הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אימון כאשר עושים intermitten fasting

Fitness_Is_Life

משתמש מתחיל
70
3
נק' מוניטין:
3
70
3
היי,
חקרתי קצת על צום לסירוגין (intermitten fasting) שבו אתה צם 16 שעות ואוכל 8 שעות.
החלטתי שאני רוצה לנסות את השיטה הזאת.
הבנתי שהזמן אכילה והצום תלוי בי. אני לא יכול להתאמן בבוקר או במהלך היוםו הבעיה היא שאני יכול להתאמן רק בשעות הערב. (8-9 בערב) והזמן שהכי מתאים לי לאכילה הוא 13:00-21:00.

מצד אחד אני יכול לעשות ששעות האכילה שלי יהיו מ15:00-23:00 ואז לא תהיה לי בעיה של ארוחה אחרי אימון אבל ביום שבו אני לא מתאמן, אני לא מתכנן לאכול בשעה מאוחרת אז ייצא מצב שבו אני אוכל את הארוחה האחרונה בסביבות 21:00 ולא 23:00 ואז נוצר מצב של צום נוסף של שעתיים.
מצד שני, אם אני אשאר במתכונת של 13:00-21:00 אז לא תהיה לי ארוחה אחרי אימון. אני חושב שזה בעייתי קצת.
עכשיו השאלה היא מה כדאי לעשות במצב כזה?

האם לעשות זמן אכילה 15:00-23:00 ואז ביום אימון אין בעיה אך ביום רגיל שבו אין לי אימון, יהיה לי צום יותר ארוך מ16 שעות. (האם לדעתכם זה בעייתי שהוא יהיה יותר מ16?)
או האם להשאיר את הזמנים 13:00-21:00 ולוותר על הארוחה אחרי האימון.
מה דעתכם?

• פותח/ת השרשור
אין לזה שום יתרון פרט לנוחות ונראה שזה לא כזה מסתדר/נוח לך, אז למה לעשות את זה?
שמתי לב שקשה לי עם ארוחות שמפזורות במהלך היום. אני מעדיף לאכול ארוחות יותר גדולות והשיטה הזאת מסדרת לי את הבעיה מהבחינה הזאת. ואני רוצה לנסות אותה אבל העניין של האימונים והשעות קצת בעייתי לי ולדעתי אפשר לפתור את זה.

אתה לא צריך לאכול במרווח של 8 שעות אלא לרכז את כל האוכל שלך בחלון הזה. אתה יכול לרכז את כל האוכל שלך גם בחלון של 4 שעות ולצום 20 שעות, זה לא משנה. תרכז את כל הארוחות שלך מסביב לאימון. נניח ארוחה קלה-בינונית לפני האימון, ארוחה גדולה לאחר האימון וארוחה קטנה-בינונית לפני השינה

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך לאכול במרווח של 8 שעות אלא לרכז את כל האוכל שלך בחלון הזה. אתה יכול לרכז את כל האוכל שלך גם בחלון של 4 שעות ולצום 20 שעות, זה לא משנה. תרכז את כל הארוחות שלך מסביב לאימון. נניח ארוחה קלה-בינונית לפני האימון, ארוחה גדולה לאחר האימון וארוחה קטנה-בינונית לפני השינה
בגלל שאני מתאמן בערבים, אני יכול להרשות לעצמי רק ארוחה אחת אחרי אימון אז אני כבר חייב ללכת לישון. אז אתה אומר שאולי כדאי לאכול ארוחה לפני אימון כמו שאמרת, ארוחה אחרי האימון ועוד ארוחה אחת שתהיה כמה שעות לפני הארוחה של האימון בלי קשר לזמן הצום? האכילה בצורה הזאת כן גורמת לצום במובן מסוים כי אני מעדיף ארוחות גדולות אז הזמן של הצום לא משנה לפי דעתך? נגיד יום אחד אצום פחות בגלל האימון ויום אחר זה ישתנה.

זה לא בעיה להיות בצום של יותר מ-16 שעות. קח בחשבון שיש כמה מחקרים שמראים שזו לא שיטה להעלאה במסת השריר

• פותח/ת השרשור
זה לא בעיה להיות בצום של יותר מ-16 שעות. קח בחשבון שיש כמה מחקרים שמראים שזו לא שיטה להעלאה במסת השריר
אם זה לא בעיה אז סבבה. פחות מעניין אתי העלייה במסת שריר. זה יותר בשביל לסדר לעצמי את הארוחות. ובאופן כללי מתי לשב את זה. אם במסה לא שוה אז אולי בחיטוב בפעם הבאה כשאעשה.

זה ממש פשוט. אימון ב8-9, ארוחת ערב ב9-10, שינה. בוקר: קפה/תה. ארוחת צהריים בערך 14-16 שעות אחרי ארוחת ערב, כלומר בין 12 ל4 אחרי הצהריים. מסה/חיטוב תלוי רק בכמויות.

• פותח/ת השרשור
זה ממש פשוט. אימון ב8-9, ארוחת ערב ב9-10, שינה. בוקר: קפה/תה. ארוחת צהריים בערך 14-16 שעות אחרי ארוחת ערב, כלומר בין 12 ל4 אחרי הצהריים. מסה/חיטוב תלוי רק בכמויות.
כן זה מה שחשבתי רק שהפריע לי מצב שבו אני צם יותר מ16 שעות. האם זה בעייתי כי אם ביום רגיל ולא של אימון אני אוכל את ארוחת הערב שלי יותר מוקדם מהרגיל. יותר מוקדם זה נגיד 9 במקום 11. (זה ביום שבו אני לא מתאמן)

כן זה מה שחשבתי רק שהפריע לי מצב שבו אני צם יותר מ16 שעות. האם זה בעייתי כי אם ביום רגיל ולא של אימון אני אוכל את ארוחת הערב שלי יותר מוקדם מהרגיל. יותר מוקדם זה נגיד 9 במקום 11. (זה ביום שבו אני לא מתאמן)

זה ממש לא משנה. הגוף שלך מתרגל.

• פותח/ת השרשור
זה לא עניין של דעה. זה פשוט לא משנה פיזיולוגית
קראתי שזה כן יכול לעזור בגלל רמות אינסולין וכו.. בסופו של דבר ברור שצריך מאזן שלילי או חיובי בהתאם למטרה. בכל מקרה כנראה אנסה את זה ואראה איך זה משפיע עליי ופשוט יהיו ימים שבהם אהיה בצום ארוך יותר.
תודה על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית