לך,הרבה יותר מובן משקל בסה"כ לחברה פה.

שיהיה לך בהצלחה, תקפיד לאכול הרבה ולישון טוב בלילה לפני אימון. זה חשוב מאוד וזה חלק בלתי נפרד מהתוכנית.

• פותח/ת השרשור
שיהיה לך בהצלחה, תקפיד לאכול הרבה ולישון טוב בלילה לפני אימון. זה חשוב מאוד וזה חלק בלתי נפרד מהתוכנית.
אוכל הרבה, חלק מהאנרגיה שאני מוציא זה לריב עם אמא על האוכל :(

18.2.10 - B
סקוואט 30קילו 5-5-5, היה יחסית סביר, לא הרגשתי חולשה, רק עייפות, אולם כאבה לי קצת הברך(קצת התבאסתי), למרות שאני מת לעלות בה...הברך פשוט רוצה לעשות את זה לאט (בצער רב)
פרס 25 קילו, 5-5-5, קצת היה לי קשה להשיג טכניקה טובה (לפעמים מאבד שיווי משקל כשהידיים למעלה) אבל בגדול לא היה לי קושי
מתח ללא משקל - 9-5-4, ברגע שאני אגיע ל 15 כל סט אני אתחיל לשים משקל ולעבור ל 5 חזרות (מה שיקח קצת זמן)
בגדול רק עייפות, מחר אין בית ספר אז לישון לישון והולך לאכול מנת חומוס ענקית כמו כל שישי עם אח שלי 😃

16.2.10 - A

סקוואט 3.25קילו כל צד - 5-5-5 ממש קל, טכניקה טובה, מצליח לשבור מקביל למרות שאין לי טווח תנועה מלא.
בנץ פרס 12.5 קילו כל צד - 5-5-5 הרגיש יותר כבד ממשקל של 10 בכל צד, להפתעתי, אבל היה מאוד קל.
דדליפט 5קילו ,חזרות 5, מאוד קל, עדיין עובד על טכניקה (באימונים הראשונים עוד העלתי 1.4קילו בשביל להבין את הטכניקה, האימון הזה קפצתי ישר ל 5 KG, אימון הבא יהיה 10 קילו כל צד)

הערות בשמחה, היום יש לי אימון B, אפרסם מאוחר יותר

הרגת אותי : ))

בהצלחה עם התוכנית

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לתת דגש על ההמסטרינג מכיוון שיש פער די גדול בין הימנית לשמאלית..בגלל הפציעה...יש לכם הצעות לתרגיל שאני יכול להוסיף לתוכנית?

• פותח/ת השרשור
21.2.10 - A

סקוואט 32.5 קילו 5-5-5, קל מאוד, בקושי הרגשתי. אולם הייתי עייף אח"כ
בנץ פרס - 48.5 קילו - קל מאוד, לא הרגשתי את החזה עובד בכלל, אפילו לא עייפות ולא הייתי צריך ספוטר
דדליפט 40 קילו 5-5-5 - יחסית סביר, לא היה לי קשה, אבל אני עדיין מתרגל לתנועה
הוספתי 3X8 גודמורנינג לירך אחורית כי יש לי שם פער ענק בין הרגליים.

סה"כ אימון טוב, לא עייף מדי, הגב תחתון קצת כואב כי לא התכופפתי טוב כשהזזתי את המשקולות לחימום של הדדליפט ><

חושב לעלות בבנץ פרס 2.5 קילו כל צד במקום 1.4...אני פשוט לא רוצה להתקע מהר מדי, ולרוב הייתי דוחק ~45 קילו והיה לי קשה, והיום לא הרגשתי את החזה עובד בכלל

נערך לאחרונה:
אתה יודע שבהתחלה לפחות אתה יכול לעשות קפיצות של 5 קילו בסקוואט נכון?

אוקיי. הסיבה היחידה שאמרתי את זה היא שכתבת את זה: "קל מאוד, בקושי הרגשתי.". אם קל לך מאוד עם עלייה של 2.5 קילו אז כנראה שאתה לא מגובל כמו שאתה חושב.

• פותח/ת השרשור
אוקיי. הסיבה היחידה שאמרתי את זה היא שכתבת את זה: "קל מאוד, בקושי הרגשתי.". אם קל לך מאוד עם עלייה של 2.5 קילו אז כנראה שאתה לא מגובל כמו שאתה חושב.
נכון, צודק, הרגל יכולה להרים הרבה, הבעיה מתחילה כאשר זה מגיע למשקלים גבוההים יותר, הברך מתחילה לזלזל ולהכאיב, וזאת הבעיה העיקרית שלי...באמת שאני רוצה לעלות עוד משקלים אבל באותו זמן חייב להקשיב לברך

• פותח/ת השרשור
23.2.10 - B
סקוואט 35 קילו 5-5-5, הסט הראשון היה מוזר, לא הצלחתי לשבור מקביל כל כך, ולא הרגשתי ממש את הרגל, בסט השני התעוררתי והבנתי שאני מסתכל למעלה, מיד הורדתי את הראש והצלחתי לשבור מקביל בלי בעיה
פרס 27.5 קילו 5-5-5 היה קל, הרגשתי טוב עם זה כי חשבתי שיהיה לי קשה
בנט אובר 40 קילו 5-5-5 - קל מאוד (לא בדיוק ידעתי את המשקל שלי)..לא עשיתי מתח כי כשבאתי לעשות, חתפתי כאב חריף בכתף הימנית מהקפיצה, וממש עד עכשיו כואב לי...מקווה שזה יעבור עד שבוע הבא (לא נראה ככה) למישהו קרה כזה כאב?

סה"כ אימון מאוד לא מרוכז

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
25.2.10 - A
סקוואט 37.5 קילו, 5-5-5 היה סביר, לא נתקעתי, לא הרגשתי שאני מתמותת או משהו אבל גם לא היה קל.. הברך כאבה קצת בכמה מהסטים כשממש שברתי מקביל, באזור של הפציעה
בנץ 50 קילו 5-5-5 היהקליל, הצלחתי את כל הסטים ללא עזרה אולם היה יחסית קשה( החזרה האחרונה של הסט האחרון כמעט והמאמן עזר לי)
דדליפט 50 קילו, 5, היה מאוד קל אבל מאודדד מעייף*

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ד"א...משהו כאן עושה חימום לדדליפט? זה סיוט להתחיל לשים משקלים כל פעם...

עם דדליפט 50 קילו החימום קצר
מוט ריק
30-40 קילו ל3 אולי
ולעבודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית