הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי מינרלים וויטמינים

Benpi93

משתמש קבוע
1,119
4
נק' מוניטין:
787
1,119
4
קראתי איזה מאמר לגבי האבץ,שכתוב שככל שכמות הסידן גדלה,רמת האבץ יורדת והפוך,זה נכון?

"גורמי מחסור וסימפטומים של אבץ :
ספיגתו יורדת בנוכחות טפילי מעי ובתזונה עשירה מאוד בסיבים וכן מעודף טאנין (תה, יין), עודף חומצה אוקסלית (תרד, שוקולד) וסידן (מוצרי חלב"

דבר שני שראיתי,זה שמומלץ לא לקחת אבץ ומגנזיום ביחד,בגלל שהם מתחרים אחד עם השני בגוף
בולשיט?

קראתי איזה מאמר לגבי האבץ,שכתוב שככל שכמות הסידן גדלה,רמת האבץ יורדת והפוך,זה נכון?

"גורמי מחסור וסימפטומים של אבץ :
ספיגתו יורדת בנוכחות טפילי מעי ובתזונה עשירה מאוד בסיבים וכן מעודף טאנין (תה, יין), עודף חומצה אוקסלית (תרד, שוקולד) וסידן (מוצרי חלב"

דבר שני שראיתי,זה שמומלץ לא לקחת אבץ ומגנזיום ביחד,בגלל שהם מתחרים אחד עם השני בגוף
בולשיט?
אני יודע לגבי מגנזיום וסידן. לא אבץ. אבל הרבה מינרלים עובדים במעין "תחרות" השאלה כמה היא רצינית.
למה זה משנה לך?

האמת שגם אני לא ממש מתמצא בזה. אני יודע שכל היונים +2 האלה - סידן, אבץ, מגנזיום, נחושת נספגים דרך אותו מנגנון ולכן לכאורה מתחרים אחד בשני. כלומר, אם הדיאטה שלך מאוד לא מאוזנת ואתה לוקח המון רק מאחד מהם אז זה יכול ליצור מחסור באחרים.
אני לוקח את המגנזיום ואבץ ביחד ומחוץ לארוחה. אני לא חושב שזה משהו שצריך להדאיג אותך יותר מדי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית