הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סוכר בדם

• פותח/ת השרשור aor26
  • פורסם בתאריך

aor26

משתמש מתחיל
116
74
נק' מוניטין:
278
116
74
אהלן חברים, אשמח לייעוץ בנוגע לסוכר קצת גבוה בדם.

מזה 5 שנים הסוכר שלי יציב על 95-97.
זה אמנם בטווח התקין אבל עדיין הייתי שמח להיות במקום בטוח יותר שכן זה קרוב מאד לגבול העליון.

רקע עליי:
בן 22, מתאמן כוח 4 פעמים בשבוע, בנוסף אירובי 2-3 פעמים בעצימות בינונית-נמוכה למשך 20-30 דק.

משקל 85~ על 179, אחוז שומן משוער סביבות ה14.

מבחינה תזונתית - כרגע עומד על מאזן ניטרלי לאחר תקופה של מסה מאד מתונה ואיטית.

כרגע הקלוריות על 3100 ליום, חלבון 180-210, שומן 90-110 ופחמימה סביבות ה400.
יש משחק יומיומי עם המאקרוז אבל הקלוריות תמיד על 3100 וחלבון תמיד במינימום של 180.
מים 3.5 עד 5 ליטר ביום.

מה דעתכם?
איך ניתן להוריד את רמת הסוכר, האם הסיבה גנטית בלבד ומה ההשפעות/השלכות?

תודה מראש.

@Mike

הכמות שומן טיפה גבוה מדי לדעתי, 0.8 לקילו והשאר מפחממה יהיה עדיף לדעתי.
בעיקרון אם אתה לא אוכל הרבה גאנק וסוכרים ופחממה ריקה לא רואה סיבה אחרת חוץ מגנטיקה למצב, תחשוב כמה נקייה התזונה שלך מבחינת סוכרים ופחממה ריקה.

תבדוק מדדים נוספים
המוגלובין מסוכרר HbA1c, תפקודי כליות, תפקודי כבד, ספירת גם מלאה, בלוטת התריס, הורמונים, פרופיל שומן וכולסטרול, בדיקת שתן כללית כולל מדדי סוכר והיתר

• פותח/ת השרשור
תבדוק מדדים נוספים
המוגלובין מסוכרר HbA1c, תפקודי כליות, תפקודי כבד, ספירת גם מלאה, בלוטת התריס, הורמונים, פרופיל שומן וכולסטרול, בדיקת שתן כללית כולל מדדי סוכר והיתר

המוגלובין מסוכרר מעט מעל הטווח המומלץ - 5.8 (ההמלצה היא עד 5.7)
לגבי תפקודי כליות, פרופיל שומן וכולסטרול, טסט' (במקרה הייתה לי הפניה לזה מאורולוג), ושתן כללית הכל תקין.

בלוטת התריס וכנראה גם תפקודי כבד (אולי כן ואני לא יודע איך זה מופיע) לא ביצעתי.

המוגלובין מסוכרר מעט מעל הטווח המומלץ - 5.8 (ההמלצה היא עד 5.7)
לגבי תפקודי כליות, פרופיל שומן וכולסטרול, טסט' (במקרה הייתה לי הפניה לזה מאורולוג), ושתן כללית הכל תקין.

בלוטת התריס וכנראה גם תפקודי כבד (אולי כן ואני לא יודע איך זה מופיע) לא ביצעתי.
תשלים את היתר
בנוסף, האם הייתה עליה ב-HbA1c לאורך הזמן? זה מדד די אוביקטיבי להרעה וקידום סכרת סוג 2. האם יש במשפחה הקרובה ממעלה ראשונה מקרי סכרת? או טרום סכרת?
ללא קשר, הקפד על אורך חיים פעיל גופנית, אירובי בנפח שבועי של לערך 100 דקות בנפח בינוני, אימוני כוח, והפחת משמעותית צריכת פחמימה פשוטה לצד אכילת שומן רווי במידה מספקת, שתיית מים מרובה עד שתן בהיר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית