הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך אני יודע אם אני מתחיל או בינוני

gonen1345

משתמש מתחיל
108
2
נק' מוניטין:
2
108
2
היי כולם,
מטרה היפרוטרפיה
אני בן 15 משקל 59 גובה 170 אני 5 חודשים מתאמן
עדיין על fbw, בהתחלה התקדמתי יפה מאוד במשקלים אבל עכשיו אני תקוע בבנץ . ושוקל להחליף תוכנית
השאלה שלי כזאתי
איך אני יודע מתי אני עדיין מתחיל ומתי אני בינוני ?

נערך לאחרונה:
FBW זו לא תכנית אלא צורת חלוקת אימונים.

ניתן לבצע FBW בהמון וריאציות שונות שיתאימו למתחילים עד למתאמנים מאד מתקדמים.

לשאלתך - כן אתה עדיין מתחיל, למרות שזה מושג מעט מעורפל.

ואיך אני אדע שאני לא מתחיל ומתי לעבור לחלוקה של ab?
בעיקרון זה נקבע על פי היכולת התקדמות במסת שריר ובאימונים.
ככל שאתה יותר מתחיל אתה יכול להתקדם מהר יותר.
בדר"כ מפצלים על מנת להוסיף נפח כולל שמתאים יותר לשני אימונים בשביל להתקדם.

• פותח/ת השרשור
יופי תודה , והאם אני צריך להוסיף עוד נפח לחזה כדאי להתקדם בהתחשב בזה שאני עושה דילאוד שבועיים ותקוע חודש?
ואיך ממשים את עיקרון ההתקדמות שהיה רשום בנעוצים ?

יופי תודה , והאם אני צריך להוסיף עוד נפח לחזה כדאי להתקדם בהתחשב בזה שאני עושה דילאוד שבועיים ותקוע חודש?
ואיך ממשים את עיקרון ההתקדמות שהיה רשום בנעוצים ?

קשה לקבוע ממה נובע החוסר התקדמות בבנץ' בלי לדעת עוד פרטים עליך- זה יכול לנבוע ממספר גורמים ולא בהכרח שאתה צריך להוסיף עוד נפח. מימוש עקרון ההתקדמות יכול לבוא לידי ביטוי בהוספת חזרות/ משקל/ סטים ועוד.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!!
מה צריך לדעת עוד עלי? אני אוכל מספיק ודיאטנית ספורט עוקבת אחרי.
ואיך נראה תוכנית שמממשת את העיקרון?

AB לאו דווקא מתאים למתאמן בינוני. ניתן לבצע FBW ביעילות גם למתאמן מתקדם כמובן עם התאמות.

ברגע שאתה מפסיק להתקדם במתכונת הנוכחית - אז שווה לראות מה ניתן לשפר. לאו דווקא את צורת החלוקה של האימונים.

AB לאו דווקא מתאים למתאמן בינוני. ניתן לבצע FBW ביעילות גם למתאמן מתקדם כמובן עם התאמות.

ברגע שאתה מפסיק להתקדם במתכונת הנוכחית - אז שווה לראות מה ניתן לשפר. לאו דווקא את צורת החלוקה של האימונים.

אפשר הסבר למה רשמת לאו דווקא?
ההיגיון שלי אומר שבשלב מסויים עדיף להוסיף נפח שזה הרי חשוב שצריך גירוי נוסף להיפרטרופיה?.
Fbw גם ככה אינטסיבי, כל נפח שמוסיפים בו כנראה יהיה פחות אפקטיבי אנרגטית מאשר לחלק לשניים. זה שאפשר תמיד להתחזק יותר ב fbw בגלל התדירות זה כבר מטרות אחרות.
אשמח אם תתקן/תתקנו אותי אם יש לדעתכם.

אתה צודק, ככל שמתקדמים אמורים להוסיף נפח עבודה (ע״י התקדמות במשקל, מס׳ סטים או מס׳ חזרות). העניין הוא שבFBW אתה עובד 3 פעמים בשבוע ולכן הנפח השבועי יהיה נפח יומי כפול 3.

בAB אתה תעבוד 3-4 בשבוע סהכ, לכן הנפח השבועי יהיה נפח יומי כפול 1.5-2.

גם היפרטרופיה וגם כוח מגיבים לנפח עבודה, רק הרמה האופטימית תהיה באחוזי עצימות שונה למטרות שונות (משקל על המוט לעומת המקסימום שלך).

אני חלילה לא שולל AB בתור התחנה הבאה מתי שזה יהיה מתאים, אבל חשוב להבין שלא מוסיפים אות לתכנית כל פעם שמתקדמים.

אז מה אני אמור לעשות לפי דעתך אחרי שאני אתקע
להוסיף נפח לfbw או לעבור לab?

כל שיטה שתעזור לך להתקדם
יכול להיות הרבה סיבות לתקיעה, לא אמורים להחליף תוכנית כל פעם שנתקעים.
תאורתית אם אתה מתקדם לאט כבר תקופה, ואם במידה ונפח יעזור לך להתקדם אז אפשר או להוסיף נפח ולשנות קצת את התכנית , או לפצל ל- ab.

ההמלצה הכי טובה שלי בשבילך זה שתקרא נעוצים ואשכולות קודמים ותריץ חיפושים כדי לצבור ידע.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית