כמה שרירים יש בחזה?

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
לא ידעתי איפה לפרסם את הפוסט אם זה לא המקום תעבירו אותו אם אפשר בבקשה.

לא הצלחתי כלכך להבין ממה שקראתי את החלוקה של החזה. לכמה שרירים הוא מחולק 2? עליון ותחתון? ואם זה ככה אז עבודה בשיפועים שונים תעשה עבודה שונה בצורה של החזה?

1. שאתה מתכוון שהסיבים העליונים של השריר החזה זה כמו להגיד שיש את הסיבים שתחתונים של שריר החזה?
כן, יש סיבים עליונים, אמצעיים, ותחתונים, אבל כולם בונים את אותו השריר.

2. אז למה התכוון מייק בהודעה קודמת שנתן את הלינק הזה:
http://35em6bqahh81qnnu33axd7u3-wpe...p-content/uploads/2014/10/upperlowerchest.png
חשבתי שבגלל זה הם שרירים נפרדים
זה מה שמייק אמר בהקשר של התמונה: "והחזה העליון שרוב האנשים מצביעים עליו זה הסיבים העליונים של החזה הגדול (Pectoralis Major)"
השרירים הנפרדים זה החזה הגדול והחזה הקטן האמיתי (פקטוריס מיינור)

3. אם נעבוד בשיפוע של 45 מעלות על הספה ניצור יחס יותר גבוהה לסיבים העליונים שיבואו לגדילה יותר לעומת עבודה על ספה ללא שיפוע?
כן, אבל מדובר על הבדלי יחס עבודה קטנים יחסית, לא משהו שפתאום ינפח לך את חלק העליון של החזה כאילו זה שריר שונה לחלוטין.

4. פקטורליס מייג'ור זה החזה שניקרא בעברית החזה הגדול כלומר כל שריר החזה?
כן

5. פקטורליס מיינור זה השריר שניקרא החזה הקטן ולפי ויקדפיה זה הפירוש הנכונה עברו?
שריר החזה הקטן – ויקיפדיה
כן

1

1. שאתה מתכוון שהסיבים העליונים של השריר החזה זה כמו להגיד שיש את הסיבים שתחתונים של שריר החזה?
2. אז למה התכוון מייק בהודעה קודמת שנתן את הלינק הזה:
http://35em6bqahh81qnnu33axd7u3-wpe...p-content/uploads/2014/10/upperlowerchest.png
חשבתי שבגלל זה הם שרירים נפרדים
3. אם נעבוד בשיפוע של 45 מעלות על הספה ניצור יחס יותר גבוהה לסיבים העליונים שיבואו לגדילה יותר לעומת עבודה על ספה ללא שיפוע?
4. פקטורליס מייג'ור זה החזה שניקרא בעברית החזה הגדול כלומר כל שריר החזה?
5. פקטורליס מיינור זה השריר שניקרא החזה הקטן ולפי ויקדפיה זה הפירוש הנכונה עברו?
שריר החזה הקטן – ויקיפדיה
1. לא זה טיפה שונה. ״חזה עליון״ זה פשוט ראש בחזה(ואי אפשר לבודד אותו, כמו שאי אפשר לבודד את הראש הקצר של הביצפ לדוגמא)
2. ראה 1
3. העומס יעבור יותר לכתף הקדמית ולסיבים העליונים.
4.כן
5כן

@kotzer יש לי שאלה, אם ההבדל הוא באמת קטן בין שיפוע עליון ורגיל, אז למה כול המפתחי גוף עושים הרבה בנץ בשיפוע? לא עדיף פשוט להשקיע יותר בבנץ רגיל?

@kotzer יש לי שאלה, אם ההבדל הוא באמת קטן בין שיפוע עליון ורגיל, אז למה כול המפתחי גוף עושים הרבה בנץ בשיפוע? לא עדיף פשוט להשקיע יותר בבנץ רגיל?
מפתחי גוף עושים הרבה דברים שאין להם שום סיבה או צורך, וברמה המתקדמת כשיש לך כבר הרבה מאוד מסת שריר אז יש גם הרבה עבודה על נקודות קטנות, איזונים וכו'. אני לא אומר שהאדם הממוצע לא יכול להרוויח מזה, אבל הרווח יהיה שונה ממה שאתה חושב שהוא.

• פותח/ת השרשור
מפתחי גוף עושים הרבה דברים שאין להם שום סיבה או צורך, וברמה המתקדמת כשיש לך כבר הרבה מאוד מסת שריר אז יש גם הרבה עבודה על נקודות קטנות, איזונים וכו'. אני לא אומר שהאדם הממוצע לא יכול להרוויח מזה, אבל הרווח יהיה שונה ממה שאתה חושב שהוא.
לצורך הדוגמה יהיה עדיף נגיד אם אתה מבצע 10 סטים אז לתת אותם ללא שיפוע מאשר גם לחלוק אותם בשיפועים האחרים ואם לא מה יהיה השיקול?

לצורך הדוגמה יהיה עדיף נגיד אם אתה מבצע 10 סטים אז לתת אותם ללא שיפוע מאשר גם לחלוק אותם בשיפועים האחרים ואם לא מה יהיה השיקול?
מחוץ לקונטקסט של שאר התוכנית והרמה שלך בתור מתאמן קשה לענות על השאלה הזו בידיוק, אבל אני אגיד פשוט שלא, עדיף לעשות הכל בנצ' רגיל.
אני אגיד לך דווקא מתי כן כדאי לשלב בנצ' עליון - כאשר בתוכנית שלך יש יום של בנצ' קל אפשר להחליף אותו בבנצ' עליון, או כשיש צורך בתרגיל עזר כללי, או כאשר מעורבות הכתף היא נקודה חלשה בבנצ'.
אני אתן לך את הדוגמא לתוכנית שאני עובד בה כרגע - אני עובד על הבנצ' 4 פעמים בשבוע, יומיים של בנצ' רגיל בנפח ועצימות גבוהים יחסית, שבהם אני משלב גם ווריאציות של הבנצ' הרגיל, יום רק של ווריאציה, ויום של עזר. בכל הווריאציות יש לי משקלי מטרה כי אני מנסה להשתפר בהם, במטרה שהם ישפרו לי בסוף את הבנצ', וביום העזר יש לי ווריאציה של בנצ' שהיא נטו כדי להשלים נפח כללי, עם מעט יחסית סטים וחזרות גבוהות יותר, שם אני שם בנצ' בשיפוע עליון והולך על כמה משקל שאני מצליח באותו יום

• פותח/ת השרשור
מחוץ לקונטקסט של שאר התוכנית והרמה שלך בתור מתאמן קשה לענות על השאלה הזו בידיוק, אבל אני אגיד פשוט שלא, עדיף לעשות הכל בנצ' רגיל.
אני אגיד לך דווקא מתי כן כדאי לשלב בנצ' עליון - כאשר בתוכנית שלך יש יום של בנצ' קל אפשר להחליף אותו בבנצ' עליון, או כשיש צורך בתרגיל עזר כללי, או כאשר מעורבות הכתף היא נקודה חלשה בבנצ'.
אני אתן לך את הדוגמא לתוכנית שאני עובד בה כרגע - אני עובד על הבנצ' 4 פעמים בשבוע, יומיים של בנצ' רגיל בנפח ועצימות גבוהים יחסית, שבהם אני משלב גם ווריאציות של הבנצ' הרגיל, יום רק של ווריאציה, ויום של עזר. בכל הווריאציות יש לי משקלי מטרה כי אני מנסה להשתפר בהם, במטרה שהם ישפרו לי בסוף את הבנצ', וביום העזר יש לי ווריאציה של בנצ' שהיא נטו כדי להשלים נפח כללי, עם מעט יחסית סטים וחזרות גבוהות יותר, שם אני שם בנצ' בשיפוע עליון והולך על כמה משקל שאני מצליח באותו יום
1. מבחינת היפטרופיה אם תבצע 10 סטים באותו תרגיל היכולת להמשיך להרים את אותו משקל יכולה ליפגע ועצימות תרד עכב כך לא יהיה יעיל עדיין להחליף אחרי מספר סטים לבנץ בסוית אחרת כדי להמשיך לעבוד בעצימות גבוהה יחסית לאותו תרגיל?
2. למה הוריאצות שאתה עושה? נטו חיזוק חולשות?
3. למה השימוש בתרגילי עזר בנפח ולא בתרגיל העיקרי?

1. מבחינת היפטרופיה אם תבצע 10 סטים באותו תרגיל היכולת להמשיך להרים את אותו משקל יכולה ליפגע ועצימות תרד עכב כך
אם אתה לא מורגל ל-10 סטים אז מן הסתם לא תוכל לבצע אותם ביעילות. וכשאתה מבצע נפח כזה גדול צריך לבחור משקל בהתאם, אתה לא יכול לעבוד בעצימות גבוהה עם נפח גבוה, אבל אתה מתחזק בנפח, לא בעצימות, ככה שזה לא משנה במשמעותית

לא יהיה יעיל עדיין להחליף אחרי מספר סטים לבנץ בסוית אחרת כדי להמשיך לעבוד בעצימות גבוהה יחסית לאותו תרגיל?
זו נקודה טובה לחשוב עליה, ואחת בהחלט יעילה וחשובה, אבל אתה צריך לזכור דבר חשוב, שהעצימות היחסית תהיה גבוהה בין אם תמשיך עם סטים רגילים, כי מן הסתם המשקל יהיה קשה יותר ויותר, או אם תלך על תרגיל אחר, אבל בתרגיל אחר העצימות הכללית (משקל על המוט) יכולה להיות נמוכה יותר, ואז מה שיוצא זה שתקבל את אותו אפקט מהעצימות היחסית, אבל עם פחות סטרס על הגוף.

2. למה הוריאצות שאתה עושה? נטו חיזוק חולשות?
חיזוק חולשות ודרך להשיג אפקט אימון זהה עם עצימות נמוכה יותר

3. למה השימוש בתרגילי עזר בנפח ולא בתרגיל העיקרי?
בידיוק מהסיבה שהזכרתי בנקודה השניה, הרבה נפח מהתרגיל המרכזי יכול להיות כבד מאוד על הגוף, ולא בהכרח משהו שאני יכול להתאושש ממנו כמו שצריך, ולכן אני מנסה להשיג את האפקט של אימון קשה מתרגילים פחות דורשניים, וכמובן כדי לחזק חולשות שרק התרגיל המרכזי לא יכול לתקן.

בנוסף אני כבר נמצא ברמה שהטכניקה שלי טובה מאוד ובאה כטבע שני, היא כמובן לא מושלמת כי זה לא יקרה אף פעם, תמיד יהיו דברים לשנות בהתאם לחולשות חדשות והיפרטרופיה. זה למה רק נפח מהתרגיל המרכזי יהיה פחות יעיל בשבילי, וזה בגלל שהיעילות המכנית כבר יש לי, אני לא צריך להשתפר רק בביצוע של התרגיל, בשביל זה יש לי את השבועות לקראת התחרות שבהן ההתמקדות היא ביעילות מכנית, אחרי שסיימתי להתחזק

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא מורגל ל-10 סטים אז מן הסתם לא תוכל לבצע אותם ביעילות. וכשאתה מבצע נפח כזה גדול צריך לבחור משקל בהתאם, אתה לא יכול לעבוד בעצימות גבוהה עם נפח גבוה, אבל אתה מתחזק בנפח, לא בעצימות, ככה שזה לא משנה במשמעותית

זו נקודה טובה לחשוב עליה, ואחת בהחלט יעילה וחשובה, אבל אתה צריך לזכור דבר חשוב, שהעצימות היחסית תהיה גבוהה בין אם תמשיך עם סטים רגילים, כי מן הסתם המשקל יהיה קשה יותר ויותר, או אם תלך על תרגיל אחר, אבל בתרגיל אחר העצימות הכללית (משקל על המוט) יכולה להיות נמוכה יותר, ואז מה שיוצא זה שתקבל את אותו אפקט מהעצימות היחסית, אבל עם פחות סטרס על הגוף.

חיזוק חולשות ודרך להשיג אפקט אימון זהה עם עצימות נמוכה יותר

בידיוק מהסיבה שהזכרתי בנקודה השניה, הרבה נפח מהתרגיל המרכזי יכול להיות כבד מאוד על הגוף, ולא בהכרח משהו שאני יכול להתאושש ממנו כמו שצריך, ולכן אני מנסה להשיג את האפקט של אימון קשה מתרגילים פחות דורשניים, וכמובן כדי לחזק חולשות שרק התרגיל המרכזי לא יכול לתקן.

בנוסף אני כבר נמצא ברמה שהטכניקה שלי טובה מאוד ובאה כטבע שני, היא כמובן לא מושלמת כי זה לא יקרה אף פעם, תמיד יהיו דברים לשנות בהתאם לחולשות חדשות והיפרטרופיה. זה למה רק נפח מהתרגיל המרכזי יהיה פחות יעיל בשבילי, וזה בגלל שהיעילות המכנית כבר יש לי, אני לא צריך להשתפר רק בביצוע של התרגיל, בשביל זה יש לי את השבועות לקראת התחרות שבהן ההתמקדות היא ביעילות מכנית, אחרי שסיימתי להתחזק
1. יותר קל לעלות נפח מאשר עצימות. טבל איפה תהיה התקרה כיווכיול בכל אימון? לפי היכולת שלי להתאושש? יש מספר סטים מוגבל לאימון או שאוכל להכניס כמה שניתן? לצורך הדוגמה נגיד בבנץ לבצע 20 סטים של עשיריה עם משקל 50 לא תהיה בעיה אבל יצור נפח מטורף.
2. אין ספק בהחלפת תרגילים גם שאתה מפחות מיומן עלעהם תקבל פחות אפקט מכני אבל תאכל להגייע לנפח עבודה גבוהה יותר עם משקל קל יותר ולהרווח נקודות חלושות?
3. מצד שני להוריד עומס מהגוף ע"י לתת ווריצאות שונות כדי להנשיג נפח זהה עם פחות עומס על הגוף או לפחות כמה שניתן כי זה לא אותו תרגיל? מה שבטוח תפסיד סטרסט אבל תרווח סטרס מטבולי?

טבל איפה תהיה התקרה כיווכיול בכל אימון? לפי היכולת שלי להתאושש?
בגדול כן, למרות שלא הייתי מסתכל על זה מנקודת מבט של כל אימון בפני עצמו, אלא כמכלול של האימונים, לרוב מסתכלים על נפח שבועי, ואז כבר נכנס העניין של איך אתה מחלק את הנפח.
אם למשל אתה צריך נפח X כדי להתקדם, אבל אתה לא יכול לדחוף את הכל באימון אחד, אז אתה יכול לפצל את זה ל-2 אימונים בשבוע וככה להתקדם.

יש מספר סטים מוגבל לאימון או שאוכל להכניס כמה שניתן? לצורך הדוגמה נגיד בבנץ לבצע 20 סטים של עשיריה עם משקל 50 לא תהיה בעיה אבל יצור נפח מטורף.
מספר הסטים יוגבל לפי שאר תוכנית האימונים ולפי היכולת לבצע את הנפח. אם למשל תעשה 10 סטים וייקח לך 4 ימים להתאושש מזה, אבל עוד יומיים יש לך עוד אימון חזה, אז הביצועים שלך יפגעו. אבל אם תחליט שאתה עובד על החזה 3 ימים בשבוע אז תוכל לקחת את הנפח של 2 האימונים ולפצל ל-3, וככה תוכל להתאושש יותר בקלות מאימון לאימון.

2. אין ספק בהחלפת תרגילים גם שאתה מפחות מיומן עלעהם תקבל פחות אפקט מכני אבל תאכל להגייע לנפח עבודה גבוהה יותר עם משקל קל יותר ולהרווח נקודות חלושות?
לא הבנתי את השאלה פה.

3. מצד שני להוריד עומס מהגוף ע"י לתת ווריצאות שונות כדי להנשיג נפח זהה עם פחות עומס על הגוף או לפחות כמה שניתן כי זה לא אותו תרגיל? מה שבטוח תפסיד סטרסט אבל תרווח סטרס מטבולי?
הרעיון הוא ליצור עומס מכני מכוון, ווריאציות לרוב ייתנו עומס מכני מעט שונה, כזה שיעבוד בצורה שונה על השרירים המעורבים, וככה גם אולי יחזק אותם יותר, וגם ישפר את היעילות המכנית של הגוף לשלוט בתנועה. כל זה בסופו של דבר יאפשר לך להיות יעיל יותר, וככה תוכל להתמודד עם יותר נפח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית