עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
יש לי בלט דיסק בשתי החוליות האלו שרשמת 🥷אותה קשת בגב בד"כ מתייחסת ללורדוזה הלומברית ואכן מדובר במנח התקין של אותן חוליות. יש גם יתרונות בהגדלה קלה של אותה לורדוזה (ביצוע APT) שמסייעת עוד יותר בהורדה של העומס פר שטח מהדיסקים (במקרים מסויימים של פריצת דיסק היא אפילו מורידה את הלחץ בין תוכן הגרעין לאלמנטים עצביים).
בקשר למקרים של הקשתה קיצונית (היפר-לורדוזיס) מדובר במצב שבד"כ מקושר לעומסי דחיסה גדולים יותר על apophyseal joints ומאמצי גזירה גדולים יותר על L5-S1 שיכולים להוביל להחלקה של החוליה L5 על גבי הסקרום (spondylolisthesis).
יש לי בלט דיסק בשתי החוליות האלו שרשמת 🥷
אתה וכל העולם
אפשר הסבר פשוט יותר איך לא לקשות את הגב יותר מידי?
"בקשר למקרים של הקשתה קיצונית (היפר-לורדוזיס) מדובר במצב שבד"כ מקושר לעומסי דחיסה גדולים יותר על apophyseal joints ומאמצי גזירה גדולים יותר על L5-S1 שיכולים להוביל להחלקה של החוליה L5 על גבי הסקרום (spondylolisthesis)."
ז"א שלהקשית את הגב יותר מידי זה מסוכן?
הבנתי . מה לגבי מילאטרי? איך העמידה צריכה להיות?תיאורטית זה נכון, פרקטית זה ממש לא רלוונטי לרוב הגדול של המתאמנים (הייתי הרבה יותר שמח אם זאת היתה הבעיה העיקרית של רוב המתאמנים בסקוואט).
כמובן שעדיף להימנע מאותה פשיטה מלאה של האזור הלומברי אבל צריך לזכור שבתרגילים כמו סקוואט/דדליפט וכו' אותה היפר-לורדוזיס אפשרית רק בחלק קטן מאוד של הטווח תנועה (סוף השלב הקונצנטרי - עמידה) כשההתנגדות בכל מקרה נמצאת מעל/קרוב מאוד לציר התנועה.