הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך אני משפר את הכושר הכללי שלי?

• פותח/ת השרשור Topper
  • פורסם בתאריך

Topper

משתמש פעיל
540
6
נק' מוניטין:
1,056
540
6
K gym אשדוד
בכללי אני מדבר על מצב..שאני יוכל לשחק כדורסל....שכולל ריצה, זריקה, והרבה תנועות ידיים ורגליים. כשהריצה והקפיצות הם כמובן בעצימות גבוהה.
איך אני משפר את הדברים האלה?

(זה שאלה של חבר, נא לא להתייחס לזה כאילו שזה מהמשתמש שלי, אני כבר הרבה זמן לא משחק כדורסל, ובעיקר בגלל השטויות שכתובות פה..אתם רשאים לכתוב מה שבאלכם עליו...לי זה לא מזיז, אני שקוע בתוכנית שלי בחדר כושר..שבקרוב, אחרי ניתוח מסויים שאני עובר, תהפוך לSS, אני המלצתי לו, להפסיק עם הכדורסל...כי זה מעפן כבר, וממילא אין סיכוי להיות שחקנים מי יודע מה טובים..אז לפחות שידאג לעתיד הגופני שלו, והשאלות שלו..זה בעיקר אימונים ביתיים, ומשקולות של 2 עד 10 קילו)

• פותח/ת השרשור

זה לא עצים מידי? יש לו 3 אימונים בשבוע של הכדורסל עצמו..שהוא דופק פעם אחת בשבוע ריצה ארוכה, ובכללי האימונים עצימים.
הוא מפחד שזה יעייף אותו יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
למה שמישהו שרוצה כושר ספציפי יעשה קרוספיט? מה יהיה עם הפורום הזה?

מה אתה ממליץ?
CROSSFIT, נשמעת תוכנית עצימה מידי..במיוחד לבנאדם שנמצא במשך 3-4 ימים בשבוע באימונים שמתישים וגם גורמים להתפסות שרירים. 6 אימונים כבדים בשבוע? נראה לי כמו מתכון בטוח לפציעה.
הבנאדם מחפש לתת תוספת קטנה מהצד שתשפר אותו.

שיקרא על אימוני כדורסל
שיבין מה הוא צריך לשפר וישפר
אם זה כוח, זיריזות... וכו'

2 אימוני כוח (סקווט,בנצ'/פרס,דדליפט/PC)
ועוד אימון או 2 על נק' חלשות (למשל הקלאס של השלד) - תלוי מה הוא צריך לשפר, אבל כוח זה הבסיס

אין סיבה טובה באמת לעשות ריצות מאוד ארוכות בתור שחקן כדורסל. הספורט הוא לא ריצה אחת ארוכה, יש המון ספרינטים בכדורסל.
אינטרוולים לדעתי יעזרו לו להיות בכושר משחק טוב יותר.

כי מישהו שרוצה כושר ספציפי לא אמור לרשום כושר כללי בכותרת?
ומי שרוצה כושר כללי לא אמור לומר שהוא רוצה לשפר את הריצה, הקפיצה והזריקה, נשמע לי די ספציפי, לכן הכותרת מטעה. אני מאמין שלכדורסלן הספר של קלי באגט the vertical jump bible הוא מאוד שימושי, הוא עוסק בשיפור הקפיצה והכוח המתפרץ עד כמה שזכור לי, לא יצא לי לקרוא עדיין.

אני די התלהבתי מ ראנרס וורלד
http://www.runnersworld.com/article/0,7120,s6-238-261--9397-2-1X5-3,00.html

נראה שזה יעזור יש גם את האימון עם הקפיצות לא זוכר את השם

אני לקראת סוף התוכנית ריצה הזאת, היא טובה מאוד. אבל הייתי מצפה ממישהו שמשחק קבוע בכדורסל שיהיה בכושר מספיק טוב לרוץ 30 דק' רצוף לכן התוכנית לא ממש מיועדת לו.
אלא אם כן הוא מבצע אותה אבל על מהירויות גבוהות,כלומר ישפר את הספרינטים שלו, לדוגמא אימון ראשון 2+1X10
2דקות ריצה על 15 דקה ריצה על 10. וכו' על פי התוכנית. (יהיה צורך בשינויים כי התוכנית מיועדת להגיע ל30 דק' ריצה ולא לשיפור מהירות אבל זה יכול לעבוד גם כן]

סקוואט עם קפיצה זה תרגיל שהרבה כדורסלנים עושים ואמור לעזור המון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית