הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקופת חיטוב ומעבר למסה

• פותח/ת השרשור nion
  • פורסם בתאריך

nion

משתמש פעיל
340
6
נק' מוניטין:
3
340
6
אני בן 27, 171 שוקל 72 נכון לעכשיו

אני בערך כ3 חודשים בתקופת חיטוב (מאזן קלורי שלילי של בערך 500 קלוריות) , ירדתי מ83 ל72 נכון לעכשיו.
מעמיס כל 7 ימים ויש ירידה של חצי קילו לקילו פחות או יותר.

אציין שאני כבר חודשיים וחצי במכון בתוכנית AB , ואני עולה במשקלים ובשריר (גם רואים על הגוף ובעבודה במכון) לצד ירידה במשקל, שזה מצויין.

אני מתכנן עוד כחודש להמשיך לרדת לאחוז שומן קצת יותר נמוך , סביבות ה69 קילו אני מעריך.

השאלה לאחר שאסיים זאת ואעבור לתקופת מסה - האם כדאי לעשות ניטרלי שבועיים ואז להתחיל מסה ?

וגם פלוס כדאי לעשות ? 300 וכן הלאה ?

אני בן 27, 171 שוקל 72 נכון לעכשיו

אני בערך כ3 חודשים בתקופת חיטוב (מאזן קלורי שלילי של בערך 500 קלוריות) , ירדתי מ83 ל72 נכון לעכשיו.
מעמיס כל 7 ימים ויש ירידה של חצי קילו לקילו פחות או יותר.

אציין שאני כבר חודשיים וחצי במכון בתוכנית AB , ואני עולה במשקלים ובשריר (גם רואים על הגוף ובעבודה במכון) לצד ירידה במשקל, שזה מצויין.

אני מתכנן עוד כחודש להמשיך לרדת לאחוז שומן קצת יותר נמוך , סביבות ה69 קילו אני מעריך.

השאלה לאחר שאסיים זאת ואעבור לתקופת מסה - האם כדאי לעשות ניטרלי שבועיים ואז להתחיל מסה ?

וגם פלוס כדאי לעשות ? 300 וכן הלאה ?
על פי מה שאתה מציין, ניכר שאתה מבצע דברים נכונה.
- לא חובה לבצע העמסה, ובתכ'לס היא יותר עוזרת בפאן הפסיכולוגי מאשר הפיזיולוגי. העמסה אחת ל-7 ימים, בהנחה והתפריט שלך עם לא הרבה פחמימה ביום-יום, לא ממש יאושש את חילוף החומרים. זה עשוי מעט לעזור.
- תוכנית AB ובמה אתה עולה במשקלים מעידה על שמירה טובה של מאסת שריר, גרעון לא גבוה מידי, התייעלות עצבית טובה, התאוששות כללית טובה ובשורה התחתונה זהו די אידיאל
- אל תחפש משקל יעד סופי, אלא מראה/אחוז שומן
- לאחר סיום החיטוב, העלה לאט לאט קלוריות עד להגעה לנייטרלי. יכול מאוד להיות שתעלה במעט נוזלים כתוצאה ממילוי של מאגרי הגליקוגן. לאחר שתתייצב על משקל מסויים בטווח הקצר (2-3 שבועות לאחר חיטוב), ממליץ לשמור על משקל זה לתקופה של חודש-חדושיים ורק אז לעבור למאסה

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
על פי מה שאתה מציין, ניכר שאתה מבצע דברים נכונה.
- לא חובה לבצע העמסה, ובתכ'לס היא יותר עוזרת בפאן הפסיכולוגי מאשר הפיזיולוגי. העמסה אחת ל-7 ימים, בהנחה והתפריט שלך עם לא הרבה פחמימה ביום-יום, לא ממש יאושש את חילוף החומרים. זה עשוי מעט לעזור.
- תוכנית AB ובמה אתה עולה במשקלים מעידה על שמירה טובה של מאסת שריר, גרעון לא גבוה מידי, התייעלות עצבית טובה, התאוששות כללית טובה ובשורה התחתונה זהו די אידיאל
- אל תחפש משקל יעד סופי, אלא מראה/אחוז שומן
- לאחר סיום החיטוב, העלה לאט לאט קלוריות עד להגעה לנייטרלי. יכול מאוד להיות שתעלה במעט נוזלים כתוצאה ממילוי של מאגרי הגליקוגן. לאחר שתתייצב על משקל מסויים בטווח הקצר (2-3 שבועות לאחר חיטוב), ממליץ לשמור על משקל זה לתקופה של חודש-חדושיים ורק אז לעבור למאסה

בהצלחה

היי ותודה על המענה.
זהו כבר לא חיטוב ראשון ולא שני שלי ככה שהניסוי וטעייה כבר ממזמן מאחוריי.
אני עדיין ממשיך לעלות במשקלים , עברתי אפילו את המשקלים שהייתי בתקופת המאסה - ואני בגירעון של בערך 550 קלוריות בערך, ואף רואים מאוד על הגוף את ההתפתחות ( מה שעדיין מאוד מוזר לי שיש עלייה לצד ירידה במשקל לאורך זמן )
אני על כ120 גרם אורז ביום שזה יוצא קצת פחות מ50 גרם פחמימה , ביום אימון יש תוספת של בננה שמגיע גם כצורך להשלמת קלוריות (אך ורק אנאירובי)
יוצא לי במומצע להתאמן 3 פעמים בשבוע אפילו 4 , אך עדיין לדעתך העמסה היא לא הכרחית ? למרות שאתה צודק , ב80% זה פסיכולוגי עבורי ואי אפשר להיות רע לאורך כל הדרך :D.ומעבר לכך זה באמת לא מאושש את חילוף החומרים בצורה רצינית , אפילו לאחר העמסה אין לי יציאות כל כך אלה אפילו יום יומיים אחרי.
אך עדיין משבוע לשבוע יש ירידה של חצי קילו לפחות ואף יותר. מאז ההודעה האחרונה אני כבר 71.5 וזה לצד עוד ירידה שאני מאמין שתהיה ביום שישי הקרוב :D (מכיר כבר ורואה על הגוף) מאמין שאגיע כבר לאיזור ה70.5 בערך.

לגבי עלייה למאסה , אז בעצם לעלות לאט לאט לניטרלי בהדרגה , זה בעיקר מפחמימה נכון ?
ושאגיע לשם להשאר לפחות שבוע שבועיים ? - ולאחר מכן שאני יציב על הניטרלי לעלות בהדרגה קלוריות למאסה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית