הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לריצות ארוכות

יוסישיטרית

משתמש קבוע
1,980
270
נק' מוניטין:
333
1,980
270
ארץ לעולם לא
עד כמה ריצות ארוכות(הכוונה ל5-10 ק״מ וצפונה) עוזרות ביום סיירות? לפי מה שאני יודע יש שם ספרינטים בעיקר, וריצת 2000(שזה לא נחשב ריצה כזאת ארוכה). ואיך כדאי להתאמן על זה? בינתיים אני עושה ריצת נפח פעם בשבוע שכול אימון אני מוסיף 10% מרחק

בזבוז זמן
לדעתי אם. מטרה לרוץ 2000 מטר בתוצאה טובה מומלץ לעבוד אינטרוולים ולשפר זמנים לאט לאט,לבנות בסיס כושר חזק והתאמן ספציפית על הריצה שרוצים לשפר ריצות ארוכות לא פוגעות ממש במטרה אלא אולי בנוסף כדי לשפר את המערכת האירובית אבל האנאירובית אירובית מומלץ ריצות אינטרוולים שבעצם אתה משפר ומייעל את אספקת האנרגיה במערכת האנאירובית למעשה את ה עובד על המערכת במקום לרוץ ריצה ארוכה בקצב קבוע את משגע את המערכת פעם לאט פעם הכי מהר ואז הגוף מבין שהוא חייב להשתפר בכדי לייצר אנרגיה זמינה ,זה למעשה המהות של אינטרוולים וגם זה מוכח מדעית
בזבוז זמן
לדעתי אם. מטרה לרוץ 2000 מטר בתוצאה טובה מומלץ לעבוד אינטרוולים ולשפר זמנים לאט לאט,לבנות בסיס כושר חזק והתאמן ספציפית על הריצה שרוצים לשפר ריצות ארוכות לא פוגעות ממש במטרה אלא אולי בנוסף כדי לשפר את המערכת האירובית אבל האנאירובית אירובית מומלץ ריצות אינטרוולים שבעצם אתה משפר ומייעל את אספקת האנרגיה במערכת האנאירובית למעשה את ה עובד על המערכת במקום לרוץ ריצה ארוכה בקצב קבוע את משגע את המערכת פעם לאט פעם הכי מהר ואז הגוף מבין שהוא חייב להשתפר בכדי לייצר אנרגיה זמינה ,זה למעשה המהות של אינטרוולים וגם זה מוכח מדעית

עוזר רק כי זה משפר תכושר הכללי
אם אתה מתאמן נטו בשביל היום סיירות רק דיונה וספרינטים יעזרו לך

תגיד, אם אין לי דיונות קרוב לבית מה כדאי לעשות
במקומך הייתי מתאמץ ךהגיע לפחות פעם בשבועיים לדיונה (איפה אתה גר?)
ועושה אימון באיזה עליה תלולה
אני אישית לא התאמנתי נכון ליום סיירות ולא שרדתי את הדיונות
היום אני באמצע מסלול של גדסר
עריכה:

אגב אם אתה באמת ממש בראש של לעבור גיבוש לדעתי הקבוצות הכנה לצבא טובות, אישית לא הייתי באחת כי אני לא מאמין בזה כל כך וזה נראה לי לא כיף, אבל בתור הכנה לגיבוש אין ספק שזה האופציה הכי טובה, פחות בטוח לגבי הכנה למסלול (שעכשיו יש מצב נראה לך כמו החלק הפחות קריטי, ואתה בטח אומר הגיבוש קודם מה שחשוב, גם אני חשבתי ככה אבל באמת שהגיבוש לא קרוב בכלל למסלול)

ליד אילת. יש לי שטחים לרוץ בהם אבל אין חול ים
גם עם עליה תלולה אפשר להסתדר
אבל תנסה בכל זאת לחפש קצת חול ים אתה פשוט לא תבין את הסוג כאב של הרגל אם לא תעשה לפני היומס
בטוח שיש איזה מדבר ליד שיש שם (אני אישית מצאתי איזה חורשה עם חול שטיפטיפה מזכיר חול ים כדי לדמות כמה שיותר משהו שדומה)

וערכתי את התגטבה הקודמת תסתכל שם

חשבתי להיכנס טיפה לכושר ורק אז להצטרף לקבוצה כדי למנוע פציעות
לדעתי זה שווה ערך ללהגיד "אצבור קצת כח ואז אצטרף לאיגרוף כדי לא לקבל מכות שם"
או ל "אצבור קצת ידע ואז אצטרף לבית ספר כדי לא להיות הכי טיפש שם"
לדעתי אם אתה באמת רוצה את זה ובאמת גם חושב להצטרף לכושר קרבי אז תתחיל כבר עכשיו ואל תדחה, הם יודעים להתאים סרגל אתה יכול גם להגיד למדריך שם לפני אין לך מה להתבייש
חשבתי להיכנס טיפה לכושר ורק אז להצטרף לקבוצה כדי למנוע פציעות
לאיזה יחידה אתה מכוון אגב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית