הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גב תחתון

ג'סי

משתמש מתחיל
7
1
נק' מוניטין:
1
7
1
לפני כ- 3 חודשים החל לכאוב לי הגב התחתון באופן שלא מנע ממני לנהל שגרת חיים. המשכתי בפעילות הגופנית שלי: אירובוקס, אירובי מדרגה, ריצה ואימוני כוח בחד"כ.
בתום חודשיים החלה תופעה שלא חוויתי קודם. איזור ספציפי בצד שמאלי של גב תחתון עם הקרנה לעכוז ואגן עד לכף רגל שמאל. הכאבים בלתי נסבלים במנח שכיבה (בעיקר על הגב ועל הצדדים) ובישיבה תוך הישענות לאחור. ישיבה ברכב היא סיוט מתמשך עבורי.

בצילום סיטי נצפתה פריצת דיסק ובלט שלוחצים על השק הדורלי.

לי זה לגמרי מרגיש כמו פיריפורמיס.

שוברת ראש וחוקרת כיצד לצאת מהמצב הזה.

עברתי עיסוי (כואבבבב) של ספורטתרפיסט שכלל לחיצות טריגר פוינט ומדבקות קנסיו.
ניסיתי כירופרקטיקה
ניסיתי קורסי מתיחות
חדלתי מאימוני הכושר

כרגע נוטלת כדורים נוגדי דלקת, עושה עיסוי טווינה, פיזיותרפיה ומעט תרגילי יוגה באופן עצמאי לשחרור גב תחתון.

יש הטבה מינורית, אך מבחינתי, כל עוד שאני יושבת ויש כאב, אני לא בריאה, וזה מדכא אותי מאודדדדדדד.

מתגעגעת לאימונים שלי.

עד מתי????🫤

אני יכולה להמליץ לך על מס' דברים:
1. פיזיותרפיה ואפילו הייתי מנסה דיקור מערבי(יבש) זה יכול לעזור.
2. לחזק את הגוף- אימוני כוח בעזרת מאמן כושר שיודע לעבוד עם בעיות גב.
3. לקרוא את המאמר שלי על כאבי גב.
חג שמח והרבה בריאות

ג'סי,
ניסית רפואה אלטרנטיבית, זה לא אמור לעזור, אז אין פלא שאין שיפור.
יש לחזור לאורטופד עם צילום ה- CT ועל בסיס חומרת התלונה שלך יחד עם המצב הרפואי, שוקלים את הצעדים הבאים, אם אלו זריקות סטרואידים, אפידוראליות, טיפול ב- RF או טיפול פולשני. בטח שלא צריך לחיות עם כאבים.

• פותח/ת השרשור
הי
אז לאחר התייעצות עם רופא באופן פרטי, נרשמה לי התרופה ליריקה (שדי "מפילה" אותי...), הומלצה זריקה אפידורלית, ואם לא תחול הטבה, אז ניתוח.

במקביל התחלתי טיפול אצל כירופרקט תותח שהבטיח להביא להחלמה תוך חודשיים- שלושה.

להשיג תור במרפאת כאב לזריקה, זה רק לעוד 4 חודשים , הכדורים לא העלימו את הכאב, וניתוח מבחינתי הוא מוצא אחרון בהחלט.

בינתיים....כואבת, בחופשת מחלה משום שלא מסוגלת לשבת ברכב ולנהוג.

כרגע אני בסטטוס....
ממתינה לזריקה, תולה תיקווה בכירופרקט, בודקת אפשרות להתחיל לשחות (כך מומלץ...), ומעודדת את עצמי שביום בהיר אחד כל הסאגה הזו תהיה מאחרי .

ענף הכירופרקטיקה נחשב לרפואה אלטרנטיבית ולכן חסר כל ביסוס מדעי, לפיכך עבורך זה יהיה בזבוז זמן וכסף. מכיוון שכבר ניגשת לרפואה פרטית, קחי את הכסף שהתכוונת להקצות לכיוון הכירופרקטיקה ותפני אותו לרופא פרטי וכזה שגם עוסק בזריקות. המצב שאת מתארת לא נראה כזה שסובל דיחוי של חודשים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה....
הקליניקה של הכירופרקט ד"ר אריה טוויל עמוסה בפאצינטים שלטענתם היו במצב הרבה הרבה יותר גרוע ממני (עם הפניה לניתוח ואפילו אחרי ניתוח). ומימשהושיע אותם זה הוא.

יורה לכל הכיוונים: אלטרנטיבית, קונבנצינלית, רוחנית .......

מאין יבוא עזרי????

שוב תודה

אז עם אותו הגיון תלכי גם לקוראים בקפה ורבנים. את תמצאי שם המון אנשים שקיבלו טיפול שלטענתם ריפא אותם מכל חולי והתור שם הרבה יותר גדול מבכל רופא או כירופרקט.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש משהו בדבריך.....
למרות שלא פוסלת גם את אנשי הרוח לפעמים האמונה (סוג של מניפולציה למוח) היא זו שמביאה להחלמה, ויש לכך סימוכין בספרות המחקר.

לגבי מחקרים על יעילות הכירופרקטיקה....
יש את זה למשל....

המחקר
המחקר: המחקר התבסס על מידע שהופק מ15 מחקרים שבוצעו שכללו מעקב אחר 1,711 בני אדם בוגרים.

ממצאי המחקר: לאחר 6 שבועות של טיפולים המניפולציה של חוליות עמוד השדרה השיגה בקרב חולים אלו הפחתה משמעותית ברמת הכאב ושיפור משמעותי ביכולת התפקודית. ההשפעה על הכאב הייתה דומה לזאת שהושגה על ידי תרופות נוגדות דלקת (NSAIDS). עוד חשוב לציין שבכול המחקרים הללו המניפולציה של עמוד השדרה נעשתה מבלי שנגרמו תופעות לוואי משמעותיות.

מסקנות החוקרים: מניפולציה של עמוד השדרה המתבצעת לצורך טיפול בכאבי גב תחתון יעילה לפחות כמו תרופה נוגדת דלקת. ביצוע מניפולצה של עמוד השדרה בטוחה ורק לעתים רחוקות גורמת לתופעות לוואי משמעותיות.

JAMA, online April 11, 2017

שוב.... מנסה הכל.... גם את הקונבנציונלית.

היי. תראי אני לא נכנס פה למלחמה של הרפואה האלטרנטיבית שמתיימרת להציע פתרונות קסם לכל בעיה.
כפיזיותרפיסט אני נתקל על בסיס יומי בפציעות כאלו בעיקר אצל ספורטאים וטיפול כולל גם התערבות פיזית ותרגול אינטנסיבי.
נראה שניסית הכל חוץ מפיזיותרפיסט ספורט. ואני מאמין שיכול לעזור לפחות מהרקע שרשמת פה.

בקשר לטיפול כירופרקטי אני יכול לציין מנסיון אישי שזה ממש עוזר - אבל תלוי מי הכירופרקט ומה הוא עושה.
אני מתאמן קרוספיט/הנפות הרבה זמן וסובל מפריצת דיסק שמדי פעם מתעוררת ומשביתה.
אין ספק שאחרי טיפול/ים של כירופרקט יש הקלה (לכירופרקט שךי יש זה טיפול ידני/ גלי אולטרסאונד נקודית לגב/טיפול באלקטרודות/דיקור - הוא בוחר אחד או יותר שלדעתו עוזר)

• פותח/ת השרשור
תודה עופר...
אני מטופלת אצל כירופרקט מצוין בשם ד"ר אריה טוויל ברעננה.
יש הטבה משמעותית במצבי יחסית לשיא ההתקף. הפריצה שלי די חמורה ולכן עלי להאזר בסבלנות ולעבור עוד לא מעט טיפולים בכדי להגיע למצב האידאלי של שינה, ישיבה ויקיצה ללא כאב.
חתיכת סרט אני עוברת...צריך המווווון סבלנות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית