הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר בין תוכניות אימון

elad1940

משתמש מתחיל
95
14
נק' מוניטין:
17
95
14
היי, אני מעוניין לעבור ללינארית של קנדיטו, אתן קצת רקע כללי על עצמי לפני השאלה שלי,
עד כה עבדתי בתוכנית בשם Fierce 5 שאני מניח שחלק מכירים ואולי חלק לא, בכל מקרה משקלי העבודה הנוכחיים שלי הם :
סקוואט 135 (3×6)
דדליפט רומני 142.5 (3×9) (לא עשיתי קלאסי בתוכנית, אבל בתוכנית של קנדיטו אעבור לקלאסי כמובן)
פרונט סקוואט 107.5 (3×6)
בנץ פרס 90 (6x3)
פרס 60 (6x3)

בן 23
משקל : 85
גובה : 177

מקווה שלא החסרתי כלום,
לשאלתי, אני לא כל כך סגור על איך לעבור בין תוכניות מבחינת משקלי עבודה, האם להשאר על המשקל הנוכחי או אולי כדאי לקחת צעד אחורה כדי להבין איך התוכנית עובדת מבחינת נפחים ועצימויות.
השאלה היא האם יש המלצה כל שהיא כמו "תתחיל את התוכנית עם 85 אחוז מהמשקל הנוכחי של עכשיו"
או "תמשיך עם אותו המשקל"
או אולי בגלל כדאי לצאת לדילואוד לפני למרות שאולי זה פחות קשור.

בכל מקרה, אם מישהו עשה את התוכנית או אפילו מכיר אותה אשמח שהוא יכתוב פה כדי לשאול שאלה אחת לגביה שלא כל כך הבנתי.

אני לא בטוח שהתוכנית מתאימה לך, נראה לי אתה כבר לא כל כך בשלב המתחיל, אבל זה תלוי, אתה עדיין יכול להתקדם משבוע לשבוע?
בכל מקרה בגלל שאתה לא רגיל לדדליפט קלאסי אתה כן יכול לעשות ריסט של 10% ולהתחיל משם, ולפחות לכמה שבועות או חודשים להתקדם בצורה לינארית
אני אישית מאוד אוהב את התוכנית הזאת, חושב שהיא אחת התוכניות הלינאריות הטובות יותר

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה המהירה, זה קודם כל.
אקח את הטיפ של הריסט 10%, נשמע רעיון טוב.
בתוכנית שאני נמצא איתה כרגע אני מתקדם כל שבועיים במשקלי עבודה בין 0-5 קילו, אך כל שבוע אני מעלה את מספר החזרות ב1, כלומר אם ביצעתי סקוואט 135x5 לשלושה סטים השבוע, שבוע הבא אבצע סקוואט 135x6 לשלושה סטים, לאחר מכן אעלה משקל ואוריד בחזרה את מספר החזרות לחמש.
אני מרגיש שאני יכול לתת מעצמי עוד קצת מבחינת ההתקדמות הלינארית, הייתי רוצה לתת צ'אנס לתוכנית במיוחד אחרי שכתבת שאתה אוהב אותה.
במקרה וזה לא יילך, על מה היית יכול להמליץ לי ? (המטרה היא שילוב בין כוח לנפח והיפרטרופיה - פאוורבילדינג בשפה די פשוטה)

תודה רבה על התגובה המהירה, זה קודם כל.
אקח את הטיפ של הריסט 10%, נשמע רעיון טוב.
בתוכנית שאני נמצא איתה כרגע אני מתקדם כל שבועיים במשקלי עבודה בין 0-5 קילו, אך כל שבוע אני מעלה את מספר החזרות ב1, כלומר אם ביצעתי סקוואט 135x5 לשלושה סטים השבוע, שבוע הבא אבצע סקוואט 135x6 לשלושה סטים, לאחר מכן אעלה משקל ואוריד בחזרה את מספר החזרות לחמש.
אני מרגיש שאני יכול לתת מעצמי עוד קצת מבחינת ההתקדמות הלינארית, הייתי רוצה לתת צ'אנס לתוכנית במיוחד אחרי שכתבת שאתה אוהב אותה.
במקרה וזה לא יילך, על מה היית יכול להמליץ לי ? (המטרה היא שילוב בין כוח לנפח והיפרטרופיה - פאוורבילדינג בשפה די פשוטה)
אם ככה אז יכול להיות שהיא תתאים לך
אם זה כבר יותר מדי לך, אז אתה יכול ישירות לבדוק RM1 ולעשות את התוכנית 6 שבועות שלו (או ווריאציה שלה, קיימת אחת כזאת עם יותר נפח ותדירות לבנצ', שברוב המקרים זה מה שנחוץ), אני יודע שקיבלתי תוצאות מעולות ממנה

• פותח/ת השרשור
אם ככה אז יכול להיות שהיא תתאים לך
אם זה כבר יותר מדי לך, אז אתה יכול ישירות לבדוק RM1 ולעשות את התוכנית 6 שבועות שלו (או ווריאציה שלה, קיימת אחת כזאת עם יותר נפח ותדירות לבנצ', שברוב המקרים זה מה שנחוץ), אני יודע שקיבלתי תוצאות מעולות ממנה

אני אנסה להוריד 10 אחוז במשקלי עבודה כדי ליצור התקדמות לינארית לתקופה של כמה חודשים (בתקווה) ואראה איך זה הולך, אם כבר אגיע למצב שאני מרגיש שזה יותר מדי בשבילי אקשיב לטיפ שלך ואעבור לתוכנית 6 שבועות שלו.
לא הצלחתי לשלוח לך הודעה פרטית אז אשמח אם תוכל לענות לי כאן על 2 שאלות שעלו לי כשקראתי את התוכנית.

1) הוא נותן לך לבחור תרגיל מסויים לגב/כתפיים ואומר לך להצמד אליו למינימום של 4 שבועות כדי ליצור התקדמות, השאלה שלי היא האם אני צריך לבחור תרגיל אחד שישרת אותי גם לHeavy וגם לControl/Hypertrophy או שאפשר לבחור לדוגמה OHP בכוח ובשליטה/היפרטרופיה לבחור לחיצת כתפיים בישיבה נניח ?

2) הוא אומר לעשות את המשיכה והלחיצת כתפיים ביום הכבד לסט בודד 1.
אתה ממליץ להוסיף סטים למשיכה ולכתפיים ביום הזה ? בצורה של פירמידה או אפילו אקרוס ? בשביל יותר נפח ? או שזה מספיק ?

1. תשתמש באותו התרגיל.
2. תעבוד עם התוכנית המקורית ותשנה רק אם אתה רואה צורך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית