הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה התרגיל הזה חשוב?

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
עד כמה לחיצת כתפיים במוט /דמבלס הכרחית לפיתוח כוח כתפיים?
האם התרגיל הזה הוא 'בגדר חובה'?

האם אפשר להגיע לאותה התקדמות גם בלי התרגיל הזה, ופשוט עם תרגילים אחרים (lateral raises/front raises)?

זה ה-תרגיל לכתפיים. פרס חזק=כתפיים גדולות וחזקות. תרגילי עזר כשמם כן הם, עזר. משהו דומה לפרס יכול להיות עמידת ידיים.

משהו דומה לפרס יכול להיות עמידת ידיים.
תרגיל נחמד אבל ממש לא תחליף לפרס במוט
עד כמה לחיצת כתפיים במוט /דמבלס הכרחית לפיתוח כוח כתפיים?
האם התרגיל הזה הוא 'בגדר חובה'?

האם אפשר להגיע לאותה התקדמות גם בלי התרגיל הזה, ופשוט עם תרגילים אחרים (lateral raises/front raises)?
שום תרגיל לא בגדר חובה. חוץ מזה שהפרס במוט הוא אחד התרגילים הכי טובים שאתה יכול לעשות, הוא גם קריטי לבריאות של הכתפיים, במיוחד אם אתה עושה הרבה בנץ׳.
לגבי השאלה השנייה: ממש לא

• פותח/ת השרשור
תיארתי לעצמי שזו תהיה התשובה. פשוט נפצעתי בקטע נוראי בכתף ואני לא מסוגל לעשות את התרגיל הזה במשקלים שהייתי עושה בעבר. הייתי לוחץ 60-70 ק"ג בישיבה על ספסל עם משענת, היום בקושי 40 אני מסוגל בלי כאב, וגם לזה לקח לי 7 חודשים להגיע... אולי בעוד חצי שנה-שנה אתקרב לאזור ה-50-60 ק"ג.

שאלה נוספת -
מה עדיף לעשות, לחיצת כתפיים בישיבה מבלי להישען על שום דבר, או שעדיף כן עם הישנות טיפה אחורה איזה 5-10 מעלות כדי להוריד עומס מהגב התחתון?

יש הבדל עצום בין המשקלים שאפשר להרים ב-2 האופציות.. עם תמיכה יותר קל, השאלה מה יותר 'נכון' אם בכלל יש כזה דבר 'נכון'...?
1524835467134135524913.jpg

השאלה אם זו הזווית הכי קטנה שיש ברשותי, האם עדיף לי לעשות לחיצה בישיבה עם משענת או בלי

רוב התשובות שקיבלת כאן מתבססות על העובדה שחשבו שמדובר בפרס קלאסי AKA Standing Strict Overhead Press...לכן החשיבות הרבה שיש לתרגיל הזה לפיתוח כוח על פני כל הגוף כה חשובה מכיוון שאתה מבצע זאת בעמידה ולא בישיבה. כשמדובר בישיבה, כל הפרטים המזעריים הללו לפי דעתי וממה שידוע לי כל כך לא משנים, זווית לכאן או זווית לכאן, עם תמיכה או בלי תמיכה. העדיפות תמיד תילך לתרגיל מורכב ורב-מפרקי כשמבוצע בעמידה על פני תרגיל שאתה מבצע בישיבה, כמובן אם יש משהו שמגביל אותך מבחינת טווח תנועה או גמישות ולכן אתה לא מסוגל לבצע זאת בעמידה, אז זה כבר סיפור אחר...

• פותח/ת השרשור
כן, מבין, תשובה מעולה,

אני פצוע בכתף אז יש לי בעיה בזווית שבעמידה. אבל עם משקל נמוך אני יכול לבצע ללא כאב.

תבצע עם משקל נמוך מאוד ותתקדם מינימלית כל אימון, תהיה רחוק מסף כאב וככה לאט לאט תתחזק ותדחה את הכאב למשקלים יותר גבוהים.

הטעות שרוב האנשים עושים זה ״לבדוק מתי כואב״. החוכמה זה תמיד להשאר כמה צעדים לפני שכואב ולא לנסות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית