הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החברה בארצנו

John Snow

משתמש מתחיל
171
51
נק' מוניטין:
51
171
51
מישהו יכול לתת הסבר ראוי, מדוע במדינת ישראל יש 70 אלף עורכי דין? איזה סוג של חברה צריכה 70 אלף עורכי דין על 8 מיליון תושבים?

בסינגפור יש 5 מיליון תושבים עם 5000 עורכי דין, זה לא אומר משהו על החברה שאנחנו חיים בה? אני שומע סיפורים על תביעות מכל פינה, גם תביעות בין בני משפחה הפכו לתופעה נפוצה בארץ.

מה קורה עם מערכת המשפט בארץ? איפה החוק והרתע מהונאה? החוק בארץ כלכך איתן מול פשעים מסויימים, אבל משחרר את החבל להונאות ופשעים אחרים.

זה שילוב של כמה גורמים:
1. התנהלות מאוד בירוקרטית שמצריכה הרבה עורכי דין ובהתאמה כמו ביצה ותרנגולת כאשר כל חברה מחזיקה עו''ד כדי לנסח מכתבים הצד השני צריך גם
2. זה תואר קל יחסית שנותן 'כבוד' ואז 'משתלם' ללמוד אותו למי שלא ממש יודע מה הוא רוצה ללמוד או סתם רוצה לשמח את ההורים

אל תשכח שהיום לכל עורך דין יש התמחות, וכמות התחומים היא גדולה

• פותח/ת השרשור
אל תשכח שהיום לכל עורך דין יש התמחות, וכמות התחומים היא גדולה

עדיין, הכמות הזאת נשמעת לא סבירה.

ובתוך כל מה שאמרתי כלול כמובן עניין ההונאות, עשרות פרשיות של קבלנים ויזמים כדוגמת ענבל אור..יש עוד המון מקרים מלבדה, היא פשוט קיבלה את הכותרות מפוצצות.

הענישה להונאות מהסוג הזה לא מספיק חזקה בארץ לדעתי

מישהו יכול לתת הסבר ראוי, מדוע במדינת ישראל יש 70 אלף עורכי דין? איזה סוג של חברה צריכה 70 אלף עורכי דין על 8 מיליון תושבים?

בסינגפור יש 5 מיליון תושבים עם 5000 עורכי דין, זה לא אומר משהו על החברה שאנחנו חיים בה? אני שומע סיפורים על תביעות מכל פינה, גם תביעות בין בני משפחה הפכו לתופעה נפוצה בארץ.

מה קורה עם מערכת המשפט בארץ? איפה החוק והרתע מהונאה? החוק בארץ כלכך איתן מול פשעים מסויימים, אבל משחרר את החבל להונאות ופשעים אחרים.
זה שיש 70 אלף עורכי דין (לא יודע אם זה המספר) לא אומר שצריך 70 אלף עורכי דין. לחלק גדול מהם אין עבודה או שהם לא באמת נחוצים במקום העבודה שלהם (עושים עבודות של פקיד).

• פותח/ת השרשור
זה שיש 70 אלף עורכי דין (לא יודע אם זה המספר) לא אומר שצריך 70 אלף עורכי דין. לחלק גדול מהם אין עבודה או שהם לא באמת נחוצים במקום העבודה שלהם (עושים עבודות של פקיד).

ומה אתה אומר על כמות התביעות בשנה בארץ? ועל הונאות היזמים והקבלנים בארץ?

מדינת עורכי הדין והיועצים המשפטיים.

וברצינות, אני מקווה שגם הפורום מחזיק יועץ משפטי ועו"ד לעת צרה.

יש בארץ 70 אלף עורכי דין לא בגלל תרבות של פשע או משהו.. פשוט כי יש מה שנקרא מכללה. בנוסף למכללה יש גם מה שנקרא "אמא יהודיה" ואצל האמא היהודיה, חס וחלילה שהילד לא יעשה תואר בפקולטה נחשקת. בן אדם יעדיף ללכת ללמוד משפטים ולהיות מובטל רק בשביל התואר משפטים מאשר ללמוד נגיד פילוסופיה (שהוא אוהב) ולהיות מובטל איתה.. יש בארץ בעיה די גדולה מהבחינה של "להראות מה אני שווה" שגורם לאנשים לבחור בחירות ללא לחשוב על העתיד הרחוק מידי

• פותח/ת השרשור
יש לך נתונים ביחס למדינות מערביות אחרות ?

זה מה שמצאתי על תביעות ייצוגיות: https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3725398,00.html

ציטוט נחמד משם:

"ב־2016 הוגשו בארץ 1,500 בקשות לאישור תובענה ייצוגית, דהיינו כ־5.75 בקשות בממוצע ליום עבודה. באוסטרליה מוגשות בממוצע 29.1 ייצוגיות בשנה. בארצות הברית המספר מוערך ב־3,125 תובענות בשנה, כפול מישראל, אבל מדובר באוכלוסייה שגדולה פי 40."

יש כתבה דומה מאוד שמצאתי על תביעות אחרות אני אחפש יותר מאוחר את הקישור מחדש.

אבל מה שיותר מעניין אותי וכנראה גם אחרים - זה איך למרות כל ה"הרתעה" וכמות התביעות על הנייר, עדיין ישנם יזמים מסויימים שביצעו הונאת פונזי או הונאות כאלה ואחרות ועדיין מצליחים לתמרן בין הכיסאות ולהמנע מגזר דין כמצופה?

איפה מערכת המשפט בדיוק במקומות האלה בהם אלפי קורבנות מאומללים ע"י אותם אנשים?

@John Snow אתה קצת מבלבל מושגים במערכת המשפט והאכיפה.
העונשים על עבירות הונאה קלים יחסית ולכן ההרתעה לא גבוהה.
בנוסף יש קושי רב בגביית כסף מחייבים גם אם זכית זכית במשפט.

צריך לזכור שבגלל שוק העבודה הישראלי(תנאי סף תואר ראשון, לפעמים שני) יש הצלחה אדירה של מוסדות פרטיים באקדמיה(כמות החוגים וההתמחויות במכללות נפתחות פי 10 יותר מהר ממכוני קרוספיט, ביזנס אדיר ומהרגע שקיבלת אישור מהמל"ג אנשים נרשמים בקצב אקספוננציאלי).

לדוג' באשדוד נפתחה ב2003 מכללת סמי שמעון להנדסה והיו בה כמות סטודנטים בערך כמו במקצועות הטכניים של המכללה למנהל( 15 סטודנטים בכל מסלול, היה צורך לסוע בשנים המתקדמות לשלוחה בב"ש בקורסים המתקדמים).
13 שנה אחרי לומדים במכללה יחד עם הקמפוס בבאר שבע קרוב ל6000 סטודנטים בסמסטר(!) בדרך לתואר ההנדסה הנכסף.

אז נכון שהממשלה מפמפמת את אינטל בהטבות וגם את התעשיה הצבאית, אבל האם צריכים כ"כ הרבה מכללות להנדסה וסטודנטים להנדסה? כנראה שלא(ואז הם מחפשים עבודות סוג ד בשכר זעום בתקווה להכנס להייטק) ולא אתפלא אם עוד עשור תהיה אינפלציה של מהנדסי תעשייה וניהול, חשמל, מכונות וכו', מספיק שבארה"ב יורידו את מס החברות ואינטל תחליט להעביר חלק מהיחידות שלה לשם ואפשר קרוא קדיש...

כמובן שככל שלמכללה יש אמצעים וסטודנטים רמת הלימוד עולה משנה לשנה(ראה ערך המרכז הבינתחומי) ככה שגם היתרון היחסי של אוניברסיטאות יילך ויירד עם הזמן(מבטיח שמי שמסיים תואר ראשון בהצטיינות בסמי שמעון ימצא עבודה טובה, בניגוד למה שאנשים חושבים אולי)

חשוב לזכור גם שזה שאנשים סיימו תואר בעריכת דין לא אומר שהם עוסקים בזה בפרקטיקה, מכיר כמה אנשים שלא עברו את הבחינות הסמכה בעקבות מאמצי הלשכה(הלא הוגנים לפי רוב האנשים) לעצור אנשים מלקבל הסמכה... יש גם אלפי אנשים שלא עוסקים בפרקטיקה ועובדים בעבודות לא קשורות ולמרות התואר אין להם רישיון וכו וכו

גבר אני לא מבין מה אכפת לך מה הם הולכים ללמוד?
שכל אחד ילך ללמוד מה שהוא רוצה...
גם אם יהיו בארץ מיליון עורכי דין,מה זה עושה לך?
ככל שיש יותר עורכי דין ככה אתה מקבל מחיר טוב יותר במידה ותצטרך הגנה משפטית.

עריכה:
היית יכול לתת כותרת יותר מתאימה,הכותרת שלך כרגע זה קליקבייט וכשנכנסתי לבפנים גיליתי נושא אחר לחלוטין.

מבטיח שמי שמסיים תואר ראשון בהצטיינות בסמי שמעון ימצא עבודה טובה, בניגוד למה שאנשים חושבים אולי)
אני מוכן להתערב איתך שגם מי שמסיים בסמי שמעון בהצטיינות הנדסת חשמל לא ימצא משרה נורמלית (לפחות בתחום החומרה)

אגב אם הייתי יכול להיות בארץ ולחיות מלעזור לאנשים (לדוגמא עורך דין ציבורי) הייתי עושה את זה.
פעם, הייתה תקופה שסנגור ציבורי קיבל מהמדינה 1000$ לייצוג בתיקים של 15 דקות (הארכות מעצר וכו׳...) אז כל עורכי הדין ה׳סלבס׳ שהיו מקוריים לצלחת וקיבלו משהו כמו 10-15 תיקים ביום (תעשו את החשבון) התעשרו והתפרסמו מזה.
היום אפי נווה ראש הלשכה כבר הקשיח את התנאים וזה יוריד את מספר עורכי הדין לעתיד, ואז גם המחיר כמובן יעלה.
אולי אז, אחזור לארץ לייצג אנשים שאין להם כסף.

בגדול אמרו את הכל -
1.ישראל היא מדינה מאוד בירוקרטית.
2.יש כמות אדירה של בעלי תארים אקדמיים - כמעט חצי מאזרחי מדינת ישראל הבוגרים מחזיקים בתואר אקדמי כלשהו, ככה שנוצר מצב שלהיות עורך דין זה "נחשב" גם אם לא תמצא בזה עבודה, אבל להיות חשמלאי זה רק לערסים למרות שהרבה מהם מרוויחים סכומים יפים.

גבר אני לא מבין מה אכפת לך מה הם הולכים ללמוד?
שכל אחד ילך ללמוד מה שהוא רוצה...
גם אם יהיו בארץ מיליון עורכי דין,מה זה עושה לך?
ככל שיש יותר עורכי דין ככה אתה מקבל מחיר טוב יותר במידה ותצטרך הגנה משפטית.

עריכה:
היית יכול לתת כותרת יותר מתאימה,הכותרת שלך כרגע זה קליקבייט וכשנכנסתי לבפנים גיליתי נושא אחר לחלוטין.

כי אתה מממן את זה מהמיסים שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית