הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קשת בגב בזמן תרגילים מורכבים

AsD[eyal]

משתמש משקיע
2,559
0
נק' מוניטין:
5,502
2,559
0
בסקוואט?,דאדלפיט?,ב'נץ,?ROW?,מילאטרי?...
בכולם? בעצם? אני מבקש אם אפשר להגיב לא על סמך ידע אישי

אה
בגדול כן

בסקוואט, דד ליפט, בנט אובר אתה צריך לשמור על תחת בחוץ ועל קשת בגב

במיליטרי העמידה שונה מבחינת התחת אבל מבחינת הגב גם על אותו עיקרון

אני יכנס יותר לפרטים
בסקוואט ודד ליפט אתה מוציא תתחת ומבליט תחזה, בגלל זה הצורה של הגב בשניהם דומה מעט
בבנט אובר אתה מוציא תתחת גם אבל בגלל התנועה עצמה החזה לא בחוץ

למיליטרי אין קשר לכל אלה

ובקשר לסימוכין אני לא חושב שיש צורך להביא סימוכין לדר כזה כי זה א-ב

אותה קשת בגב בד"כ מתייחסת ללורדוזה הלומברית ואכן מדובר במנח התקין של אותן חוליות. יש גם יתרונות בהגדלה קלה של אותה לורדוזה (ביצוע APT) שמסייעת עוד יותר בהורדה של העומס פר שטח מהדיסקים (במקרים מסויימים של פריצת דיסק היא אפילו מורידה את הלחץ בין תוכן הגרעין לאלמנטים עצביים).
בקשר למקרים של הקשתה קיצונית (היפר-לורדוזיס) מדובר במצב שבד"כ מקושר לעומסי דחיסה גדולים יותר על apophyseal joints ומאמצי גזירה גדולים יותר על L5-S1 שיכולים להוביל להחלקה של החוליה L5 על גבי הסקרום (spondylolisthesis).

• פותח/ת השרשור
"בקשר למקרים של הקשתה קיצונית (היפר-לורדוזיס) מדובר במצב שבד"כ מקושר לעומסי דחיסה גדולים יותר על apophyseal joints ומאמצי גזירה גדולים יותר על L5-S1 שיכולים להוביל להחלקה של החוליה L5 על גבי הסקרום (spondylolisthesis)."
ז"א שלהקשית את הגב יותר מידי זה מסוכן?

אותה קשת בגב בד"כ מתייחסת ללורדוזה הלומברית ואכן מדובר במנח התקין של אותן חוליות. יש גם יתרונות בהגדלה קלה של אותה לורדוזה (ביצוע APT) שמסייעת עוד יותר בהורדה של העומס פר שטח מהדיסקים (במקרים מסויימים של פריצת דיסק היא אפילו מורידה את הלחץ בין תוכן הגרעין לאלמנטים עצביים).
בקשר למקרים של הקשתה קיצונית (היפר-לורדוזיס) מדובר במצב שבד"כ מקושר לעומסי דחיסה גדולים יותר על apophyseal joints ומאמצי גזירה גדולים יותר על L5-S1 שיכולים להוביל להחלקה של החוליה L5 על גבי הסקרום (spondylolisthesis).
יש לי בלט דיסק בשתי החוליות האלו שרשמת 🥷

אפשר הסבר פשוט יותר איך לא לקשות את הגב יותר מידי?

תסתכל למשל בקליפים של סקוואט
ותסתכל קליפים של גוד מורנינג

הקצנה יתר על המידה של הלורדוזה בגב תגרום לתנועה להראות כמו גוד מורנינג, ואת זה בשום פנים ואופן אנחנו לא רוצים

איך אתה יכול להמנע מזה? תרגול
איך עוד נמנעים? לא משתמשים במשקל גבוה יותר ממה שאתה מסוגל
לכל אלה תוסיף את העניין שתמיד טוב שהגב תחתון יהיה חזק, וזהו

אף אחד, אבל אף אחד לא עושה סקוואט מושלם ביום, גם לא בחודש

• פותח/ת השרשור
אוקיי אחרי ניסיון של הקשתית אני מסכים כן זה מוריד עומס מהגב בצורה משמעותית 😲
תודה לכם

"בקשר למקרים של הקשתה קיצונית (היפר-לורדוזיס) מדובר במצב שבד"כ מקושר לעומסי דחיסה גדולים יותר על apophyseal joints ומאמצי גזירה גדולים יותר על L5-S1 שיכולים להוביל להחלקה של החוליה L5 על גבי הסקרום (spondylolisthesis)."
ז"א שלהקשית את הגב יותר מידי זה מסוכן?

תיאורטית זה נכון, פרקטית זה ממש לא רלוונטי לרוב הגדול של המתאמנים (הייתי הרבה יותר שמח אם זאת היתה הבעיה העיקרית של רוב המתאמנים בסקוואט).
כמובן שעדיף להימנע מאותה פשיטה מלאה של האזור הלומברי אבל צריך לזכור שבתרגילים כמו סקוואט/דדליפט וכו' אותה היפר-לורדוזיס אפשרית רק בחלק קטן מאוד של הטווח תנועה (סוף השלב הקונצנטרי - עמידה) כשההתנגדות בכל מקרה נמצאת מעל/קרוב מאוד לציר התנועה.

בקיצור כשאתם עושים סקוואט\דדליפט תמנעו מלעשות את הטעות המטופשת של להשען אחורה בנעילה של התנועה.

• פותח/ת השרשור
תיאורטית זה נכון, פרקטית זה ממש לא רלוונטי לרוב הגדול של המתאמנים (הייתי הרבה יותר שמח אם זאת היתה הבעיה העיקרית של רוב המתאמנים בסקוואט).
כמובן שעדיף להימנע מאותה פשיטה מלאה של האזור הלומברי אבל צריך לזכור שבתרגילים כמו סקוואט/דדליפט וכו' אותה היפר-לורדוזיס אפשרית רק בחלק קטן מאוד של הטווח תנועה (סוף השלב הקונצנטרי - עמידה) כשההתנגדות בכל מקרה נמצאת מעל/קרוב מאוד לציר התנועה.
הבנתי . מה לגבי מילאטרי? איך העמידה צריכה להיות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית