הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יום אחרי יום

Adirlevi

משתמש מתחיל
25
1
נק' מוניטין:
2
25
1
שאלה,אני מתאמן המון שנים (הגוף רגיל לעומס) בקרוספיט ולחימה ועברתי לפני שנה וחצי למכון כושר
אני עושה ab
יום אחד חזה יד קדמית
יום אחר גב רגליים כתפיים יד אחורית
האם אפשרי כל יום להתאמן? לדוגמה יום ראשון התאמנתי חזה יד קדמית ואתמול גב רגליים כתפיים עד אחורית.אפשר היום שוב חזה ויד קדמית? כיוון ואני לוקח התאוששות (קריאטין) ובנוסף אני מרגיש שהמנוחה הזו היא יותר מדי והחלקים שהתאמנתי לפני יומיים כבר לא תפוסים

אפשר להתאמן כל יום, אבל צריך שהתוכנית תהיה מותאמת לזה. במקרה שלך אני מאוד בספק שהיא מותאמת לזה.

קריאטין זה לא התאוששות, זה רק עוזר לך להתאמן מעט יותר במהלך אותו האימון, זה לא משפיע יותר מדי על ההתאוששות לטווח הארוך.

שרירים תפוסים הם לא מדד ליעילות של האימון או של שום דבר למען האמת. אתה לא צריך להיות תפוס תמיד, ואתה לא צריך להתייחס לזה יותר מדי. תזכור שהגוף מתאושש במנוחה, כלומר כל שיפור בחוזק ובמסה יקרה כאשר אתה נח, ולא כאשר אתה מתאמן.

• פותח/ת השרשור
אוקי תודה..אז שורה תחתונה? לפי התוכנית שלי לא אפשרי להתאמן יום אחרי יום? (עם יום אחד בשבוע של מנוחה)
ואם לא מומלץ אז איזו תוכנית אתה ממליץ להתאמן בה יום אחרי יום?

אוקי תודה..אז שורה תחתונה? לפי התוכנית שלי לא אפשרי להתאמן יום אחרי יום? (עם יום אחד בשבוע של מנוחה)
ואם לא מומלץ אז איזו תוכנית אתה ממליץ להתאמן בה יום אחרי יום?
לפי מה שאתה מתאר נראה לי עדיף שתעבוד AB פעמיים בשבוע, ואין שום רע בזה, זה דווקא טוב.
אני לא מכיר ממש תוכניות מובנות מראש שמדברות על 6 ימים בשבוע, ואישית אני גם חושב שאין שום צורך בזה חוץ מבמקרים קיצוניים.
אם אתה מרגיש צורך להתאמן כל יום אז אתה יכול לעשות AB 4 פעמים בשבוע, ובין כל AB לעשות אימון קליל, אולי שגם יערב אירובי מתון. זה יכול לעזור להרגשה הכללית ולהתאוששות, אבל אתה צריך לראות שזה לא פוגע לך בהתאוששות, כלומר שהאימונים לאחר מכן לא נהיים קשים יותר ממה שהם אמורים ושאתה לא נתקע או אפילו הולך אחורה במשקלי העבודה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית