הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שאלה לגבי ה5x5 billy star linear version

• פותח/ת השרשור Thor
  • פורסם בתאריך

Thor

משתמש קבוע
1,332
1
נק' מוניטין:
4,265
1,332
1
אחלה של תוכנית באמת, אני כרגע בחיטוב, הורדתי 9 קילו בערך, ולא רק שהמשקלים שלי לא נפלו, אלה התחזקו עם התוכנית הזאת.

פרט לזה, השאלה שלי היא ככה, הבנתי שיש ימים קלים שאנשים עושים עם התוכנית הזאת(זאת אומרת אימונים עם משקל קל יותר), יש תקופת זמן מוגדרת שבהם צריך לעשות אותם? או שזה תלויי בבנאדם ספציפית כשהוא מרגיש כבר עומס וזה?

אני אישית עד עכשיו לא עשיתי שום יום קל בתוכנית הזאת, הלכתי לפי המדריך שיש פה באתר(ששם דווקא לא מצויין שצריך לעשות מנוחה, אבל מצד שני קראתי פוסטים של אנשים שכן עושים, אז אני קצת מבולבל).

אם משהו יוכל להסביר לי את הקטע הזה אני אשמח מאוד, תודה מראש:)

אימון B מכיל סקוואט קל
4 סטים בפרמידה כאשר הסט ה-3 וה-4 עם אותו משקל שהוא כ 80% (+-) מהסט החמישי העצים שלך (הסט האחרון באימון A)

כיוון שיש לך סקוואט כבד וכדי שתתאושש מאימון A לקראת אימון C (התוכנית היא שבועית ולמתאמנים בינוניים זה בנוי ככה)

איומונים קלים בכללי זה אם אתה עייף, מגיע לOR או שאתה מרגיש שיש צורך בכך, לרוב אין צורך מיוחד

• פותח/ת השרשור
אוקיי עכשיו זה יותר ברור, האמת היא שאני עשיתי את התוכנית עד עכשיו לא בדיוק כמו שהיא כתובה(לא בכוונה חחח מתוך חוסר ידע), פשוט שמתי עומס יותר כבד ממה שהייתי אמור, נגיד באימון השני בסקוואט אז עשיתי אותו ל5 ובסוף עם ה100% במקום לסיים ב80%, בגלל זה הרגשתי שהתוכנית קצת קשה מבחינת עומס אם כי עמדתי במטרות שלי ולא איבדתי כח בחיטוב ואפילו התחזקתי.

עכשיו שאני ידוע אני אעשה בדיוק לפי מה שכתוב.

הא ותודה על העזרה כמובן:)

• פותח/ת השרשור
ווהאי תודה אני אקרא, זה הרבה יותר מפורט מאשר הגרסא העיברית פה באתר, שבה זה קצת מבלבל:)

התוכנית הזו טובה לכל מי שעושה חיטוב ?
או שמתחילים שעשו SS במשך 3 חודשים, עדיף שבחיטוב יעשו FBW פשוט?

היא יכולה להתאים כי היא לא כל כך עצימה.
לדעתי יש בה קצת יותר מדי נפח לחיטוב, אבל אפשר להוריד מהנפח בלי יותר מדי בעיות.

הרעיון מאחורי כל זה הוא לא לבחור תכניות עצימות לחיטוב, בגלל שאתה בגרעון קלורי, מה שאומר שבמקרה הטוב לא תתאושש ובמקרה הרע תפצע.

דרך אגב קרוב לוודאי שלא התחזקת, פשוט למדת איךמנצלים כל מיני דברים כמו באונס בסקוואט ועבודה מהירה בגלל תרגול.

דרך אגב קרוב לוודאי שלא התחזקת, פשוט למדת איךמנצלים כל מיני דברים כמו באונס בסקוואט ועבודה מהירה בגלל תרגול.

אתה יכול להגדיר מה זה ה"באונס" בסקוואט?
דיברו איתי על זה הרבה, אבל מעשית אני לא מבין את זה.
בגדול- הכוונה היא שבעת הירידה אתה תקבל פוש לעלות למעלה.

אבל יש לך דרך יותר נורמלית להסביר את זה?

כשהסקוואט מלא-ההאמסטרינג נמתח, ואז הכיווץ שלו יותר יעיל כי הוא כמו קפיץ (בLB אתה פושט את הגב, הוא נותן לך פוש בהתחלה של הפשיטה ועוזר לך לתנועה, ואז יש לך תאוצה להמשיך אותה.

• פותח/ת השרשור
יש לי עוד שאלה דברתי עם משהו, ועכישו אני לא סגור על עצמי.
בתוכנית 5x5 עושים שבוע a-b-a ואז b-a-b?
או שזה לא מתהפך?
יענו
נגיד ככה-
אימון a-
סקוואט
בנץ
בנט
אימון b-
סקוואט
מילטרי
דד
ואז עוד הפעם אימון a

ואז שבוע הבא זה מתהפך? או נשאר אותו הדבר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית