הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דדליפט קלאסי כתרגיל עזר

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
שלום לכולם,

כרגע ביום שבו אני מבצע סקוואט כבד, בתור תרגיל עזר אני עושה 2 סטים של 12 חזרות של דדליפט רומני.
חשבתי להחליף את התרגיל הזה בדדליפט קלאסי, גם כי אני שונא אותו וגם כי הבנתי שכדאי למי שמושך סומו לבצע גם דדליפט קלאסי כי הוא עובד על הגב תחתון יותר טוב (לכל מי ששואל למה אני מושך סומו מלכתחילה, זה כי הרגליים שלי ארוכות ביחס לטורסו ויותר נוח לי ככה).
רציתי לדעת האם כדאי להחליף את הדדליפט הרומני בקלאסי? האם הם שווי ערך מבחינת השרירים שהם עובדים עליהם?
במידה וכן, האם זה בסדר לבצע 2 סטים של 12 חזרות בתור תרגיל עזר? ( כמובן שבהתחלה המשקלים יהיו נמוכים מכיוון שעליי ללמוד את הטכניקה כי מעולם לא משכתי ככה).

בנוסף, מצאתי שנקודת החולשה שלי בדדליפט זה מהרגע שאני מנתק מהרצפה ועד הרגע שהמוט עובר את הברכיים, משם אני נועל את החזרה בלי בעיה.
האם דדליפט קלאסי יכול להיות תרגיל טוב לחולשה הזאת? או שיש תרגילים שיעבדו יותר טוב?

תודה מראש לעוזרים.

אפשר להשתמש בדדליפט קלאסי כתרגיל עזר, אבל צריך להתאים את העצימות ואת שאר תרגילי העזר, שלא תעמיס על עצמך יותר מדי.
בכל מקרה, כתרגיל עזר לניתוק מהרצפה הוא לא אידאלי, אני הרבה יותר מעדיף להשתמש בדדליפט עם עצירה מיד אחרי הניתוק, או דדליפט מבלוקים נמוכים

• פותח/ת השרשור
אפשר להשתמש בדדליפט קלאסי כתרגיל עזר, אבל צריך להתאים את העצימות ואת שאר תרגילי העזר, שלא תעמיס על עצמך יותר מדי.
בכל מקרה, כתרגיל עזר לניתוק מהרצפה הוא לא אידאלי, אני הרבה יותר מעדיף להשתמש בדדליפט עם עצירה מיד אחרי הניתוק, או דדליפט מבלוקים נמוכים

מה זאת אומרת עצירה אחרי הניתוק? ממש סנטימטרים בודדים מעל הרצפה?
החלק שאני מתקשה בו בדדליפט זה בעצם מהרגע שאני מנתק ועד הרגע שהמוט עובר את הברכיים, התרגיל הזה יעזור לזה?
מה זאת אומרת דדליפט מבלוקים נמוכים?

מה זאת אומרת עצירה אחרי הניתוק? ממש סנטימטרים בודדים מעל הרצפה?
המוט מתנתק מהרצפה, אתה עוצר לאיזה שניה, ואז ממשיך למשוך, זה יעבוד על היכולת שלך לשמור על פוזיציה נכונה מהרצפה

החלק שאני מתקשה בו בדדליפט זה בעצם מהרגע שאני מנתק ועד הרגע שהמוט עובר את הברכיים, התרגיל הזה יעזור לזה?
יעזור מאוד, עליתי מ-215 דדליפט ל-245 ב-6 שבועות בערך בעיקר בזכות התרגיל הזה

מה זאת אומרת דדליפט מבלוקים נמוכים?
כלומר אתה מגביה את המשקל על בלוקים ממש נמוכים, נגיד עד 5 ס"מ, ככה תוכל להעמיס יותר משקל בנקודה החלשה שלך

• פותח/ת השרשור
המוט מתנתק מהרצפה, אתה עוצר לאיזה שניה, ואז ממשיך למשוך, זה יעבוד על היכולת שלך לשמור על פוזיציה נכונה מהרצפה

יעזור מאוד, עליתי מ-215 דדליפט ל-245 ב-6 שבועות בערך בעיקר בזכות התרגיל הזה

כלומר אתה מגביה את המשקל על בלוקים ממש נמוכים, נגיד עד 5 ס"מ, ככה תוכל להעמיס יותר משקל בנקודה החלשה שלך

אוקיי, אז חשבתי להכניס את הדדליפט הקלאסי במקום הדדליפט הרומני. במידה וזה תרגיל העזר היחידי שלי באותו אימון, כמה סטים וחזרות כדאי לעשות? את הדדליפט הרומני עשיתי ל2 סטים של 12 חזרות, זה יותר מידי לקלאסי?
חשבתי גם באימון של הדדליפט( סומו) לבצע אחרי הסט הכבד היחיד שיש לי באותו אימון עוד 2 סטים קלים יותר של דדליפט עם עצירה אחרי הניתוק. במידה ובאותו אימון חוץ מהסט היחיד ל5 חזרות יש לי רק תרגיל עזר אחד והוא סקוואט בולגרי, האם הוספה של 2 הסטים האלה תהווה עומס גדול מידי על הגוף (אני בחיטוב)?

@kotzer אז מה אתה חושב?

נערך לאחרונה:
אוקיי, אז חשבתי להכניס את הדדליפט הקלאסי במקום הדדליפט הרומני. במידה וזה תרגיל העזר היחידי שלי באותו אימון, כמה סטים וחזרות כדאי לעשות? את הדדליפט הרומני עשיתי ל2 סטים של 12 חזרות, זה יותר מידי לקלאסי?
בגלל שאתה בחיטוב לא חושב שזה רעיון טוב כרגע, במסה זה יותר אפשרי

חשבתי גם באימון של הדדליפט( סומו) לבצע אחרי הסט הכבד היחיד שיש לי באותו אימון עוד 2 סטים קלים יותר של דדליפט עם עצירה אחרי הניתוק
מה אמור להיות לך אחרי הסט הכבד במקור? והרעיון שהסטים אח"כ גם יהיו קשים יחסית, אבל לא יותר מדי, כנראה פחות משקל מאם הם היו בלי עצירה

במידה ובאותו אימון חוץ מהסט היחיד ל5 חזרות יש לי רק תרגיל עזר אחד והוא סקוואט בולגרי, האם הוספה של 2 הסטים האלה תהווה עומס גדול מידי על הגוף (אני בחיטוב)?
יכול להיות, קשה לי לדעת איך הגוף שלך יגיב, אבל זה אפשרי

• פותח/ת השרשור
מה אמור להיות לך אחרי הסט הכבד במקור? והרעיון שהסטים אח"כ גם יהיו קשים יחסית, אבל לא יותר מדי, כנראה פחות משקל מאם הם היו בלי עצירה

במקור אחרי הסט הכבד, יש לי פרס. בעקרון התרגילים היחידים שיש לי באותו אימון לרגליים זה סט כבד של דדליפט ועוד שלוש סטים קלים יחסית של סקוואט בולגרי ( דאמבלים של 10 קג בכל צד). לדעתך אני יכול להוסיף עוד 2 סטים קלים של דדליפט עם עצירה אחרי הסט הכבד? אם כן, בכמה פחות כבדים בערך ולכמה חזרות?

במקור אחרי הסט הכבד, יש לי פרס
אין אבל סטים נוספים של נפח במשקל נמוך יותר?

בעקרון התרגילים היחידים שיש לי באותו אימון לרגליים זה סט כבד של דדליפט ועוד שלוש סטים קלים יחסית של סקוואט בולגרי ( דאמבלים של 10 קג בכל צד). לדעתך אני יכול להוסיף עוד 2 סטים קלים של דדליפט עם עצירה אחרי הסט הכבד? אם כן, בכמה פחות כבדים בערך ולכמה חזרות?
כמה אימוני רגליים יש לך בשבוע? בעיקרון אם זה כל מה שאתה עושה לרגליים באותו היום אז כנראה שזה אפשרי.
אתה יכול להוסיף 2 סטים של 4 חזרות במשקל שיהיה כבד, אבל אתה משאיר לעצמך עוד איזה 2 חזרות

• פותח/ת השרשור
אין אבל סטים נוספים של נפח במשקל נמוך יותר?

לא, רק סט אחד כבד של 5 חזרות.

כמה אימוני רגליים יש לך בשבוע?

3 אימונים. אחד סקוואט+ דדליפט רומני (עזר), אחד דדליפט + סקוואט בולגרי (עזר).

השבועות שלי נראים ככה: a1×a2×a1, a2×a1×a2.

אז אתה חושב שזה יהיה בסדר להכניס את הדדליפט עם העצירה? לא יותר מידי עמוס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית