הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התאוששות מפציעה ועבודה עם כאב

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
לפני 7 חודשים נפצעתי בכתף. יש לי קרע SLAP.

בשלהי הפציעה, לא יכולתי להרים ידיים מעל לראש ואפילו לא לבצע לחיצת חזה עם 40 ק"ג, וגם לא לעשות שכיבות סמיכה. לחיצות כתפיים עם 5 קילו היה כואב..

היום, 5-6 חודשים בתהליך התאוששות אני כבר עושה בנץ' עם 90-95.

לחיצת כתף מלפנים - עם מוט אולימפי יכול לעשות, אך ממשקל של 40 קילו (10 בכל צד + המוט) כבר מרגיש כאב קל.
לא מסוגל לעשות מקבילים בלי כאב. כרגע לא עושה.

שאלתי היא
איפה עובר הגבול בין כאב שאפשר ורצוי לעבוד איתו, לבין כאב שמסמן לי להפסיק?
האם הכאב(כשהוא קל) מצדיק המשך עבודה ותורם להתאוששות והחלמה, או שהוא מאט אותה ופוגע?
מה נכון?

אני רואה שהתקדמתי בלחיצת חזה, אבל לחיצת כתף נראית לי בלתי אפשרית כרגע

חד וחלק - לך לפיזיותרפיסט (רצוי ספורט) שייעץ לך על זה. אין לאף אחד בפורום את הידע המקצועי והפרטני שלך שיוכל לענות על זה בבטחון.

• פותח/ת השרשור
סך הכל הגיוני, לא אפשרי להכריע לגבי זה וכל פציעה היא שונה מאדם לאדם.

באופן כללי, האם אתה או מישהו ממציצים באשכול הנוכחי מכירים אנשים ש-'יצאו' מזה(קרע בלברום/SLAP tear) ללא ניתוח?

הי, אני עם קרע של 2 ממ.
לפני כ-4 שנים אובחנתי וויתרתי על ניתוח.
עם הזמן הכאב עבר, כיום מסוגל לעשות הכל וכמעט לא מרגיש כאב או הגבלה.
מה שכן ממליץ לך עם הכתפיים להתקדם ממש בהדרגה ואם כואב לך בלחיצת כתפיים מעל 40 קילו אז תוריד משקל תעשה יותר חזרות ותשלב תרגילים נוספים, לי עבודה עם דאמבלים עזרה כי יכולתי לשחק עם הזווית איך שנוח לי.

בסופו של דבר תלוי מה המהטרה שלך.
אם אתה רוצה להיות ספורטאי מקצועי, או שהמשקלים מאוד חשובים לך בזמן הזה, תצטרך ללמוד להתאמן עם הפציעה תוך מינימום כאב, אבל אם המטרה שלך היא נטו לעסוק בספורט כתחביב, אז אתה צריך להתאמן ללא כאב בכלל, או לפחות לא לעשות משהו שמכאיב לך, ובמקביל לעשות פיזיותרפיה כדי לשקם את הפציעה, ולחזור לעצמך מהר ככל שניתן

• פותח/ת השרשור
אין לי לחץ של זמן, המטרה שלי היא להתקדם לאורך השנים, כך שיש סבלנות. אעבוד בהדרגה תוך הימנעות מכאב ועם אופטימיות שהשיפור שהיה ימשיך באותה מגמה

כאב קל בסוף מתפתח לכאב לא קל ולכן כדאי להתייעץ עם פיזיותרפסיט במידה וכואב לך כדי שלאחר מכן לא תשלם על כך ביוקר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית