הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ברכיים בסקוואט

• פותח/ת השרשור Maors
  • פורסם בתאריך

Maors

משתמש מתחיל
215
4
נק' מוניטין:
4
215
4
בן 18
התאמנתי בחמישי והוספתי עוד סט של 6 חזרות כבדות
ומאז הרגשתי בשישי שבת בתנוחות מסוימות כאבים בברכיים והיום באימון שעשיתי חימום מוט ריק הרגשתי את הכאב שהגעתי לאיזור ה90 מעלות בשני הברכיים ושהוספתי 5 קילו בכל צד הרגשתי את הכאב ממש חזק ושם הפסקתי את הסקוואט
ואחר כך הרגשתי בלחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות שנשענתי אחורה בחלק מהסטים הרגשתי את הכאבים לאחר ביצוע הסט
עכשיו כנראה שאני אפסיק עם ביצוע הסקוואט בשבוע הקרוב אבל ממה יכולה לנבוע הבעיה?
ואיך אפשר לפתור אותה?

נ.ב העלתי טכניקה לאתר ואמרו לי שהיא בסדר

נערך לאחרונה:
היי, הורדת עומס יכולה להיות פתרון טוב אם זו הפעם הראשונה שאתה מרגיש כאבים מסוג זה,

• פותח/ת השרשור
היי, הורדת עומס יכולה להיות פתרון טוב אם זו הפעם הראשונה שאתה מרגיש כאבים מסוג זה,
הייתה לי לפני תקופה(שלאחריה תיקנו לי פה את הטכניקה) כאבים מסוג טיפה שונה שהייתי מרגיש במיוחד במדרגות(עלייה וירידה)
מבחינת האימון אם אני אעשה סקוואט אפילו עם משקל גוף אני ארגיש את הכאב אומנם לא בעוצמה מאוד חזקה אבל זה כנראה לא יהיה טוב ולכן החלטתי להפסיק בנתיים את האימוני רגליים כדי שהגוף ינסה להתאושש
אני יכול להרגיש את זה בכל מיני מצבים בתור גל כאב או כמו שרפה/חום כזה גם בנהיגה הרגשתי מידי פעם
אבל אני לא סגור איך להגדיר את הכאב

• פותח/ת השרשור
אני עשיתי באימון האחרון לחיצת כתפיים בישיבה ומהייצוב של הגוף עם הרגליים במהלך התרגיל אני מרגיש אחר כך כאבים חזקים בברך הימנית בעיקר
ובזמן האחרון זה מתחיל להופיע כל הזמן ולכן החלטתי להפסיק להתאמן לגמרי בנתיים
ורציתי לדעת אם למישהו יש מושג מה גורם לכאב בברך?

• פותח/ת השרשור
איפה בברך? כאב חד?
כאב מתמשך אני לא בדיוק יודע להגדיר לך איפה הכאב אני חושב שיותר בקצה הברך לכיוון הרחוק מהגוף
ואני אגיד לך תאמת שכבר איזה שבועיים משהלכתי למכון ואני לחוץ שזה יהיה משהו קבוע שימנע ממני להתאמן

נערך לאחרונה:
אז הפתרון בשבילך הוא ללכת לפיזיותרפיסט שיבדוק אותך ויפיג לך את כל החששות ויגיד לך מה לעשות.

נראה שהבעיה היא שהעומס על הברכיים גדול מידי בשל טכניקה לא טובה מספיק, גם לי קרה משהו דומה ומאז למדתי לרדת ולעלות נכון יותר עם כמה שפחות להעמיס על הברכיים.
לי לקח כמעט חודש להחלים מהפציעה אז קח בחשבון שגם לך זה עלול לקחת זמן, ועדיף לך לקחת את הזמן מאשר לחזור לאמן אותם ולגלות שהפציעה לא עברה (כמו שקרה לי).

האם הכאבים הם מתחילת הברך ומקרינים על הארבע ראשי?

הפיזיותרפיסט יהיה בד"כ הגורם שיבדוק אותך פיזית , יתאים לך את תוכנית הטיפולים ויידע איך להתייחס לפציעה שלך.
האותופד הוא יהיה הגורם שיידע לשלול שברים ומיני אבחנות פתולוגיות ע"י אנמנזה והפניה לממצאי הדמיה שונים. ולבדוק פוטנציאל לניתוח.

בחול וגם בארץ הפיזיותרפיסט הוא הגורם המאבחן הראשון , הוא זה שיבדקו אותך, ויקבע את תוכנית הטיפולים , ובמידה והממצאים לא תואמים לתלונה הוא יידע להפנות אותך לאורתופד להמשך בדיקות.
אורתופד הוא רופא.
פיזיורתפיסט הוא תואר פרה-רפואי שמפוקח ע"H משרד הבריאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית